Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

İlan Giriş : 03 Mayıs 2007 10:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin Yan Dal Uzmanlık Klinikleri için Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yapılacaktır.

Giriş sınavı, mesleki bilim sınavı olup, yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır. Yazılı sınav

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı tarafından, sözlü sınavlar ise Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır.

Başvuru süresi : 03?18 Mayıs 2007

Başvuru adresleri : http://www.meb.gov.tr internet adresi

Sınav Ücreti : Aday 40YTL?yi T.C. Ziraat Bankası Beşevler Şubesi 5500537?5001 nolu hesap numarasına yatıracaktır.

Yazılı Sınav Tarihi ve Saati : 26 Mayıs 2007 günü saat 14:00

Yazılı Sınav Yerleri : ANKARA il merkezinde yapılacaktır. Sınav binası ve sınav salonları 21-25 Mayıs 2007 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr, ve http://www.saglik.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

Yazılı Sınav Sonuç İlanı : 31 Mayıs 2007 günü http://www.meb.gov.tr, ve http://www.saglik.gov.tr internet adreslerinden öğrenilecektir.

Sözlü Sınav Tarihi ve Yerleri : 04 Haziran 2007 günü saat 09.00 başlayıp en son adayın sınavı sona erinceye kadar devam edecektir. e-Kılavuzda belirtilen Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde yapılacaktır.

Mesleki Bilim Sınavına, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavından (ÜDS) 100 üzerinden en az 50 puan alanlar katılabileceklerdir.

Yabancı dil belgeleri için, bu belgelerin verilmesine esas olan ilgili mevzuatında belirtilen geçerlilik süreleri uygulanacaktır.

Yan Dal Uzmanlık eğitimine başvuruda bulunacak her aday ilan edilen sınavdan yalnızca bir yan dal için müracaat edebilecektir.

Mesleki bilim sınavı ilgili ana dalın(İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi) konularından yazılı ve sözlü olarak 2 aşamalı yapılacaktır. Yazılı ve sözlü puanlar 100 üzerinden puanlanacaktır. Yazılı sınavdan 100 üzerinden 50 puan alan adaylar sözlü bilim sınavına katılabileceklerdir. Sınav başarı puanı yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır. Adayların yerleştirme işlemleri; adayların başarı puanlarına ve tercihlerine göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak yapılacaktır. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarı puan sıralamasına göre kazanan adayların atama ve nakil işleminin yapılması için; yerleştirme işlemi sonucunun ilan tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde http://www.saglik.gov.tr Internet adresinde belirtilen belgelerle birlikte Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Birimler itibarı ile yan dal uzmanlık eğitimine alınacak uzman tabip sayıları ve başvuru şartları, istenen belgeler ile sınavlarla ilgili diğer ayrıntılı bilgiler; Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı http://www.meb.gov.tr ve Sağlık Bakanlığı http://www.saglik.gov.tr internet adreslerinden temin edilecektir.