İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2017 - 2018 EURIAS Burs Programı Başvuru Çağrısı

Kaynak : memurlar.net
İlan Giriş : 10 Mayıs 2016 17:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2017 - 2018 EURIAS Burs Programı Başvuru Çağrısı

Avrupa Yüksek Öğrenim Enstitüleri (European Institutes for Advanced Study-EURIAS) Burs Programı katılan 18 enstitüden birinde (Aarhus, Amsterdam, Berlin, Bologna, Budapeşte, Cambridge, Delmenhorst, Edinburgh, Freiburg, Helsinki, Kudüs, Lyon, Madrid, Marsilya, Paris, Uppsala, Viyana, Zürih) 10 aylık konaklama imkanı sunan uluslararası bir araştırmacı programı.

Yüksek Öğrenim Enstitüleri

EURIAS Bursları, esas olarak beşeri ve sosyal bilimler alanlarında veriliyor. Ancak, önerilen araştırma projesi için laboratuvar tesisleri gerekmemesi, beşeri bilimler ve sosyal bilimler ile bağlantılı olması durumunda, yaşam bilimleri ve müspet bilimler alanlarında da verilebiliyor. Programa katılan 18 yükseköğretim enstitüsünün çeşitliliği, dünya genelindeki araştırmacılara Avrupa'da araştırma yapmaları için geniş kapsamlı araştırma bağlamları sunuyor.

Program, tüm dünyadan gelecek vaat eden genç akademisyenlerin yanı sıra önde gelen üst düzey araştırmacıların başvurularını kabul ediyor. EURIAS seçim süreci, şimdiye kadar hep son derece rekabetçi bir süreç oldu. Programın standartlarına uymak için, başvurucular güçlü ve yenilikçi bir araştırma projesi sunmalı, disiplindeki yetkinliklerinin sınırlarını zorlayabileceklerini göstermeli, yüksek etkili alanlarda yapılan kaliteli yayınların yanı sıra uluslararası alanda var olmak için kararlılık göstermelidir.

EURIAS, 2017-2018 akademik yılı için 48 burs veriyor

Bütün yükseköğretim enstitüleri; geçim ücreti (kıdemsiz bursiyer için 26.000?, kıdemli bursiyer için 38.000 ?), konaklama (veya yer değiştirme ödeneği), araştırma bütçesi ve seyahat masraflarından oluşan ortak standartlar konusunda anlaştı.

Başvuru

Başvuruların www.eurias-fp.eu adresi üzerinden yapılacağı programa dair; başvuru içeriği, uygunluk kriterleri ve seçim prosedürü ile ilgili ayrıntılı bilgilere aynı adresten ulaşılabilir.
Başvuru dönemi 19 Nisan - 8 Haziran 2016, Saat 12.00 (öğlen) GMT.

Seçim Prosedürü

İki uluslararası hakem tarafından bilimsel değerlendirme Uluslararası EURIAS Bilim Komitesi tarafından ön seçim IAS Akademik Kurulları tarafından nihai seçim Sonuçların yayınlanması: Ocak 2017