Çukurova Üniv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı (Güncellendi)

İlan Giriş : 14 Ocak 2015 16:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çukurova Üniv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı (Güncellendi)

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Başvuru şartları ve kontenjanlar için tıklayınız.


SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Başvuru şartları ve kontenjanlar için tıklayınız.


FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı "Bahar" yarıyılı için aşağıda belirtilen Yüksek Lisans (Tezli, Tezsiz) ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Başvuru şartları, mülakat sınavı ve değerlendirme ile ilgili açıklamalar aşağıda verilmiştir (aşağıda yer almayan hususlar ve/veya tereddüt halinde Çukurova Üniversitesi Lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliği hükümleri uygulanır).

Bölümlerin 2014-2015 Bahar Yarıyılı Kontenjan ve Başvuru Şartları için tıklayınız

I-) YÜKSEK LİSANS (Tezli veya Tezsiz) PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER

1-Lisans Diploması,

2-Lisans not çizelgesi (Gerekli not çevrimleri Enstitü tarafından yapılacaktır),

3-Tezli Yüksek lisans programlarına başvurularda, ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından en az 55 sayısal puan veya eş değer sınavlar olarak kabul edilen GRE'den 610 (yeni sistemde 149) veya GMAT'dan 450 puan almış olmak gerekmektedir. Bu sınavların geçerliliği üç yıldır. Enstitüye başvuru esnasında evrakları getirmeniz gerekmektedir.

4-Tezsiz Yüksek lisans programlarına başvuran adaylarda ALES ve Yabancı Dil koşulu bulunmamaktadır.

5-Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Türkçe eğitim yapan Anabilim dallarında YDS'den en az 50 puan, ÖSYM Yabancı Dil Sınavları eşdeğerlerinden uygun bir puan veya Üniversite Rektörlüğü tarafından yaptırılacak yüksek lisans yabancı dil sınavından Senato tarafından belirlenen asgari başarı puanını (50 ve Üzeri) almış olmak kaydıyla ilgili Enstitü kurulu tarafından belirlenen puanı almış olması gerekmektedir.

Yabancı dilde eğitim yapan Anabilim dallarında (Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Otomotiv) ise YDS'den en az 50 puan veya ÖSYM Yabancı Dil Sınavları eşdeğerlerinden uygun bir puan almış olmak gerekir.

II-) DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER

1-Tezli Yüksek Lisans Diploması

2-Lisans ve Tezli Yüksek Lisans Not Çizelgesi (Gerekli not çevrimleri Enstitü tarafından yapılacaktır)

3-ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından en az 55 sayısal puan veya eş değer sınavlar olarak kabul edilen GRE'den 610 (yeni sistemde 149) veya GMAT'dan 450 puan almış olmak gereklidir. Bu sınavların geçerliliği üç yıldır.

4-Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre Doktora programına başvuracak adayların, YDS'den en az 55 puan veya ÖSYM Yabancı Dil Sınavları eşdeğerlerinden uygun bir puan almış olması gerekmektedir.

III-) LİSANS ÜZERİNE DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER

1-Lisans Diploması

2-Lisans Not Çizelgesi (Gerekli not çevrimleri Enstitü tarafından yapılacaktır)

3-Lisans not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 80 olması gerekmektedir.

4-ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavından en az 80 sayısal puan veya eşdeğer sınav kabul edilen GRE sınavından 720 (yeni sistemde 156) veya GMAT sınavından 590 puan almış olmak gerekmektedir. Bu sınavların geçerliliği üç yıldır.

5-Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre Doktora programına başvuracak adayların, YDS'den en az 55 puan veyaÖSYM Yabancı Dil Sınavları eşdeğerlerindenuygun bir puan almış olması gerekmektedir.

