Mustafa Kemal Üniv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 15 Temmuz 2015 11:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mustafa Kemal Üniv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI veBAŞVURU ŞARTLARI

Anabilim Dalı

Kontenjanı

İstenilen Nitelikler

Yüksek Lisans

Doktora

(Tıp) Fizyoloji

3

--

Tıbbi Biyolojik (Sağlık) Bilimler Bölümü, Tıp Fakültesi,Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi,Fen Fakültesi (Biyoloji Bölümü), Veteriner Fakültesi,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu mezunu olmak

(Tıp) Mikrobiyoloji

4

Yüksek Lisans:------

2

Doktora: Mikrobiyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak veya Tıp Fakültesi mezunu olmak

(Tıp) Moleküler Biyokimya ve Genetik

5

Yüksek Lisans: Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve/veya Genetik Bölümleri, Biyoloji ve/veya Moleküler Biyoloji (Fen Edebiyat Fakültesi), Kimya (Fen Edebiyat Fakültesi), Fizik (Fen Edebiyat Fakültesi) Biyomühendislik,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu,Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü mezunu olmak.

2

(Özel Öğrenci)

4

Doktora: Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi gibi hazırlık sınıfları hariç en az on(10) yarıyıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar doktora programına direkt başvurabilirler. Ayrıca sekiz (8) yarıyıllık fakültelerden Eczacılık Fakültesi, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve/veya Genetik Bölümleri, Biyoloji ve/veya Moleküler Biyoloji (Fen Edebiyat Fakültesi), Kimya (Fen Edebiyat Fakültesi), Fizik (Fen Edebiyat Fakültesi) Biyomühendislik , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Bölümlerinden mezun olan adayların ise Fizik, Kimya, Biyokimya veya Genetik alanlarında yüksek lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.

1

(Özel Öğrenci)

Toplum Ruh Sağlığı Hemşireliği

2

Yüksek Lisans:Hemşirelik Fakültesi,Hemşirelik Yüksekokulu,Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Lisans mezunu olmak.

Başvuru Şartları:

1)- Yüksek Lisans programına başvuracak adayların lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES)55 sayısal puan,Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) 45 puan almış olması veya üniversitemiz Yabancı Diller Merkezi (YADİM)'in yapacağı sınavdan 45 puan almış olması gerekir.

2)- Doktora programına başvuracak adaylarınyüksek lisansdiplomasına sahip olması veÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES)55 sayısal puan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) 55 puan ya daÜniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmasıgerekir.

Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvurular İçin Gerekenler:

1)-Yüksek lisans için mezuniyet belgesinin veya lisans diplomanın aslı ibraz edilmek şartıyla fotokopisi, Doktora programı için lisans ve yüksek lisans diplomalarınınaslı ibraz edilmek şartıyla fotokopileri.

2)- Not belgesi aslı (Transkript), Doktora programı için lisans ve yüksek lisans not belgesi

3)- ALES sınav sonuç belgesi

4)- Onaylı Nüfus cüzdanı sureti

5)- Erkek adaylar için, Askerlik izin belgesi

6)-Öğrenim görmek istedikleri Anabilim Dalınıve Yabancı Dil yeterliğini gösterir belge, dilekçe ile özgeçmiş.

7)- 2 adet vesikalık fotoğraf

Başvuru Tarihleri:

Adayların 01-11 Eylül 2015 tarihleri arasında Mustafa Kemal Üniversitesi sayfasına girmeleri internet ortamında başvuru yapmaları, daha sonra Enstitü Müdürlüğüne şahsen başvurarak aday kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınav Tarihleri ve Sınav Yerleri:

Yabancı Dil Sınavı:: 14 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 09:30

(Sınav yeri daha sonra ilan edilecektir)

Bilim Sınavı: 16 Eylül 2015 Çarşambagünü saat 09:30

Bilim Sınavı Yeri: İlgili Anabilim Dalları

Kazanan Öğrenciler için Kesin Kayıt Tarihi: 21.09.2015-28.09.2015

Tel: 0326 245 57 74 - 0326 245 56 61

Fax: 0326 245 56 61

Adres: MKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Veteriner Fakültesi Dekanlığı Kat :1Antakya/HATAY