Artvin Çoruh Üniv. Fen Bil. Ens. Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 14 Ocak 2015 14:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Artvin Çoruh Üniv. Fen Bil. Ens. Doktora Program İlanı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

2014 - 2015 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında " Artvin Çoruh Üniversitesi Lisansüstü Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 5. ve 6. maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora programına öğrenci alınacaktır.

Ayrıca aynı yönetmeliğin 7. maddesi ile " Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Başvuran Yabancı Uyruklu Adaylara İlişkin Esasları " uyarınca kontenjan dışından Orman Mühendisliği doktora programına yabancı uyruklu öğrenci kabul edilecektir.

Başvurularla ilgili genel bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Başvuru Tarihleri

19 - 23 Ocak 2015

Başvuru Yeri ve Şekli

Enstitümüzün Web sayfasından ONLİNE olarak yapılacaktır.

(Link başvuru tarihlerinde aktif hale gelecektir.)

Başvuruda istenilen belgeler onaylı olarak mülakat sınavından önce

Enstitü Öğrenci İşleri Birimine teslim edilecektir.

İrtibat Telefonu

0 466 / 215 10 00 - 215 10 30

Doktora Mülakat Tarihi

Orman Mühendisliği Anabilim Dalı

27 Ocak 2015 Salı

Saat: 10:00

Sonuçların İlanı

29 Ocak 2015 - Perşembe

Kesin Kayıt ve

Ders Yazılımları

02 - 06 Şubat 2015

A- Doktora Mülakat Sınavına Girmeden Önce İstenen Belgeler (Adayların Online Başvurusundaki Evrakların Onaylı Olarak);

Aday tarafından Web sayfasından Online olarak doldurulup imzalanmış olan

Lisansüstü Öğrenim Başvuru Formu,

  • ALES belgesinin onaylı sureti,
  • Lisans / Yüksek Lisans diplomasının onaylı sureti,
  • Lisans / Yüksek Lisans notlarını ve not ortalamasını gösterir not durum belgesinin onaylı sureti,
  • Doktora için Yabancı Dil belgesinin onaylı sureti,
  • Kısa özgeçmiş,
  • 1 adet fotoğraf.

(Tüm formlar http://www.artvin.edu.tr/fbe adresindeki; Formlar/Ortak linkinden temin edilebilir.)

B - Doktora Başvuru Şartları ve Değerlendirme Süreci

Başvuru Şartları

  • Yüksek Lisans derecesi ile başvuranlarda en az 55 ALES sayısal puanına, Lisans derecesi ile başvuranlarda ise en az 70 ALES sayısal puanına sahip olmak.
  • Doktora programına başvuracak olan adayların İngilizce dilinden YDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları gereklidir.
  • Yüksek Lisans derecesi ile başvuranlarda lisans mezuniyet ortalaması 100'lük sistemde en az 60, lisans derecesi ile başvuranlarda ise lisans mezuniyet not ortalaması 100'lük sistemde en az 80 olmak (4'lük sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karşılıkları not durum belgesinde belirtilmemişse YÖK dönüşüm not tablosu esas alınacaktır.)

Değerlendirme Süreci

  • Değerlendirmede sayısal ALES puanının %55'i, 100'lük sistemdeki Lisans mezuniyet notunun %30'u ile mülakat notunun % 15'i esas alınarak Doktora Giriş Başarı notu hesaplanacaktır.
  • Doktora giriş başarı notu alt sınırı 65 olacaktır.
  • Bilim Dallarına kontenjanın üzerinde başvuru olması durumunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların belirlenmesinde Doktora Giriş Başarı notu sıralaması esas alınacaktır.

