Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselme Sınavı

İlan Giriş : 07 Mayıs 2007 15:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselme Sınavı

SINAVIN ADI:
Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselme Sınavı

SINAV BAŞVURUSU:
Aday başvuruları 15?18 Mayıs 2007 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden sınav başvuru formunu doldurmak suretiyle alınacaktır. Başvuru işlemleri sınav ücreti yatırıldıktan 1 (bir ) gün sonra internet üzerinden yapılabilecektir.

SINAV ÜCRETİ:
Aday; 25 YTL sınav ücretini 14?17 Mayıs 2007 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası A.Ş.Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. protokollü sınav gelirleri hesabına yatırılacaktır.

SINAV YERİ:
ANKARA

SINAV TARİHİ:
16 Haziran 2007 Cumartesi günü Saat:10.00? da

SINAV UYGULAMASI:
- Görevde yükselme sınavı, 90 dakika sürecek, merkezi sistemle, tek oturum olarak uygulanacaktır.
- Sınavda 80 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan, her gurup için ayrı türde soru kitapçığı kullanılacaktır.
- Adaylar sınava sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
- Adayların sınav giriş belgesi 11?15 Haziran 2007 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden yayınlanacaktır.
- Adaylar sınav binasında sigara içmeyecek, içenler hakkında 4207 sayılı kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI:
Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselme Sınavı Personelinin; Görevde Yükselme sorularının %75?i Maliye Bakanlığı (sınav kurulu) tarafından, %25?ı Devlet Personel Başkanlığının ders notlarından EĞİTEK tarafından çoktan seçmeli test usulüne uygun olarak hazırlanarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından seçilecektir.
Devlet Personel Başkanlığı Ders Notlarından sorulacak soru alanları tabloda belirtilmiştir.

Devlet Personel Başkanlığı Ders Notları Konuları
T.C. Anayasası
? Genel esaslar
?Temel hak ve ödevler
?Devletin temel organları
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Ulusal Güvenlik
Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu İle İlgili Mevzuat
Türkçe, Dil Bilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar
Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları

ATAMA BİLGİLERİ:
Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselme Sınavı
sonucunda atama yapılacak grup, teşkilat ve unvana ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer
almıştır.
Grup Teşkilat Birim Unvan

Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü
Uzman(Merkez)
Şef (Taşra)
Raportör (Taşra)
 

Muhasebat Genel Müdürlüğü
Saymanlık Müdür Yrd.
 Şef (Merkez)
 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü
Milli Emlak Müdürü
Milli Emlak Müdürü Yrd.
 

8Personel Genel Müdürlüğü
Personel Müdürü
Personel Müdürü Yrd.
Uzman(Merkez)
Şef (Merkez)
 

Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Şube Müdürü (Döner Sermaye)
Şef (Döner Sermaye)
Memur(Döner Sermaye)
 

İl Defterdarlık
Muhasebe Şefi
Milli Emlak Şefi
Personel Şefi
Memur

SINAV DEĞERLENDİRMESİ:
- Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
- Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.
- Değerlendirme yapılırken doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.
- Hatalı soru/soruların çıkması durumunda değerlendirme dışı bırakılarak kalan sorular 100 puan üzerinden hesaplanacaktır. Cevap anahtarında hata olması durumunda ise doğru şıklar dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.
- Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.
- Adayların puanlarının eşit olması durumunda, başarı sıralaması Maliye Bakanlığı (sınav  açan birim) tarafından Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU:
- Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
- Sınav uygulama duyurusu 07 Mayıs 2007 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.
- Sınavda sorulacak soru ve cevap anahtarı 20 Haziran 2007 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.
- Adayların sınav puanı sonuç listesi; 16 Temmuz 2007 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI:
- Adaylar sınav sorularına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adreslerinde yayınlanmasından sonra en geç 7 (yedi) gün içerisinde Maliye Bakanlığına (ilgili sınav kuruluna) yapacaktır.
- Unvan alanına ait sorulara (%75?lik dilimi) itirazlar en geç 7 (yedi) gün içerisinde değerlendirilerek, sonuç EĞİTEK?e yazılı olarak bildirilecektir.
- EĞİTEK tarafından hazırlanan sorulara (%25?lik dilim) yapılan itirazlar en geç 7 (yedi) gün içerisinde değerlendirilerek sonuç hem adaya hem de Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilecektir.
- Adaylar sınav puanına itirazlarını ise; sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanmasından 3(üç) gün içerisinde yazılı olarak EĞİTEK?e yapabilecektir.
- İtirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi?nin 5495218/5001 numaralı hesabına 10 (on) YTL inceleme ücreti yatıracaktır
- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve banka dekontu olmayan dilekçeler ile inceleme talepleri dikkate alınmayacaktır.
- Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma verilmez ve gösterilmez Bu konuyla ilgili itirazlar dikkate alınmayacak adaya ya da kuruma cevap yazısı gönderilmeyecektir.
- Başvuru ve sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, başarılı olamayan, birden fazla ücret yatıran veya başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.