Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 16 Nisan 2015 09:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23, 25 ve 26 ncı maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans/yüksek lisans diploması, doktora ve doçentlik belgesi (1 takım noterden tasdikli), başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 adet dosyayı (1 adette CD halinde) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans/yüksek lisans diploması, doktora belgesi ve doçentlik belgesi (1 takım noterden tasdikli), yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (1 adette CD halinde) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Doçent kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler.

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans/yüksek lisans diploması ve doktora belgesi (1 takım noterden tasdikli), varsa yabancı dil sınav sonuç belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (1 adette CD halinde) ekleyerek ilgili birime şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylardan, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir. (Yabancı yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denkliğini gösteren onaylı belgelerin de sunulması gerekmektedir.)

Yayın Tarihi: 16.04.2015

Başvuru Tarihi: 16.04.2015

Son Başvuru Tarihi: 30.04.2015

BİRİMİ

BÖLÜMÜ/ANABİLİM DALI

ÜNVANI

DER.

AD.

İLAN ŞARTLARI

1

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

Profesör

1

1

Kentsel gelişme, ekolojik planlama ve çevre politikaları üzerine çalışmaları olmak.

2

Fen Edebiyat Fakültesi

İstatistik Bölümü Uygulamalı İstatistik Anabilim Dalı

Profesör

1

1

Yapay sinir ağları ve bulanık mantık konusunda çalışmaları olmak.

3

Fen Edebiyat Fakültesi

Fizik Bölümü Katıhal Fiziği Anabilim Dalı

Profesör

1

1

Yarı iletkenlerde katkı atomlarının elektron yapısının NMR ve ESR yöntemleri ile incelenmesi alanında çalışmaları olmak.

4

Fen Edebiyat Fakültesi

Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı

Doçent

1

1

Lazer boyalarının optik, gecikmeli floresans özellikleri ve yarı iletken tabanlı devre elemanları konusunda çalışmaları olmak.

5

Fen Edebiyat Fakültesi

Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı

Doçent

3

1

Ağır metal ve balık stokları üzerine çalışmaları olmak.

6

Fen Edebiyat Fakültesi

Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı

Doçent

1

1

Konveks fonksiyonlar ve integral eşitsizlik üzerine çalışmaları olmak.

7

Fen Edebiyat Fakültesi

Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı

Doçent

3

1

Triazol içeren heterosiklik bileşiklerin sentezi üzerine çalışmaları olmak.

8

Mühendislik Fakültesi

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Profesör

1

1

Alfa, beta ve gama radyasyonu sistemlerinin tasarımı, iyonize radyasyon dedektörü üretimi, yarıiletken radyasyon sensörleri ve devre elemanları konusunda çalışmaları olmak.

9

Mühendislik Fakültesi

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Doçent

1

1

Triboloji konusunda çalışmaları olmak.

10

Mühendislik Fakültesi

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Yardımcı Doçent

5

1

Yüksek enerjili proton hızlandırıcı sistemlerinin magnetik, optik ve demet hatlarının tasarımı, demet dinamiği ve hızlı nötron görüntüleme konusunda çalışmaları olmak.

11

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Doçent

2

1

Endokrinoloji alanında yan dal yapmış olmak.

12

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı

Yardımcı Doçent

5

1

Alanında uzmanlığını yapmış olup, kırım Kongo kanamalı ateşi ve kronik hepatit B üzerine çalışmaları olmak.