Artvi Çoruh Üniv. Sosyal Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 24 Haziran 2015 15:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Artvi Çoruh Üniv. Sosyal Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü arasında yapılan Ortak Yüksek Lisans Programı çerçevesinde,

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında "

Artvin Çoruh Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

"'nin 5. ve 6. maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Sosyal Bilimleri Enstitüsü Tarih Anabilim Dalına Yüksek Lisans Öğrencisi alınacaktır.

Ayrıca aynı yönetmeliğin 7. maddesi ile "

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Başvuran Yabancı Uyruklu Adaylara İlişkin Esasları

" uyarınca Tarih Anabilim Dalının yüksek lisans programına yabancı uyruklu, aynı yönetmeliğin 11. maddesi uyarınca da yatay geçiş yoluyla Tarih Anabilim Dalına Yüksek Lisans öğrencisi kabul edilecektir. Başvurularla ilgili genel bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Başvuru Bilgileri:

Başvuru Tarihleri

24.08-04.09.2015

Başvuru Yeri ve Tercih Şekli

Başvurular ONLİNE olarak yapılacak olup, başvuru linki ilgili tarihlerde aktif olacaktır. Tercih Formu ve Başvuruda istenilen diğer belgeler onaylı (Herhangi bir Üniversite onayı yeterlidir.) olarak Başvu Tarihlerinde Enstitü Öğrenci İşleri Birimine posta yoluyla veya elden teslim edilecektir. Yabancı Uyruklu adaylar ile yatay geçiş yapacak adaylar başvurularını şahsen Enstitü Öğrenci İşleri Birimine yapacaklardır. Tercih Yapılabilecek Bilim Dallarını Görmek için TIKLAYINIZ..

İrtibat Telefonu

0 466 / 215 10 00 - 215 1465

Sonuçların İlanı

07. Eylül 2015 - Salı

Kesin Kayıt ve Ders Yazılımları

09 - 15 Eylül 2015

Yedek Adaylar İçin Kesin Kayıt ve Ders Yazılımları

16-30 Eylül 2015

Not:1Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencileri I. Dönem Derslerini Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde göreceklerdir.

Yüksek Lisans ve Doktora Başvurusunda İstenen Belgeler:

Adayların Başvurusunda;

1- Aday tarafından Web sayfasından Online olarak doldurulup imzalanmış olan Lisansüstü Öğrenim Başvuru Formu,

2-ALES belgesinin onaylı sureti,

3-Lisans / Yüksek Lisans diplomasının onaylı sureti,

4-Lisans notlarını ve not ortalamasını gösterir not durum belgesinin onaylı sureti,

5-Kısa özgeçmiş,

6-1 adet fotoğraf

7-Tercih Formu (Ulaşmak için TIKLAYINIZ...)

Yatay Geçiş Başvurularında;

Yatay geçiş yapacaklar için

Yatay Geçiş

Başvuru Dilekçesi

ve dilekçede belirtilen ekler.

(Tüm formlar http://sbe.artvin.edu.tr adresindeki; Formlar/Ortak linkinden temin edilebilir)

Yabancı Uyruklu Adayların Başvurularında (For Out Of State Residences Applications);

  • Adaylar tarafından doldurularak imzalanmış olan "

    Graduate School Pre-Application Form For Out Of State Residences"

    formu,

("

Graduate School Pre-Application Form For Out Of State Residences"

form filled up and signed by applicants),

  • TÖMER Türkçe Dil Sertifikası (varsa) noter onaylı Türkçe kopyası, (Turkish Language Sertificate from TÖMER (Turkish Learning Center of Ankara University) (if available) and its notarised Turkish copy),
  • Lisans / Yüksek Lisans diplomasının noter onaylı Türkçe kopyası, (undergraduate and/or Graduate Program Degree and its notarised Turkish copy),
  • Lisans ve/veya yüksek lisans Not Döküm Belgesi noter onaylı Türkçe kopyası, (Undergraduate and/or Graduate Program Transcipt and its notarised Turkish copy) ,
  • YÖK Denklik Belgesi, (High Education Board equivalence certificate),
  • Onaylı öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği, (Sample passport with entry visa and education remarks)

(Pasaport vize tarihi geçmiş veya Türkiye'de kaçak olarak bulunanların başvurusu kabul edilmez - Applications of students whose passport visa period is expired or who lives in Turkey illegally),

(Tüm formlarhttp://sbe.artvin.edu.tr adresindeki; Formlar/Ortak linkinden temin edilebilir - All forms are in http://sbe.artvin.edu.trwebsite under the "Forms" tab.)

  • Yüksek Lisans Başvuru Şartları ve Değerlendirme Süreci

Başvuru Şartları

  • En az 55 Sözel puanına sahip olmak.
  • Lisans mezuniyet ortalaması 100'lük sistemde en az 55 olmak (4'lük sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karşılıkları not durum belgesinde belirtilmemişse YÖK not dönüşüm tablosu esas alınacaktır.)