C- Yabancı Uyruklu Adayların Başvurularında (For Out Of State Residences Applications);

  • Adaylar tarafından doldurularak imzalanmış olan "

    Graduate School Pre-Application Form For Out Of State Residences"

    formu,("

    Graduate School Pre-Application Form For Out Of State Residences"

    form filled up and signed by applicants
    ),
  • TÖMER Türkçe Dil Sertifikası (varsa) noter onaylı Türkçe kopyası, (Turkish Language Sertificate from TÖMER (Turkish Learning Center of Ankara University) (if available) and its notarised Turkish copy),
  • Lisans / Yüksek Lisans diplomasının noter onaylı Türkçe kopyası, (Undergraduate and/or Graduate Program Degree and its notarised Turkish copy),
  • Lisans ve/veya yüksek lisans Not Döküm Belgesi noter onaylı Türkçe kopyası, (Undergraduate and/or Graduate Program Transcipt and its notarised Turkish copy)
  • YÖK Okul Tanıma Belgesi, (High Education Board equivalence certificate),
  • Onaylı pasaport örneği, (Certificed paasport sample),(Pasaport vize tarihi geçmiş veya Türkiye'de kaçak olarak bulunanların başvurusu kabul edilmez - Applications of students whose passport visa period is expired or who lives in Turkey illegally),
  • Yabancı Uyruklu adaylar başvurularını şahsen Enstitüye yapacaklardır. (Foreign students have to make their application to Institute personally).

(Tüm formlar http://www.artvin.edu.tr/fbe adresindeki; Formlar/Ortak linkinden temin edilebilir - All forms are in http://www.artvin.edu.tr/fbe website under the "Forms" tab.)

D- Yabancı Uyruklu Başvuru Şartları ve Değerlendirme Süreci (Application Requirements and Assessment Process for

Foreign Students)

Yabancı Uyruklu başvuruları için (For foreign students application); "

Kendi imkanlarıyla lisansüstü öğrenim görmek isteyen ya da Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden veya kendi Hükümetinden burslu olduğunu belgeleyerek Enstitümüze lisansüstü öğrenim görmek üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylar, kontenjan dışından ve ayrıca bir sınav yapılmadan ilgili Enstitü Anabilim Dalının (EABD'nın) olumlu görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulu (EYK) Kararı ile lisansüstü programlara öğrenci olarak kabul edilirler.

" (Esaslar 3/1) ("Applicants who want to study a graduate program with own means or by documenting Turkish Republic Government or their Government's scholarship and apply to Institute are admitted by Institute Administration's approval and Administrative Committee of the Institute decision, without quota and any other exam." - Principles 3/1),

Yabancı Uyruklu adaylarda (For foreign applicants); "

Türkçe eğitim veren programlara kabul edilen adayların, ilgili EABD Başkanlığının görüşü doğrultusunda, Türkçe yeterliğe sahip olup olmadıkları değerlendirilir.

EABD başkanlığınca Türkçe dil yeterliğine sahip bulunan adaylar EYK kararı ile programa kabul edilirler. TÖMER Türkçe Dil Sertifikası olanlar için EABD görüşü aranmaz. Türkçe dil yeterliğine sahip bulunmayan adaylar lisansüstü programa kabul edilmezler."

(Esaslar 3/2) (The Deficiency Program can be administered for foreign students who are admitted to graduate program. Applicants who are found sufficient in Turkish language by Instituate Administration, are admitted to program by Administrative Committee of the Institute. For applicants having TÖMER Turkish Language Certificate, opinion of Instituate Administration is not necessary. Applicants who don't have Turkish language proficiency are not admitted to the program. - Principles 3/2)

NOT:

  • Başvuru evrakları iade edilmeyecektir. (Application documents will not be given back)
  • Değerlendirme sonuçları ile kesin kayıt için istenen belgeler daha sonra http://www.artvin.edu.tr/fbe adresinden duyurulacaktır.

(Evaluation results and required documents for exact registration will be announced from http://www.artvin.edu.tr/fbe web site)

Anabilim Dalları / Programlar

Doktora

Başvuru Şartları (Mezun Olunan Bölüm)

Orman Mühendisliği

9

Orman Mühendisliği Anabilim Dalı

yüksek lisans mezunu olmak.

GENEL TOPLAM

9

Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programına kontenjan dışından Yabancı Uyruklu Öğrenci alınacaktır.