Mustafa Kemal Üniv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2016 14:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mustafa Kemal Üniv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ KONTENJANLARIVEBAŞVURU ŞARTLARI

Anabilim Dalı

Kontenjanı

İstenilen Nitelikler

Yüksek Lisans

Doktora

(Veteriner) Anatomi

2

Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Fen Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji bölümünden mezun olmak.

(Veteriner)

Biyokimya

2

1

Veteriner Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakülteleri Biyoloji ve Kimya Bölümleri ,Tıp Fakülteleri, Eğitim Fakületelerinin Biyoloji ve Kimya Öğretmenliği Bölümleri , Hemşirelik Yüksek Okulu mezunu olmak

(Veteriner) Cerrahi

3

Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

3

Özel Öğrenci

(Veteriner) Cerrahi

Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Cerrahi Anabilim Dalı ile Fırat Üniversitesi Veteriner Cerrahi Anabilim Dalı Ortak Programı

3

Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

3

Özel Öğrenci

(Veteriner) Doğum ve Jinekoloji

3

Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

(Veteriner) Doğum Jinekoloji ve Suni Tohumlama

4

Doktora: Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

2

Yabancı Uyruklu

1

Özel Öğrenci

Dölerme ve Suni Tohumlama

Yüksek Lisans: Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

3

Farmakoloji ve Toksikoloji

7

Yüksek Lisans: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümleri,Sağlık Yüksekokulu , Sağlık Bilimleri Fakültesi,Hemşirelik Yüksekokulu ,Eğitim Fakültelerinin Biyoloji ve Kimya Öğretmenliği Bölümleri mezunu olmak.

(Veteriner) Parazitoloji Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Parazitoloji Anabilim Dalı ile Selçuk Üniversitesi Veteriner Parazitoloji Anabilim Dalı Ortak Programı

2

Yüksek Lisans: Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık, Su Ürünleri , Fen-Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olmak.

2

Özel Öğrenci

2

Doktora: Tıp, Diş Hekimliği,Veteriner, Eczacılık, Su Ürünleri , Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi,Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu , Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olmak ve bir yüksek lisans derecesine sahip olmak.

2

Özel Öğrenci

Tıp Biyokimya

5

Yüksek Lisans: Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi,Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve/veya Genetik Bölümleri,Biyoloji ve/veya Moleküler Biyoloji (Fen-Edebiyat Fakültesi), Kimya (Fen-Edebiyat Fakültesi), Fizik (Fen-Edebiyat Fakültesi),Biyomühendislik,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü mezunu olmak.

2

Özel Öğrenci

Tıbbi Biyoloji ve Genetik

6

Yüksek Lisans: Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi,Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve/veya Genetik Bölümleri,Biyoloji ve/veya Moleküler Biyoloji (Fen-Edebiyat Fakültesi), Kimya (Fen-Edebiyat Fakültesi),Biyomühendislik,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu mezunu olmak.

1

Yatay Geçiş

1

Yabancı Uyruklu

Tıp Fizyoloji

3

Yüksek Lisans: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi , Tıbbi Biyolojik(Sağlık) Bilimler Bölümü/ Fakültesi , Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi (Biyoloji Bölümü), Veteriner Fakültesi ,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu veya Sağlık Yüksekokulu mezunu olmak.

Moleküler Biyokimya ve Genetik

2

Doktora: Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi gibi hazırlık sınıfları hariç en az on(10) yarıyıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar doktora programına direkt başvurabilirler. Ayrıca sekiz (8) yarıyıllık fakültelerden Eczacılık Fakültesi, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve/veya Genetik Bölümleri, Biyoloji ve/veya Moleküler Biyoloji (Fen Edebiyat Fakültesi), Kimya (Fen Edebiyat Fakültesi), Fizik (Fen Edebiyat Fakültesi) Biyomühendislik , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Bölümlerinden mezun olan adayların ise Fizik, Kimya, Biyokimya veya Genetik alanlarında yüksek lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.

Başvuru Şartları:

1)- Yüksek Lisans programına başvuracak adayların lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES)55 sayısal puan,Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) 45 puan almış olması veya üniversitemiz Yabancı Diller Merkezi (YADİM)'in yapacağı sınavdan 45 puan almış olması gerekir.

2)- Doktora programına başvuracak adaylarınyüksek lisansdiplomasına sahip olması veÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES)55 sayısal puan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) 55 puan ya daÜniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmasıgerekir.

Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Kesin Kayıt İçin GerekenBelgeler:

1)-Yüksek lisans için mezuniyet belgesinin veya lisans diplomanın aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi, Doktora programı için lisans ve yüksek lisans diplomalarınınaslı ibraz edilmek şartıyla fotokopileri.

2)- Not belgesi aslı (Transkript), Doktora programı için lisans ve yüksek lisans not belgesi

3)- ALES sınav sonuç belgesi

4)- Onaylı Nüfus cüzdanı sureti

5)- Erkek adaylar için, Askerlik izin belgesi

6)-Öğrenim görmek istedikleri AnabilimDalınıgösterir dilekçe

7)-Özgeçmiş.

8)-Yabancı Dil belgesi

9)-6 fotoğraf

10)-İkametgah İlmuhaberi

11)-İyi hal kağıdı

Başvuru Tarihleri:

Adayların 11-21 Ocak 2016 tarihleri arasında Mustafa Kemal Üniversitesi sayfasına girmeleri internet ortamında başvuru yapmaları, kazandıkları takdirde kesin kayıt için Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav Tarihleri ve Sınav Yerleri:

Yabancı Dil Sınavı:: 01 Şubat 2016 Pazartesi günü (Saati YADİMtarafından daha sonra bildirilecektir.)

Bilim Sınavı: 03 Şubat 2016 Çarşambagünü saat 09:30

Bilim Sınavı Yeri: İlgili Anabilim Dalları

Kazanan Öğrenciler için Kesin Kayıt Tarihi: 08.02.2016-12.02.2016

Özel Öğrenci Başvuru Tarihleri: Enstitümüze 15.02.2016-19.02.2016 tarihleri arasında şahsenbaşvurabilirler.

Özel Öğrenci Kesin Kayıt Tarihleri: 22.02.2016-24.02.2016 tarihleri arasındadır.

Özel Öğrenci Kesin Kayıt İçin GerekenBelgeler:

1-Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi

2- Transkript

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi

4- 2 fotoğraf

Tel: 0326 245 56 61- 0326 245 57 74

Fax: 0326 245 56 61

Adres: Mustafa Kemal Üniversitesi Enstitüleri Binası(Eski Rektörlük Binası Giriş Katı) Sağlık Bilimleri Enstitüsü MüdürlüğüAntakya/HATAY