Düzce Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 11 Ocak 2016 17:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Düzce Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

Başvuru şartları ve kontenjanlar için TIKLAYINIZ

T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans (tezli) ve Ortak Doktora Programları'na 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nda öğrenci alınacaktır.

Anabilim Dalları (Tezli Yüksek Lisans ve

Doktora)KONTENJANLAR

Yüksek Lisans - DoktoraYatay Geçiş

Fizyoloji Anabilim Dalı (Yüksek Lisans) 3-

Fizyoloji Anabilim Dalı(Doktora)*2-

Histoloji ve Embriyoloji (Yüksek Lisans)51

Beden Eğitimi ve Spor (Doktora)**4-

Hemşirelik ABD - Hemşirelik Esasları (Yüksek Lisans) 6-

Hemşirelik ABD - Hemşirelik (Yüksek Lisans)12-

Hemşirelik ABD- Psikiyatri Hemşireliği (Yüksek Lisans)-1

Anatomi (Yüksek Lisans)51

TOPLAM373

* Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı ile ortak programdır.

** Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı ile ortak programdır.

Adaylarda Aranacak Şartlar

TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA

1. Mezuniyet Koşulu

Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların bir Lisans Diplomasına sahip olmak;Doktora programlarına başvuracak adayların bir Lisans veya Yüksek Lisans Diplomasına sahip olmak. Yurtdışı diplomalarda Yükseköğretim Kurulu'nca verilen denklik belgesi gereklidir.

2. ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Koşulu

Yüksek Lisans programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edilen puanın başvurduğu programın türünden en az 55 olması gerekir. Doktora programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edilen puanın başvurduğu programın türünde en az 55; lisans diplomasıyla doktora programına başvuranlar için en az 80 olması gerekir.

3. Yabancı Dil Koşulu (İngilizce)

Yüksek Lisans programları için KPDS, ÜDS ve Üniversitelerarası Kurulca denkliği kabul edilmiş dil sınavlarından birisi veya Düzce Üniversitesi tarafından yapılan yabancı dil yeterlik sınavı sonucu %10 değerlendirmeye alınır. Doktora programları için KPDS, ÜDS veya diğer eş değer yabancı dil sınavlarının birinden en az 55 puan almış olmak gerekir.

4. Sınavların Değerlendirilmesi

Yüksek Lisans

Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, ALES sınavı sonucu %50, 100 üzerinden ifade edilen bilim sınavı sonucu %20, lisans not ortalaması %10, mülakat değerlendirme sonucu %10, KPDS, ÜDS ve Üniversitelerarası Kurulca denkliği kabul edilmiş dil sınavlarından birisi veya Üniversite tarafından yapılan yabancı dil yeterlik sınavı (DÜYDYS) sonucu da %10 ağırlıklı olarak değerlendirmeye alınır. Yapılan değerlendirme sonucunun en az 100 üzerinden 55 olması gerekir.

Doktora

Doktora programlarına öğrenci kabulünde, ALES sınavı sonucu %50, bilim sınavı sonucu %30, 100 üzerinden ifade edilen yüksek lisans, yoksa lisans not ortalaması %10 ve mülakat değerlendirme sonucu %10 ağırlıklı olarak değerlendirmeye alınır. Yapılan değerlendirme sonucunun 100 üzerinden en az 60 olması gerekir.

4- Anabilim Dallarına Ait Şartlar

a) Fizyoloji Anabilim Dalı Yüksek lisans programına başvuracak adayların, Tıp Fakültesi, Veterinerlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu, Eğitim Fakültelerinin Biyoloji Öğretmenliği Bölümü veya Tıbbi Biyolog yetiştiren Yüksekokul mezunu olmaları gerekmektedir.

Doktora programına başvuran adayların en az on yarıyıl eğitim veren Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Fakültesi mezunu veya Fizyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak koşuluyla Sağlık Yüksekokulu, Fen Fakültesi /Fen-Edebiyat Fakültesi BiyolojiBölümü, Tıbbi Biyoloji Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Eğitim Fakültelerinin Biyoloji Öğretmenliği Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezun olması gerekmektedir.

b) Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Yüksek lisans programına başvuracak adayların, üniversitelerin Tıp Fakültesi, Veterinerlik, Eczacılık, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Sağlık Yüksekokulu ve Tıbbi Biyolog yetiştiren Yüksekokul mezunu olmaları gerekmektedir.

c) Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı için; Doktora programına başvuran adayların, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans programı mezunu olup, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir.

d) Hemşirelik Anabilim Dalı için; Hemşirelik Anabilim Dalı yüksek lisans programlarına başvuracak adaylarının, üniversitelerin Hemşirelik Bölümü lisans programı mezunu olmaları gerekmektedir.

e) Anatomi Anabilim Dalı için; adayların üniversitelerin Tıp Fakültesi, Veterinerlik, Eczacılık, Diş Hekimliği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fen Edebiyat FakültesiBiyoloji Bölümü, Biyoloji Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Sağlık Yüksekokulu ve Tıbbi Biyolog yetiştiren Yüksekokul mezunu olmaları gerekmektedir.

5. Başvuru için gerekli belgeler

a- Adayların mezuniyet durumlarını gösteren yüksek lisans başvuruları için lisans diploması veya çıkış belgesi, doktoraya başvurular için lisans ve yüksek lisans belgesi,

b- Yüksek Lisans adaylarının lisans öğrenimi boyunca aldığı derslerin başarı not dökümünü, Doktora adaylarından ise yüksek lisans ve lisans not dökümü belgesinin (transkript)Noter veya Fakülte onaylı kopyası,

c- Online başvuru belgesi çıktısı,

( https://obs.duzce.edu.tr:90/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspxlinkine giriş yapılarak online ortamda doldurulduktan sonra başvuru çıktısı alınacaktır.)

d-ALES sonuç belgesi,

e- Yabancı Dil Sınavı Sonuç belgesi,

f- Neden yüksek lisans-doktora yapmak istediğini belirten bir kompozisyon,

g- Erkek adayların ilgili programlara başvurmasında askerlik açısından sakınca bulunmadığını

gösteren bir yazı veya askerlik görevini tamamlayan adayların durumlarını gösterir belge,

h- İki adet renkli fotoğraf (4,5x6) (Yükseköğretim Kurumları Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine uygun),

ı- Nüfus cüzdanı fotokopisi

i- Doktora ve yüksek lisans programları için başvuracak tüm adayların (yatay geçiş için başvuru yapanlar hariç) öncelikle online başvuru yapmaları gerekmektedir.

j- Yatay geçiş başvurusu yapacak olan adaylar,www.sbe.duzce.edu.tradresinde formlar bölümündeki yatay geçiş başvuru formunu doldurarak, formda belirtilmiş olan belgeleri teslim edeceklerdir.

k- Başvuru aşamasında istenen belgelerin, aslıyla birlikte gelmek şartıyla fotokopileri alınacaktır.

6. Başvuru Tarihleri

Başvurular, Yüksek Lisans ve Doktora programları için;04.01.2016 - 15.01.2016

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına yatay geçişler için 04.01.2016 - 15.01.2016tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bizzat yapılacaktır.

7. Sınav Tarihi

Lisansüstü Öğretim Yabancı Dil Sınavı: (Akademik Takvime göre) 19.01.2016 Salı

Lisansüstü Öğretim Bilim Sınavı: (Akademik Takvime göre) 21.01.2016 Perşembe

Sınavlar Konuralp Yerleşkesinde yapılacaktır.

Bilgi için Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'ne 0380 542 11 30 numaralı telefondan ulaşılabilir.