IV-) BAŞVURULAR

  • 1- Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.
  • 2- Başvurular
  • a) 29 Aralık 2014 tarihinden itibaren "http://otomasyon.cu.edu.tr/fbe/basvuru/index.aspx" (link o tarihte açık olacaktır) adresinden başvuru için gerekli bilgilerin girilmesi,
  • b) Girilen bilgilere esas olan belgelerin enstitümüze şahsen teslim edilmesi şeklinde yapılacaktır. Başvuru evraklarının en geç 23 Ocak 2015 tarihine kadar Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü'ne teslim edilip, kayıtların onaylattırılması ve başvuru belgesinin imzalanması gerekmektedir. Kayıtlarını onaylatmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır (bu başvuru sınava girme hakkı garantisi vermez; başvuru evrakları ilgili Anabilim Dallarında kontrol edildikten ve başvuru evraklarının koşullara uygunluğu tespit edildikten sonra aday sınava girme hakkı kazanır).
  • 3- Başvuruda istenen belgelerin Noter Tasdikli sureti veya aslı ile beraber bir adet fotokopisiyle enstitüye başvurulacak. (Aslı görülüp fotokopisi teslim alınacak.)
  • 4- Yurt dışından mezun olanlardan denklik belgesi istenecektir.
  • 5- Enstitümüz programlarından mülakat sonrası başarılı olup kontenjanı asil olarak kazananların kayıt yaptırmaması halinde, kazanıp kontenjan haricinde yedekte bulunanlara kayıt hakkı tanınacaktır. Belirtilen süre içinde kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybedeceklerdir.

V-) MÜLAKAT SINAV TARİHLERİ

  • Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve Doktora programlarına başvuranların mülakat sınavları 27 Ocak 2015 tarihinde saat 09.00'da ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

VI-) DEĞERLENDİRME

  • Tezli Yüksek Lisans programları için adayların;

ALES puanının %50'si

Yüz üzerinden lisans mezuniyet not ortalamasının tezli programlarda %20' si,

Yüz üzerinden mülakat sınavı notunun %25'i,

Tezli programlarda yabancı dil puanının %5'i,

alınarak Yüksek Lisans Giriş Puanı hesaplanır. Yüksek Lisans Giriş Puanı 65 (altmış beş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre yüksek lisans programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

  • Tezsiz Yüksek Lisans programları için adayların;

Yüz üzerinden lisans mezuniyet not ortalamasının %50'si,

Yüz üzerinden mülakat sınavı notunun %50'si

alınarak Yüksek Lisans Giriş Puanı hesaplanır. Yüksek Lisans Giriş Puanı 65 (altmış beş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre tezsiz yüksek lisans programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

  • Doktora programları için adayların; Lisans derecesi ile başvuranlarda;

ALES puanının %50'si

Yüz üzerinden Lisans mezuniyet not ortalamasının %20'si

Yüz üzerinden mülakat sınavı notunun %25'i

Yabancı dil puanının %5 'i

alınarak Doktora Giriş Puanı hesaplanır. Doktora Giriş Puanı 70 (yetmiş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

  • Doktora programları için adayların; Yüksek Lisans derecesi ile başvuranlarda;

ALES puanının %50'si

Yüz üzerinden Lisans mezuniyet not ortalamasının %10'u

Yüz üzerinden Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının %10'u ve,

Yüz üzerinden mülakat sınavı notunun %25'i

Yabancı dil puanının %5 'i

alınarak Doktora Giriş Puanı hesaplanır. Doktora Giriş Puanı 70 (yetmiş) veya daha fazla olan adaylar başarılı sayılır ve puan sırasına göre doktora programlarına kontenjan dahilinde kabul edilmeye hak kazanır.

VII-) KESİN KAYIT

Yüksek lisans (tezli-tezsiz) ve doktora programlarına başvurup Anabilim dallarında yapılacak değerlendirme sonucunda başarılı olan ve kontenjan dahilinde kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 02 Şubat 2015 - 03 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacaktır.

Kesin kayıtlar için istenecek belgeler aşağıda verilmiştir:

Kesin kayıt için istenecek belgeler:

  • 1- Nüfus cüzdan fotokopisi (TC kimlik numarası olmalıdır)
  • 2- 3 adet vesikalık fotoğraf.
  • 3- Erkekler için Askerlik Şubesinden alınacak "Durum Belgesi"

VIII-) NOTLAR

  1. Enstitümüz 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı "Bahar" Yarıyılı Kontenjanları ve Başvuru Şartlarında Yer almayan diğer hususlar "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim - Öğretim Yönetmeliği"nde yer alan hükümler çerçevesinde değerlendirilecektir.
  1. Güncel açıklamalar için http://fbe.cu.edu.tr adresinin ziyaret edilmesi önerilir.