Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Posta Gazetesi
İlan Giriş : 05 Ağustos 2015 10:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakülteleri ve Yüksekokulunda açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

*Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

*Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

*Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıkları veya ilgili Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Doç.

Yard.

Doç.

Aranan

Nitelikler

Fen- Edebiyat Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Genel Biyoloji

-

-

1

(a), (b)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme

Yönetim ve Organizasyon

-

1

-

(a), (c)

Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

1

-

-

(a), (d)

-

1

-

(a), (e)

Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi

Kimya Eğitimi

-

1

-

(a)

Fizik Eğitimi

-

-

1

(a), (f)

Matematik Eğitimi

-

-

1

(a), (g)

Mühendislik Fakültesi

Kimya Mühendisliği

Proses ve Reaktör Tasarımı

1

-

-

(a), (h)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret

-

-

-

1

(a), (i)

Aranan Nitelikler:

a)Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

b)Adayların kanser moleküler biyolojisi ve uygulamaları ile hücre içi kontrol mekanizmaları konularında deneyimli olmaları ve doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmış olmaları gerekmektedir.

c)Adayların örgütsel davranış, organizasyon psikolojisi ve liderlik alanında uzmanlaşmış ve bu konularda uluslararası dergilerde yayınlanmış makalelerinin bulunması gerekmektedir.

d)Adayların öğretmenlik mesleğinde motivasyon, öğrenme psikolojisi konularında uluslararası indeksli dergi ve / veya kitaplarda bilimsel yayınlarının olması gerekmektedir.

e)Adayların yükseköğretim politikaları, yükseköğretimde yabancı dil politikaları, yerleşke iklimi konularında nitel araştırması, uluslararası indekslerde yayınları ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunumlarının olması gerekmektedir.

f)Adayların kişisel epistemoloji, argümantasyon, öğretmenlerin öğretim programı değişimine yaklaşımları konularında ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde bilimsel yayınlarının olması ve bilimsel toplantılarda sunularının olması gerekmektedir.

g)Adayların matematiğin fen ve diğer disiplinlerle ilişkilendirilmesi, problem çözme, matematiksel ispat, matematiksel düşünme süreçlerinin incelenmesi konularında ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde bilimsel yayınlarının olması ve bilimsel toplantılarda sunularının olması gerekmektedir.

h)Adayların Katalitik ve Hesaplamalı Mikro-reaksiyon Mühendisliği, Katı Katalizör Tasarım ve Uygulamaları konularında uzmanlaşmış olması ve yayınlarının bulunması gerekmektedir.

i)Adayların doktora derecesini "Pazarlama" alanından almış olması, Politik Pazarlama; İnteraktif Pazarlama; Girişimcilik, İnovasyon ve Yeni Ürün Geliştirme alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.