Namık Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 02 Temmuz 2015 16:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

Namık Kemal Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

-İlan Metni-

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: 03/08/2015-17/08/2015 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Sosyal Bilimler Enstitüsüne Online başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER: (Enstitümüzce "ASLI GİBİDİR" onayı yapılmaktadır).

1. Dilekçe

(Yüksek Lisans Başvuru Dilekçeleri Enstitü web sitesinden veya başvuru sırasında Enstitüden temin edilebilir).

2. Özgeçmiş.

3. Diploma (onaylı).

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

4. Not belgesi (Transkript/onaylı).

Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.

5. ALES sonuç belgesi (onaylı).

Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylar ve yabancı uyruklular için ALES sonuç belgesi istenmez.

İşletme Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan Eşit Ağırlık puan türünde en az 60 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

6. Nüfus cüzdanı fotokopisi

7. Fotoğraf 2 adet

8. Erkek adaylar için yeni tarihli "Askerlik Durum Belgesi"

Yabancı uyruklular, başvuru koşulları ve gerekli belgeler hakkında Sosyal Bilimler Enstitüsünden bilgi alabilirler.

MÜLAKAT: Adaylar; Merkez (Tekirdağ) Yerleşkesi için 24/08/2015 tarihinde saat:10.00'da İlgili Anabilim Dallarında yapılacaktır. Çerkezköy Yerleşkesi için 26/08/2015 tarihinde saat 10.00'da, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde mülakat yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME:

Yabancı uyruklular:

Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde Transkriptleri ve Özgeçmişleri esas alınır. Yabancı uyruklu adayların ayrıca Türkçe bildiklerini belgelemeleri veya Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir.

KESİN KAYITLAR:

31/08/2015-04/09/2015 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

TEZLİ YÜKSEK

LİSANS

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

İşletme

EA

(En az 55)

5*

1

*İlgili Bölümlerden Mezun Olmak.

Çalışma İktisadı

EA

(En az 55)

20*

2

Yönetim ve Organizasyon

EA

(En az 55)

5*

2

*İlgili Bölümlerden Mezun Olmak.

Sağlık Yönetimi

EA

(En az 55)

10

İngiliz Dili ve Edebiyatı

Sözel

(En az 55)

10*

2

*İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği İngilizce Mütercim-Tercümanlık, Çeviribilim ve Dilbilim Bölümü mezunu olmak

Maliye

EA

(En az 55)

5

1

*İlgili Alan Bölümü Mezunu Olmak

Fransız Dili ve Edebiyatı

Sözel

(En az 55)

6*

1

*Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili Eğitimi veya Fransız Mütercim-Tercümanlık Bölümü mezunu olmak.

DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI

YDS

ALES PUAN

TÜRÜ

Öğrenci Kontenjanı

Yabancı Öğrenci Kontenjanı

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

İşletme

En az 55*

EA

(En az 55)*

5*

2

*İşletme ile ilgili Anabilim Dallarında Yüksek Lisans yapmış olmak.

* ALES'ten (EA) puan türünden en az 55 puan almış olmak.

*YDS, ÜDS ve KPDS yada Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen eşdeğer yabancı dil sınavlarından en az 55 puan almış olmak.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

(NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ YERLEŞKE İÇİN)

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

TEZSİZ YÜKSEK

LİSANS

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

Çalışma İktisadı (Tezsiz Yüksek Lisans Programı)

*

35

2

Maliye (Tezsiz Yüksek Lisans Programı)

*

35

1

*Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ALES Puanı aranmaz.

(NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÇERKEZKÖY YERLEŞKESİ İÇİN)

(II. ŞUBE)

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

TEZSİZ YÜKSEK

LİSANS

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

Çalışma İktisadı (Tezsiz Yüksek Lisans Programı)

*

35

2

*Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ALES Puanı aranmaz.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

-İlan Metni-

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: Başvurular 03/08/2015 - 14/08/2015 tarihleri arasında Enstitümüz web sayfasında bulunan online ön başvuru linkinden aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır.

Adaylar; online ön başvuruda öncelikle

- 2015-2016 Güz yarıyılında kontenjanı bulunan, başvurmak istediği Anabilim Dalını ve varsa kontenjan alanını seçerek istenen diğer bilgileri gireceklerdir. Daha sonra kılık kıyafet yönetmeliğine uygun vesikalık fotoğraflarını jpg formatında yükleyerek çıktısını alacaklardır.

- Çıktısı alınan bu belge Başvuru Dilekçesi yerine geçecektir.

- Başvuru formunda belirtilen bilgiler eksiksiz ve tam olmalı, eğer değişiklik arz eden bilgiler var ise güncellenmelidir.

- Online ön başvuru yapıldıktan sonra, son başvuru (14/08//2015) tarihine kadar aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir.

- Online başvuru yapılmış olsa dahi, belgelerini son başvuru tarihine kadar Enstitüye teslim etmeyen adayların başvuruları ve Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

- Başvuru için gerekli belgelerinde eksik olanların veya belirtilen özellikleri taşımayan belge sunanların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Enstitümüzce "ASLI GİBİDİR" onayı yapılmaktadır.

Ancak; Diploma/ Mezuniyet Belgesi, Transkript vb. gibi onaylı istenen belgelerin asıllarının mutlaka beyan edilmesi gerekmektedir. Fotokopisi getirilen belgelere, belgenin aslı olmadan Enstitümüzce onayı yapılmayacaktır.

- Ayrıca,Aslı Gibidir onayı için belge ile fotokopisinin birlikte getirilmesi gerekmektedir. Enstitümüzde fotokopi hizmeti sunulmamaktadır.

- Sınav sonunda lisansüstü programa yerleşemeyen adayların başvuru belgeleri (aslı sunulan belge dışında) geri verilmeyecektir.

