İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 06 Ocak 2007 08:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel İlanı

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği?nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

1 ? İstenen Belgeler:

a) Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olup, 2547 sayılı Kanun?da belirtilen şartlara haiz adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak,

b) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, doktora diploması ile (varsa Merkezi Doçentlik Yabancı Dil Sınavı Başarı Belgesi, KPDS başarı belgesi veya ÜDS sonuç-asgari (65 puan-belgesi) bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak,

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İzmir) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 ? Adayların 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 ? Başvuracakların, 2547 sayılı Kanun ile aranan şartları ve yabancı dilde (İngilizce) eğitim-öğretim yapan Yükseköğretim Kurumlarında görev alacak öğretim elemanları için öngörülen atanma şartlarını ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamaları gerekmekte olup, sözkonusu kriterler http://www.iyte.edu.tr sitesinden temin edilebilir.

4 ? Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 ? Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Birimi Anabilim Dalı Unvan Adet Açıklama
Mühendislik Fak. Makine Mühendisliği Profesör 1 Kompozit ve monolitik malzemelerin yüksek deformasyon hızlarında mekanik özellikleri, hafif yapıların model konularında çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Makine Mühendisliği Profesör 1 Isı transferi, yenilenebilir enerji kaynakları, biyomekanik konularında çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Makine Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Deneysel akışkanlar mekaniği, türbülans , ayrılmış akışkanlar konularında çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Kimya Yardımcı Doçent 1 Kimya ve Malzeme Bilimi alanlarında çalışmış olup, polimer bazlı nanokomposit malzemelerin sentezi ve karakterizasyonu konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Matematik Yardımcı Doçent 1 Cebir alanında uluslararası düzeyde yayınları olmak; ders verebilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Doçent 1 Doçentliğini Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı alanında almış olmak Bitki Moleküler Genetiği konusunda çalışmaları ve yürüttüğü özgün araştırmalardan kaynaklanan ulusal ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Yardımcı Doçent 1 Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında doktora yapmış olmak; ulusal ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Yardımcı Doçent 1 Çevre Psikoloji alanında doktora derecesi ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Yardımcı Doçent 1 Yapı İklimlendirme ve Çevre Kontrol alanlarında çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fakültesi Restorasyon Yardımcı Doçent 1 Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Tarihi Yapıların Strüktürel Sorunları konusunda yapmış ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Doçent 1 İletişim ve Tasarım alanında teorik çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Yardımcı Doçent 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında teorik ve uygulama çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.