Çin Hükümeti Yüksek Lisans Burs İlanı

İlan Giriş : 23 Şubat 2016 12:18, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çin Hükümeti Yüksek Lisans Burs İlanı

ÖZEL ŞARTLAR:

1- Adaylar, Çince veya İngilizce dillerinden birini iyi derecede bilmelidir.

2- Lisans programı için lise mezunu ve 25 yaşın altında olmak.

3- Yüksek lisans programı için lisans mezunu ve 35 yaşın altında olmak.

4- Doktora programı için yüksek lisans mezunu ve 40 yaşın altında olmak.

5- Genel akademisyen programı için en az ön lisans (en az 2 yıllık lisans eğitimi almış olmak) mezunu ve 45 yaşın altında olmak.

6- Kıdemli akademisyen programı için yüksek lisans mezunu veya doçent (veya daha yukarı) ve 50 yaşın altında olmak gerekir.

7- Asya Bursu akademisyen ve kıdemli akademisyenlere verilmektedir.

Uluslararası seyahat masrafları adayların kendilerine aittir.

Adayların, http://www.csc.edu.cn/laihua veya www.campuschina.org adresindeki başvuru formunu 1 Nisan 2015 tarihine kadar doldurarak online başvuru yapmaları zorunludur. (Sayfayı açabilmek için internet tarayıcınızın Internet Explorer 6.0 veya 7.0 olması gerekmektedir.)

Başvuruyu "Application Online for İnternational Students" linkinden aşamaları takip ederek yapabilirsiniz. Yukarıdaki adresten ulaşacağınız başvuru formundaki Agency Number: 7921'dir. Çin üniversitelerine ve bölümlerine yine yukarıda verilen linklerden ulaşılabilir. Lisans kazanan öğrencilerin bir yıl hazırlık okumaları gerekmektedir.

Mülakatı kazanan ve Çin'de 6 aydan fazla kalacak adayların, www.csc.edu.cn/studyinchina adresinden ulaşacakları fizik muayene formu ile check-up yaptırmaları gerekmektedir. Ancak sonuç 6 ay geçerlidir, uygun zaman seçilmelidir. Ayrıca, formun fotokopisi diğer belgelerle birlikte ilgili makamlara gönderilecek olup aslı kişinin kendisinde bulunmalıdır.

Mülakatı kazanan adayların aşağıda istenen belgeleri İngilizce veya Çince hazırlayıp noter onaylı olması gerekenleri onaylatması gerekmektedir. Mülakata gelirken belgelerin onaylı olması şart değildir.

Fizik muayene formu için tıklayınız.

İngilizce çağrı metni için tıklayınız.

MÜLAKAT GÜNÜ ELDEN TESLİM EDİLECEK BELGELER

a) Türkçe başvuru formunun bilgisayar çıktısı,

b) http://www.csc.edu.cn/laihua veya www.campuschina.org adreslerinden ulaşılan başvuru formunun çıktısı,

c) Başvurulacak alana göre sahip olunan diplomanın Çince veya İngilizce tercümeli noter onaylı örneği, (mezun olduğuna/olacağına dair resmi belge)

d) Akademik transkriptin Çince veya İngilizce tercümeli noter onaylı örneği, (akademik transkriptin İngilizce ya da Çince dışındaki dillerde olması durumunda)

e) Yüksek lisans veya kıdemli akademisyen programına başvuracaklar için profesör ya da doçent doktordan alınmış 2 adet tavsiye mektubu

f) Lisans için 200, araştırma için 500, doktora için en az 800 kelimelik ayrıntılı çalışma planı veya araştırma önerisi.

g) Belirtilen Çin üniversitelerinden veya bölümlerinden alınan kabul belgesi,

h) Müzik veya güzel sanatlara başvuracak adayların çalışmalarını içeren CD sunmaları gerekmektedir.

ı) 18 yaşın altındaki adayların Çin'de yasal vasi edinmeleri ve onlara ait belgeleri sunmaları gerekmektedir.

i) Dil sertifikası (Lisansüstü programlar için İngilizce veya Çince dili seviye tespit sınavlarından en az C düzeyi almak veya % 100 İngilizce eğitim veren bir üniversiteden mezun olmak gerekmektedir)

j) Çince seviyesinizi gösterir HSK sertfikası (varsa)

* Teslim edilecek belgelerin, yukarıdaki sıraya göre dosyaya yerleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, bütün belgeler 3'er nüsha halinde 3 adet telli dosya içinde mülakat saatinde komisyona teslim edilecektir. Adaylar, başka bir çağrı beklemeden açıklanan mülakat tarihinde, saat 10.00'da aşağıdaki adreste hazır bulunacaklardır

BİLGİ İÇİN

Murat YILMAZER

e-posta: [email protected]

telefon: 0 312 413 18 29

Çin

Verilen Bursun Türü

24 Adet Lisans, Yüksek Lisans, Akademisyenlik ve Kıdemli Akademisyenlik Bursu ve 2 Adet Asya Bursu

İlk Başvuru Tarihi

19.02.2016

Son Başvuru Tarihi

01.04.2016

Mülakat Tarihi

05.04.2016