  1. Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak)

2. Özgeçmiş.

3. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi(onaylı). (Belge üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır)

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

4. Not belgesi /Transkript (Aslı veya Aslı Gibidir Onaylı).

Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.

5. ALES sonuç belgesi

Yüksek Lisans ve Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 (doktoraya tezsiz yüksek lisans veya lisans diploması ile başvuranların ALES'den başvurduğu programın puan türünde en az 80) standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. Yabancı uyruklular için ALES sonuç belgesi istenmez.

6. Doktora programına başvurabilmek için YDS'den (Yabancı Dil Sınavı) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca (ÜAK) eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.(KPDS,ÜDS vb.gibi)

7. Nüfus cüzdanı fotokopisi

8. Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

9. Erkek adaylar için yeni tarihli "Askerlik Durum Belgesi" (adayın son askerlik yoklamasını yaptırmış haliyle)

Yabancı uyruklular, başvuru koşulları ve gerekli belgeler hakkında Fen Bilimleri Enstitüsünden bilgi alabilirler.

MÜLAKAT: Adaylar; 21/08/2015 tarihinde saat 10.00'da, ilgili anabilim dalı başkanlıklarında mülakata alınacaklardır.

DEĞERLENDİRME:

Türk uyruklular:

Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için en az 65, Doktora programları için en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

Yabancı uyruklular:

Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Yabancı uyruklu adayların ayrıca Türkçe bildiklerini belgelemeleri veya Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir.

Yüksek Lisans ve Doktora Programları için yapılan mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

KESİN KAYITLAR:

01/09/2015 - 03/09/2015 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

TEZLİ YÜKSEK

LİSANS

DOKTORA

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

T.C.

Yabancı Uyruklu

NOT: Başvuru için koşulu bulunmayan Anabilim Dallarının lisansüstü programlarına başvuran adaylardan lisans veya yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar; en çok iki yarıyıl sürecek olan "Bilimsel Hazırlık Programına" tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir.

Bahçe Bitkileri

Sayısal

15

4

8*

3

*Lisans ve Yüksek lisansını Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında yapmış olmak

Bitki Koruma

Sayısal

4*

10**

2**

* Entomoloji alanı kontenjanı

** Fitopatoloji alanı kontenjanları

Biyosistem Mühendisliği

Sayısal

5(1)

10(2)

4(3)

10(4)

-

1(1)

5(2)

1(3)

5(4)

-

(1) Tarımda Enerji Sistemleri alanı kontenjanı

(2) Tarımda Makine Sistemleri alanı kontenjanı

(3) Tarımsal Yapılar alanı kontenjanı

(4) Arazi ve Su Kaynakları alanı kontenjanı

Biyoloji

Sayısal

15*

1

2(1)**

2(2)***

2(3)****

1(4)*****

-

*Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik Bölümü mezunu olmak, Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi Mezunu olmak, Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.

(1) Botanik alanı kontenjanı

(2) Zooloji alanı kontenjanı

(3) Moleküler Biyoloji alanı kontenjanı

(4) Matematiksel Biyoloji ve İnformatik alanı kontenjanı

* *Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak

***Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak

****Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak veya Tıp Fakültesi mezunu olmak.

*****Biyoloji, Kimya, Mühendislik ve bunların ortak alanlarındaki Anabilim Dallarında Yüksek Lisans Yapmış Olmak.

Fizik

Sayısal

10

-

-

-

Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi mezunu olmak.

Kimya

Sayısal

22

1

-

-

*Kimya, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

Çevre Mühendisliği

Sayısal

12

-

1

-

*Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.

Peyzaj Mimarlığı

Sayısal

5*

-

2

-

*Şehir Bölge Planlama, Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Lisans mezunu olmak.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Sayısal

6

-

-

-

Mühendislik Fakültelerinin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

Matematik

Sayısal

2(1)

3(2)

1(3)

3(4)

-

* Fen Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümü mezunu olmak.

(1) Geometri Alanı Kontenjanı

(2) Analiz ve Fonksiyonel Teori Alanı Kontenjanı

(3) Topoloji Alanı Kontenjanı

(4) Uygulamalı Matematik Alanı Kontenjanı

Makine Mühendisliği

Sayısal

6

-

-

-

---

Gıda Mühendisliği

Sayısal

13(1)*

2(2)**

3***

*Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olmak

** Ziraat Fakültesi ( Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Zootekni Bölümü mezunları), Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Kimya Öğretmenliği, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri, Su Ürünleri Fakültesi Mezunu Olmak. ? ? Kontenjan boş kaldığı takdirde Gıda Mühendisliği Mezunları için kullanılacaktır.

***Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek lisans yapmış olmak.

Tarım Ekonomisi

Eşit Ağırlıklı

15

-

5*

-

*Yüksek Lisansını, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalında yapmış olmak.

Tarla Bitkileri

Sayısal

16*

-

3**

2

*Tarla Bitkileri Bölümü Lisans mezunu olmak.

**Tarla Bitkileri Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans mezunu olmak.

Tekstil Mühendisliği

Sayısal

7

-

2

-

---

Zootekni

Sayısal

10

-

2

-

---

Endüstri Mühendisliği

Sayısal

4*

1**

-

-

-

*Endüstri Mühendisliği Bölümü İisans mezunu olmak.

**Makine Mühendisliği Bölümü veya Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak.

Tarımsal Biyoteknoloji

Sayısal

6*

5**

2***

1*

* Hayvansal Biyoteknoloji alanı kontenjanı

**Bitkisel Biyoteknoloji alanı kontenjanı

***Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji alanı kontenjanı


T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Başvuru şartları ve kontenjanlar için TIKLAYINIZ