Bozok Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 19 Ağustos 2015 03:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bozok Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN :

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerinin ilgili maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlayanlardan Öğretim Üyesi alınacaktır. BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER :

1- Profesör kadrosu daimi statüde olup adaylar; dilekçesinde başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtecek, varsa hizmet belgesi, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri, fotoğraflı özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlilik veya yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan belgelerini altı takım dosya yaparak başvuru yapacaklardır. Adaylar, doçentlik unvanı aldıktan sonra, ilgili bilim alanında özgün yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak bel irteceklerdir.

2- Doçent Kadrosu daimi statüde olup adaylar dilekçesinde; başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtecektir. Fotoğraflı özgeçmiş, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri, doçentlik belgesini (resmi kurumlarca onaylı sureti), hizmet cetveli (varsa), bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıflarını, bunlara ilişkin dokümanlarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora çalışmalarını veya yüksek lisans çalışmalarını, Üniversitelere veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan belgelerini dört takım dosya yaparak başvuru yapacaklardır.

3- Yardımcı Doçent kadrosu için adaylar dilekçesinde; yabancı dilini ve başvurduğu anabilim dalını belirtecektir. Varsa hizmet belgesi, yayın listesi, resmi kurumlarca onaylanmış öğrenim durumlarını gösterir belgeleri, fotoğraflı özgeçmişini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosyayla birlikte başvuracaklardır.

-Yardımcı doçent kadrosuna başvuran adaylar " Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliğinin " 6. ve 7. maddeleri gereğince yabancı dil sınavına tabi tutulacaklardır.

İlanla ilgili tüm bilgilere Üniversitemizin www.bozok.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

BİRİMİ

UNVANI

ABD

DRC.

ADET

ARANAN NİTELİKLER

TIP FAK.

Profesör

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

1

1

-

Yardımcı Doçent

Biyokimya

3

1

Tıp Fakültesi mezunu olup, Tıpta Uzmanlığını Biyokimya alanında yapmış olmak.

Yardımcı Doçent*

Acil Tıp

1

1

Ultrasonografi Eğitici sertifikasına sahip olmak.

Yardımcı Doçent

Acil Tıp

3

1

Özellikle karın içi organ travmaları konusunda çalışmış olmak.

Yardımcı Doçent

Kalp ve Damar Cerrahisi

4

1

En az 5 (beş) yıl aktif olarak açık kalp cerrahisi yapılan merkezlerde aktif olarak açık kalp ameliyatlarına girmiş olmak.

Yardımcı Doçent

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

3

1

Pediatrik endokrin ve göğüs hastalıkları alanında çalışmaları olmak.

Yardımcı Doçent

Mikrobiyoloji

2

1

Tıp Fakültesi mezunu olup, Tıpta Uzmanlığını Tıbbi Mikrobiyoloji alanında yapmış olmak.

Yardımcı Doçent

Histoloji ve Embriyoloji

2

1

Karaciğeri toksik etkilerden koruyucu çalışmalar yapmış olmak.

Yardımcı Doçent

Tıbbi Biyoloji

1

1

Sitogenetik ve Kanser Genetiği alanında tecrübe sahibi olmak.

Yardımcı Doçent

Tıbbi Biyoloji

3

1

Tümör İmmünolojisi konusunda çalışmış olmak.

FEN-EDB. FAK.

Yardımcı Doçent

Yeniçağ Tarihi

4

1

Osmanlı Tarih Yazıcılığı üzerine çalışmalar yapmış olmak.

İLETİŞİM FAK.

Yardımcı Doçent

Halkla İlişkiler

2

1

Siyasal İletişim konusunda çalışmalar yapmış olmak.

EĞİTİM FAK.

Yardımcı Doçent

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

3

1

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında doktora yapmış olup, risk altındaki çocuklar üzerinde çalışmış olmak.

MÜH.-MİM. FAK.

Yardımcı Doçent

Mekanik

1

1

İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmış ve koni kabukların stabilitesi üzerine çalışmış olmak.

Başvuru Adresi: Profesör ve Doçent kadrosu için Personel Daire Başkanlığına, Yrd. Doç. Kadrosu içinde ilgili birimlere başvuru yapılacaktır. *Başvuru tarihi itibariyle en çok 2 ay mecburi hizmeti kalmış olmak.

Müracaat tarihleri: 19/08/2015-04/09/2015 Cuma günü saat 17.00 kadar,

AÇIKLAMALAR :

1- Başvurular şahsen yapılacaktır.

2 -Özgeçmiş ve yayın listesinin son sayfaları hariç tüm sayfaları paraflı, son sayfasında ise ad, soyad, imza ve tarih olacaktır.

3- Adaylar Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerinin II. Bölümünde bulunan Profesörlük, Doçentlik ve Yardımcı Doçentlik Başvurularında Aranacak Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Esasları tablosunu doldurarak başvuru dosyasına ekleyecektir.

4- Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecektir.