Tarım Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı alacaktır. Giriş Sınavı, 29 Ocak 2007 Pazartesi Saat 10:00 yapılacaktır. Giriş Sınavı sadece sözlü olmak üzere tek aşamalı olarak, Avrupa Birliği ve Ortak Tanm Politikası ile Ortak Balıkçılık Politikası, AB Hukuku, Kurumlan ve İşleyişi konularında, yapılacaktır.

İlan Giriş : 16 Aralık 2006 12:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tarım Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA
BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AB UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV DUYURUSU

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.inci maddesinde belirtilen şartlan taşımak,

b) 1, Ocak 2007 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

c) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğrenim Kurulu tararından kabul edilen yurtdışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

d) Erkek adaylarda askerliğini yapmış, muaf ya da erteletmiş olmak,

e) Sağlık durumlarının yurtiçi ve yurtdışına yolculuk yapmaya ve oturmaya elverişli olması,

f) ÖSYM tarafından yapılan 2004-KPSS, 2005-KPSS veya 2006-KPSS sınavında KPSS 88 puan türünden en az 70,000 puan almış olmak,

g) Avrupa Birliği içerisinde geçerli dillerden en az birinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından (son 5 yıl içinde) 70 puan (C düzeyi) almış olmak veya denk kabul edilen ve uluslar arası geçerliliği bulunan (Son 2 yıl içinde TOEFL sınavından en az 190, IELTS sınavından en az 6,5 puan) bir belgeye sahip olmak,

h) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş olmak,

SINAV KONULARI

Giriş Sınavı : 29 Ocak 2007 Pazartesi Saat 10:00 (Bakanlık Hizmet Binası 3 Kat. Müsteşarlık Toplantı Salonu) Giriş Sınavı sadece sözlü olmak üzere tek aşamalı olarak (Avrupa Birliği ve Ortak Tanm Politikası ile Ortak Balıkçılık Politikası, AB Hukuku, Kurumlan ve İşleyişi konularında) yapılacaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Başvurular 25 Aralık 2006 pazartesi gününden, 18 Ocak 2007 Perşembe günü mesai bitimine kadar Tanm ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, (Bakanlık Hizmet Binası 5.Kat), Eskişehiryolu 9.Km Lodumlu/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta ije yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular ve belgesi eksik olanlar dikkate alınmayacaktır.

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların, kontenjanın 4 katı olan 24 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 24 aday giriş sınavına alınacaktır. Son sıradaki adaya eşit puan alan adaylar bu sınava girebileceklerdir.

Sınava gireceklerin listesi 23 Ocak 2007 tarihinden itibaren Bakanlığımız ilan Panosunda ve www.tarim.gov.tr Wep sitesinde ilan edilecektir.(Aynntı için 0312 287 33 60/2157-2158 ve-- 0312 287 72 25 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir.)

SINAV GİRİŞ BELGESİ VE KİMLİK BELGESİ

Sınava girebileceklere Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nca "Sınav Kimlik Belgesi" verilir. Sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya fotoğraflı ve onaylı emsali bir kimlik belgesinin bulundurulması zorunludur. Sınav Kimlik Belgesi olmayanlar sınava katılamaz.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER

a) İş Talep Formu (Yukanda belirtilen adresten veya www.tarim.gov.tr adresinden temin edilebilecektir.)

b) 2 adet vesikalık fotoğraf (renkli fotokopi kabul edilmeyecektir.)

c) KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği

d) Yabancı Dil Belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

e) Adayın kendi el yazısıyla yazdığı özgeçmişi (anne ve babasının adı ile meslek ve işleri, ilk, orta ve yüksek öğnimini yaptığı okullan, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığını ve hakkında bilgi verebilecek 2 kişinin isimlen ile iş ve ikametgâh adresleri belirtilecektir.)

GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

a) Yüksek öğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

b) Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son 3 ay içerisinde alınmış belgenin aslı Yukandaki belgelerde gerçeğe aykın beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavlan geçersiz sayılır ve atamalan yapılmaz. Bunların atamalan yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklannda, 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcığına suç duyurusunda bulunulur.

SONUÇLARIN İLANI VE ATAMA

Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı için atama yapılabilecek boş kadro sayısı 6 (altı) adettir.

Giriş Sınavı'nı kazanan adaylar basan sırasına göre asil ve yedek liste halinde Bakanlığımızın internet sitesinde ve ilan panosun da ilan edilecektir. Kazanan adaylara aynca yazılı tebligat yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde başvuruda bulunmayanlann, atamadan sarfınazar edenlerin veya memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılamayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar basan sırası ile aynı usulde atanacaktır.