Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müd. Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 27 Mayıs 2015 09:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müd. Sözleşmeli Personel Alım İlanı

TÜRKİYE HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANI

Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar' da yer alan; I sayılı cetvelde belirtilen Gemi Adamı pozisyonuna 1 (bir), Ek 2'inci maddenin (c) fıkrasına göre aşağıda belirtilen unvanda merkez ve taşra teşkilatlarımızda çalıştırılmak üzere 3 (üç) toplam 4 adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Teşkilatı :Merkez

Unvanı

Kadro Sayısı

Arşiv Uzmanı

1

Teşkilatı : Taşra

Unvanı

Kadro Sayısı

Hemşire

1

Tıbbı Sekreter

1

Gemi Adamı

1

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANILAN ŞARTLAR

A-GENEL ŞARTLAR

1-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

2-Sınav tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak.

3-Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

4-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

5-Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda başvurulan pozisyona uygun olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

6-Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecektir. Kurumumuzca kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

7-Daha önceden kurumumuzda çalışırken iş akdi fesh edilenlerle, kendi isteği ile görevinden istifa edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

B-ÖZEL ŞARTLAR Arşiv Uzmanı (1 adet)

1-4 Yıllık yüksek öğretim kuramlarının Fen-Edebiyat Fakültelerinin Bilgi ve Belge Yönetimi (Arşivcilik) bölümünden mezun olmak.

2-2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

3-Sözleşmeli Arşiv Uzmanı pozisyonu için KPSS başarı puan sıralaması en yüksek olan adaydan başlamak üzere beş (5) adet aday çağırılacak olup Kurumumuzca sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınav + KPSS puan toplamının aritmetik ortalaması alınarak başarılı olan aday belirlenip yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Hemşire (1 Adet)

1-Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren yüksek öğrenim kuramlarının Hemşirelik bölümünden mezun olmak.

2-2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSSP3 puanı türünden en az 70 puan almış olmak.

3-Sözleşmeli Hemşire pozisyonu için KPSS başarı puan sıralaması en yüksek olan adaydan başlamak üzere beş (5) adet aday çağırılacak olup Kurumumuzca sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınav + KPSS puan toplamının aritmetik ortalaması alınarak başarılı olan aday belirlenip yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Tıbbı Sekreter (1 adet)

1-Üniversitelerin sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının Tıbbı Sekreterlik Bölümünden mezun olmak.

2-2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubu KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

3-Sözleşmeli Tıbbi Sekreter pozisyonu için KPSS başarı puan sıralamasına göre en yüksek olan adaydan başlamak üzere beş (5) adet aday çağırılacak olup Kurumumuzca sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınav + KPSS puanları toplamının aritmetik ortalaması alınarak başarılı olan aday belirlenip yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Gemi Adamı (1 adet)

1-En az lise veya dengi, mesleki ve teknik okul mezunu olmak.

2-Gemi Adamı ehliyetine sahip olmak, birden fazla başvuru olması halinde Kurumumuzca yapılacak sözlü sınav başarı puanı esas alınacaktır.

II-BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Fotoğraflı Personel İş Talep Formu

2-Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik No lu)

3-Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği veya okul onaylı örneği. (diplomanın düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere usulüne göre verilmiş ve daha sonra diplomaya veya örnekleriyle değiştirilecek belgenin noterden onaylı örneği ibraz edilmesi gerekmektedir.)

4-2 adet fotoğraf

5-Erkek adaylar için; askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olduğuna dair belge.

6-Gemi adamı ehliyetinin noter veya kurum tasdikli örneği.

7-Sabıka kaydı (Cumhuriyet Savcılığından yeni tarihli)

8-2014 KPSS sonuç belgesi

Yukarıda belirtilen belgeleri eksik ibraz eden veya hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde talepleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise talepleri kabul edilmeyecektir.

III-BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

Adayların, bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 inci günün mesai bitimine kadar Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Kemankeş Caddesi Kara Mustafa Paşa Sokak No 21 Karaköy/Beyoğlu/İstanbul adresindeki İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'ndan veya www.hssgm.gov.tr internet adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra başvuru için gerekli belgelerle birlikte İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

*Başvuru süresinin son günü resmi tatil gününe rastlaması halinde takip eden iş gününün mesai bitimine kadar (17:00) müracaatlar kabul edilecektir.

IV-SÖZLÜ SINAVIN KONULARI

Sözlü sınavda adaylar aşağıda belirtilen özellikler yönünden değerlendirilecektir.

a)Sınav konularına (mezun olunan bölüm/alan müfredatı ile Genel Müdürlüğün görev alanına giren konular) ilişkin bilgi düzeyi (50 puan)

b)Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan)

c)Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan) ç)Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan)

d)Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan)

e)Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Sınav Komisyonu Başkan ve üyelerinin yüz (100) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş (70) olması şarttır.

V-SÖZLÜ SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI

1-Sözleşmeli Arşiv Uzmanı, Sözleşmeli Hemşire ve Sözleşmeli Tıbbi Sekreter unvanları için adayların KPSS puanları + sözlü sınav başarı puanları toplanıp aritmetik ortalaması alınarak en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılacaktır.

Puanların eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Sıralama sonucunda ilanda belirtilen kadro sayısı kadar yedek aday belirlenir.

2-Gemi Adamı pozisyonuna birden fazla müracaat olması halinde Kurumumuzca yapılacak sözlü değerlendirme sınav sonucu başarısına göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

VI-SÖZLÜ SINAVA VE ATAMAYA HAK KAZANANLARIN İLAN EDİLMESİ

a)Başvuru formları ve ekli belgelerin incelenmesi sonucu; ilanda belirtilen şartlara haiz olup, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi www.hssgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

b)Kazanan adayların isim listeleri, işe başlamaları için gerekli evraklar ile evrakların teslim edileceği yer ve zamanı www.hssgm.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

Bu ilan sözlü sınava ve atanmaya hak kazanan adaylar için tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

VII-SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar, sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren beş (5) gün içinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar beş (5) gün içinde Sınav Komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir.