Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli mütercim alım ilanı

İlan Giriş : 29 Mart 2007 13:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli mütercim alım ilanı

4 Mayıs 2007 Tarihinde Yapılacak Olan Sözleşmeli Mütercim Sınavı Hakkında Duyuru

Dışişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında 06.06.1978 gün ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı hükümleri çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere 4 Mayıs 2007 Cuma günü saat 10:30?da Balgat?taki Merkez binada yapılacak sınavla İngilizce, Fransızca, Almanca veya Arapça bilen, iletişim ve ikna yeteneğine sahip, insan ilişkilerinde başarılı, güzel ve akıcı Türkçe konuşabilme niteliklerini haiz mütercimler alınacaktır.

Adaylarda Aranan Genel Nitelikler:

? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48?inci maddesinde belirtilen şartları haiz olmak;

? Sınavın yapılacağı tarihte 31 yaşından gün almamış olmak;

? Askerliğini yapmış veya tecilli olmak (erkek adaylar için);

? Dışişleri Bakanlığı personeli olmaya engel hali bulunmamak (bu konuda Bakanlığın takdiri esastır);

? Üniversitelerin yukarıda belirtilen dillerde eğitim veren Dil veya Mütercim-Tercümanlık Bölümlerinden veya Eğitim Fakültelerinin ilgili Yabancı Diller Eğitimi Bölümlerinden mezun olmak;

? Sınav tarihinden 5 yıl öncesine kadar sınava girilecek yabancı dilde en az (B) düzeyinde KPDS puanına sahip olmak veya İngilizce?den sınava girecek adaylar için ?Test of English as a Foreign Language? (TOEFL) sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan veya ?International English Language Testing System? (IELTS) sınavından en az 7.5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek.

Sınav Konuları

Yazılı Sınav:

? Türkiye ve Dünya Coğrafyası

? Temel Yurttaşlık Bilgisi

? Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi

? Türk Kültür ve Medeniyetleri

? Türkçe Kompozisyon

? Matematik

Sözlü Sınav: Yazılı sınavlarda başarılı olan adaylar bilahare sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

Başvuru:

Adayların Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İç Hizmetler Şubesi?nden (Oda No: 423) ya da internet üzerinden temin edecekleri İş Talep Formu?nu ( İş Talep Formu için buraya tıklayınız! )doldurarak 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, öğrenim belgesinin aslı ve fotokopisi, askerlik terhis/tecil belgesinin aslı ve fotokopisi, dil sınavı sonuç belgesi aslı ve fotokopisini en geç 30 Nisan 2007 Pazartesi günü mesai sonuna kadar şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuranlar arasında dil sınavı sonuçlarına göre en yüksek puan alan 80 aday sınava çağırılacaktır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir. Sınavlar sonucunda başarı gösteren adaylardan ayrıca tamamlayıcı bilgi ve belgeler istenecektir.

Sınavla ilgili ilave bilgi 0312 292 12 85/ 12 86/ 12 99 numaralı telefonlardan alınabilir.