İstanbul Gelişim Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Program İlanı

Kaynak : reklam
İlan Giriş : 08 Ekim 2015 13:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İstanbul Gelişim Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Program İlanı

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli eğitim Merkezi de 27 Kasım 2015 tarihinde başlayacaktır.

04.09.2012 tarihli Yeni Yönetmeliğe uygun Aile Danışmanlığı Sertifika programında 300 saat teorik, 150 saat uygulamalı (30 saat süpervizyon)olmak üzere toplam 450 saatlik eğitim verilecektir.

Eğitimin Sonunda T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen Gelişim Üniversitesi Onaylı AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ SERTİFİKASI verilmektedir.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Psikoloji, çocuk gelişimi, sosyal hizmet, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp alanlarında en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar.

Yeterli katılım olmaması halinde program üniversite tarafından iptal edilebilir.

Kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

- Lisans diplomasının veya mezuniyet belgesinin fotokopisi

- Ücreti yatırdığına dair banka dekontu

- 2 Adet fotoğraf

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

Yönetmeliğin ilgili maddesi :

Aile danışmanının eğitimi ve nitelikleri;

MADDE 14 (1)Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar, aile danışmanı unvanı alabilir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Nerelerden Alınabilir?

Yönetmenlik gereği kapsamlı bir eğitim programı gerektiren Aile Danışmanlığı Sertifika Programları şuanda yalnızca Üniversiteler tarafından düzenlenebilmektedir. Teorik Bilgi-Uygulama ve Süpervizyon ile birlikte toplamda minimum 450 saatlik eğitim sonunda alınabilen sertifikalar sadece Üniversiteler tarafından verilebilmektedir.

Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Bilgi, İletişim ve Kayıt için Tel: 0 212 422 06 70DHL:160