İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 11 Temmuz 2016 10:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru Şartları:

Profesörlük kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları fakülte, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerinin ekinde olmak üzere; özgeçmiş, iki adet vesikalık fotoğraf, fotokopileri noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ve eserlerinden (adayların başlıca eserini ayrıca belirtmiş olmaları gerekmektedir) oluşan dosyasının 1 nüshasını basılı olarak, jüri üyelerine gönderilecek 5 nüshasını CD/flashdisk ortamında İSTE Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

Yardımcı doçent kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları fakülte, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerinin ekinde olmak üzere; özgeçmiş, iki adet vesikalık fotoğraf, fotokopileri noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, nüfus cüzdanı ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ve eserlerinden oluşan dosyasının 1 nüshasını basılı olarak, jüri üyelerine gönderilecek 3 nüshasını CD/flashdisk ortamında için ise ilgili Fakülte Dekanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Başvuran tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi), çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ve ayrıntılı "hizmet belgesini" müracaat belgesine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.

Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diploma ve doktora belgelerinin Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından onaylanmış denklik belgesinin başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.

Profesör kadrosu daimi statüdedir.

Adayların müracaat dilekçelerinde herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüklerinin bulunup bulunmadığını, varsa hangi kuruma olduğunu belirtmeleri gerekmektedir.

Adayların müracaat dilekçelerinde; başvuruda verdikleri tüm bilgilerin doğru olduğunu, aksi takdirde başvurularının ve atamalarının iptalini kabul ve taahhüt ettiklerini belirtmeleri gerekmektedir.

Müracaat süresi ilanın yayını tarihinden itibaren 15 (on beş) gündür.

İlanda belirtilen koşulları taşımayan ve başvuru süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Yardımcı doçentlik kadrosuna müracaat eden adaylar için yabancı dil sınavı yapılacak olup, sınav tarihi ve saatleri ayrıca www.iste.edu.tr web adresinden ilan edilecektir.

İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemizin web sayfasından (www.iste.edu.tr) yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLAN TABLOSU

FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL

BÖLÜM

ANABİLİM DALI

UNVANI

DRC.

ADET

ÖZEL ŞARTLAR

İNŞAAT FAKÜLTESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

HİDROLİK

PROFESÖR

1

1

Baraj hazne kapasitesinin tahmini ve haznelerdeki akımların modellenmesi konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak

ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

BİLGİSAYAR YAZILIMI

YARDIMCI DOÇENT

4

1

Bilgisayar Mühendisliği veya Enformatik alanında doktora yapmış olmak; EEG sinyal analizi konusunda çalışmaları olmak; yükseköğretim kurumlarında en az 10 yıllık ders verme deneyimine sahip olmak