Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İlanı

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programlan Mezunlarının Lisans öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2007 tarihinde yapılacaktır. 2007-DGS'ye başvurma işlemleri 16 Nisan 2007 tarihinde başlayacak ve 25 Nisan 2007 tarihinde sona erecektir. Adaylar, MYO müdürlüklerinden, AÖF bürolarından, veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden DGS Kılavuzu ve Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını alabilecekler ve başvuru evrakını aldıkları yere teslim edeceklerdir.

İlan Giriş : 10 Nisan 2007 11:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İlanı
T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞINDAN
DUYURU
MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS
PROGRAMLARI MEZUNLARINDAN LİSANS ÖĞRENİMİNE
DİKEY GEÇİŞ SINAVINA (DGS) KATILMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE

1)Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programlan Mezunlarının Lisans öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2007 tarihinde Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, enizli, Diyarbakır, Edime, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İsparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, ayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, ınlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa'da yapılacaktır.

2) 2007-DGS'ye;

a) Meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olmuş olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar,

b) Aynı önlisans alanından, en çok üç kez DGS'ye girmemiş olanlar (Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara aynı önlisans alanından en çok üç kez girebilirler.),

c) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, ülkemizde eslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezun olan ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilenler,

d) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler başvurabilirler.

3) Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına yerleştirme Ankara üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri zorunludur. Bu programa başvuracak adaylar 2007-DGS'ye, en çok üç kez DGS'ye girme koşulu aranmaksızın girebilirler.

4) 2007-DGS'ye başvurma işlemleri 16 Nisan 2007 tarihinde başlayacak ve 25 Nisan 2007 tarihinde sona erecektir.

5) Bu sınavda adaylara lisans öğrenimindeki başanda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesine yönelik bir yetenek testi uygulanacaktır. Test sayısal ve sözel bölümlerden oluşmaktadır.

6) Yerleştirme işlemi merkezi olarak, adayların DGS puanlan, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

7) 2006-2007 öğretim yılında mezun olabilecek durumda olan meslek yüksekokulu öğrencileri kendi meslek yüksekokulu müdürlüklerinden, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans programlarından mezun olabilecek durumda olanlar kendi AÖF bürolarından, mezun durumda bulunan adaylar ise herhangi bir meslek yüksekokulundan, AÖF bürosundan veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden DGS Kılavuzu ve Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını 2,00 YTL karşılığında alacaklar ve kılavuzda belirtilen kurallara uygun olarak doldurduklan Başvurma Belgesini, 50,00 YTL olan sınav ücretini bankaya yatırdıklannı gösteren banka dekontu ile birlikte başvuru evrakını aldıkları yere teslim edeceklerdir. Başvuru belgeleri teslim edilirken 3,00 YTL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafindan ödenecektir.

8) Başvurma Belgesinde TC uyruklu adayların TC Kimlik Numarası sorulmaktadır. Nüfus cüzdanında TC Kimlik numarası bulunmayan adayların başvuru tarihinden önce bu numarayı öğrenmeleri yararlanna olacaktır.