Yargıtay Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Yargıtay, sözleşmeli 20 şoför alacak.

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 18 Kasım 2016 08:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yargıtay Sözleşmeli Personel Alım İlanı

YARGITAY BAŞKANLIĞI

SÖZLEŞMELİ DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR) ALIMI İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 4. Maddesinin (B) fıkrası gereğince,

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" uyarınca, Başkanlığımızda açık bulunan 20 sözleşmeli destek personeli (şoför) pozisyonuna, uygulama ve mülakat sınavı sonucuna göre (Lisans düzeyinden 5, Önlisans düzeyinden 10, Lise düzeyinden

5) personel alınacaktır.

I- BAŞVURU ŞARTLARI

a) GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

3. İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 25/11/2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 25/11/1981 ve sonrası olanlar)

4. Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS'ye girmiş olmak, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS'ye girmiş olmak ve KPSS'den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.

5. Başvuracak adaylardan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde yer alan "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler " hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin müracaatı değerlendirmeye alınmayacaktır.

b) ÖZEL ŞARTLAR

1. E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

3. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

II- BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ:

Başvuru koşullarım taşıyan adaylar; 21/11/2016 tarihinden başlayarak 25/11/2016 tarihi saat 17.00'ye kadar, (http://basvuru.yargitay.gov.tr/) adresine, online başvuru yapacaklardır.

NOT: BAŞVURULAR SADECE ONLİNE BAŞVURU ŞEKLİNDE YAPILACAKTIR. POSTA YOLUYLA VEYA DİĞER YOLLARLA YAPILAN BAŞVURULAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.

III- SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

1) Direksiyon uygulama sınavına; Kamu Personeli Seçme Sınavında alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 10 katı aday çağırılacaktır.

2) Direksiyon uygulama sınavında; adayların direksiyon hakimiyet seviyelerinin tespiti, trafik kurallarına riayeti, vasıta sürüş güvenliği, çıkabilecek engellerle ilgili anında ve zamanında karar verebilme yetenekleri ölçülecektir.

3) Direksiyon uygulama sınavında en az 70 puan alan adaylar mülakat sınavına katılmaya hak kazanacaklardır.

4) Direksiyon uygulama sınavı ve mülakat sınavının yeri, tarihi ve saati www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

5) Mülakat sınavı; Mesleki Bilgi, Anayasa Hukuku, Vatandaşlık Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Genel Kültür alanlarından yapılacaktır.

6) Adayların mülakat sınavında başarılı sayılabilmesi için, mülakat heyetinin verdiği puan ortalamasının en az 50 olması gerekmektedir.

7) Değerlendirme: Adayların aldıkları KPSS puanının % 35'i, Uygulama sınavı puanının % 35'i ile mülakat sınavı puanının % 30'u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecektir.

8) Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

9) Aranılan şartları taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adaylarla sözleşme yapılmayacak olup, bu hususların sözleşmeden sonra tespiti halinde yapılan sözleşmeler iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

10) Göreve başlamaya hak kazananlardan geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içerisinde görevine başlamayanların yerine yedek adaylar arasından nihai başarı listesindeki sıralamaya göre alım yapılacaktır.

IV- SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

1) Diploma fotokopisi (Girilen KPSS sonucuna uygun)

2) Son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf

3) Ehliyet fotokopisi

Eksik belge ile veya nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranların müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.