Değerlendirme Süreci

  • Değerlendirmede Sözel ALES puanının %60'ı, 100'lük sistemdeki Lisans mezuniyet notunun %40'ı esas alınarak Yüksek Lisans Giriş Başarı notu hesaplanacaktır.
  • Yüksek Lisans Giriş Başarı Notu alt sınırı 60 olacaktır.
  • Bilim Dallarına kontenjanın üzerinde başvuru olması durumunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların belirlenmesinde Yüksek Lisans Giriş Başarı notu sıralaması esas alınacaktır.
  • Yatay Geçiş Başvuru Şartları ve Değerlendirme Süreci
  • Yatay geçiş başvuruları için;

(1) Üniversitedeki aynı enstitünün bir başka anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun eşdeğer enstitüsüne bağlı lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusunun kabul edilebilmesi için

a) Başvuru tarihinde, genel not ortalamasının yüksek lisans için en az 3.00 olması

b) Devam etmekte olduğu lisansüstü öğretim programı ile geçiş yapacağı program arasında, program adının aynı olmasının yanı sıra, program yeterlilikleri, öğrenme kazanımları ve ders içerikleri açısından en az %70 oranında tutarlılık ve giriş koşulları bakımından uyum olması,

c) Yatay geçiş başvurularının anabilim/anasanat dalı başkanlığınca önerilmesi ve enstitü yönetim kurulu tarafından onaylanması gerekir.

(2) Anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından önerilen yatay geçiş kontenjanları, enstitü kurulunda kesinleştikten sonra ilan edilir.

(3) Üniversitenin bir lisansüstü programına yatay geçiş yapmak isteyen öğrenci, devam etmekte olduğu öğretim programını tanıtan ve kayıtlı olduğu derslerden başarı durumunu belirten transkript/not belgelerini dilekçesine ekleyerek, ilanda belirtilen tarihlerde ilgili enstitü müdürlüğüne başvurur.

(4) Anabilim/anasanat dalı başkanlığının görüş ve önerileri; enstitü yönetim kurulunda incelenerek, öğrencinin yatay geçiş talebinin uygun olup olmadığı, öğretimin başlama tarihinden önce karara bağlanır. Bu Yönetmelik hükümlerine göre yatay geçişi kabul

edilen öğrencinin programa uyumu için alması gerekli görülen derslerin adları, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığından istenir.

(5) Tez aşamasında olan öğrenciler, yatay geçiş hakkından yararlanamaz.

(6) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında geçiş yapılamaz. (

Artvin Çoruh Üniversitesi Lisansüstü Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

'nin 11. Maddesi

)

  • Anabilim Dalına kontenjanın üzerinde başvuru olması durumunda Yüksek Lisans ve Doktora Giriş Başarı Notu sıralaması esas alınacaktır.
  • Yabancı Uyruklu Başvuru Şartları ve Değerlendirme Süreci (Application Requirements and Assessment Process for

    Foreign Students)

Yabancı Uyruklu başvuruları için (For foreign students application); "

Kendi imkanlarıyla lisansüstü öğrenim görmek isteyen ya da Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden veya kendi Hükümetinden burslu olduğunu belgeleyerek Enstitümüze lisansüstü öğrenim görmek üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylar, kontenjan dışından ve ayrıca bir sınav yapılmadan ilgili Enstitü Anabilim Dalının (EABD'nın) olumlu görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulu (EYK) Kararı ile lisansüstü programlara öğrenci olarak kabul edilirler.

" (Esaslar 3/1) ("Applicants who want to study a graduate program with own means orby documenting Turkish Republic Government or their Government's scholarship and apply to Institute are admitted by Institute Administration's approval and Administrative Committee of the Institute decision, without quota and any other exam." - Principles 3/1),

Yabancı Uyruklu adaylarda kontenjan dahilinde (For foreign applicants, within the quota); "

Türkçe eğitim veren programlara kabul edilen adayların, ilgili EABD Başkanlığının görüşü doğrultusunda, Türkçe yeterliğe sahip olup olmadıkları değerlendirilir.

EABD başkanlığınca Türkçe dil yeterliğine sahip bulunan adaylar EYK kararı ile programa kabul edilirler. TÖMER Türkçe Dil Sertifikası olanlar için EABD görüşü aranmaz. Türkçe dil yeterliğine sahip bulunmayan adaylar lisansüstü programa kabul edilmezler."

(Esaslar 3/2) (The Deficiency Program can be administered for foreign students who are admitted to graduate program. Applicants who are found sufficient in Turkish language by Instituate Administration, are admitted to program by Administrative Committee of the Institute. For applicants having TÖMER Turkish Language Certificate, opinion of Instituate Administration is not necessary. Applicants who don't have Turkish language proficiency are not admitted to the program. - Principles 3/2)

NOT:2

  • Başvuru evrakları iade edilmeyecektir.

(Application documents will not be given back)

  • Değerlendirme sonuçları ile kesin kayıt için istenen belgeler daha sonra http://fbe.artvin.edu.tr/ adresinden duyurulacaktır.

(Evaluation results and required documents for exact registration will be announced fromhttp://sbe.artvin.edu.tr/ web site)

Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Anabilim Dalları / Programlar

Alan İçi

Alan Dışı

Yabancı

Uyruklu (Foreign)

Yatay Geçiş

Mezun Olunan Bölüm (Alan İçi Başvurular İçin)

Yüksek

Lisans

Yüksek

Lisans

Yüksek

Lisans

TARİH ANABİLİM DALI

6*

Kontenjanımız Mevcuttur. Bilgi İçin TIKLAYINIZ..

2

*Tarih Bölümü veya Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Mezunu olmak

TOPLAM

6*

2