Niğde Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 22 Kasım 2006 16:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Niğde Üniversitesi Akademik Personel İlanı

22/11/2006 tarihli Milliyet gazetesinde yayımlanmıştır.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜGÜNDEN
Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddelerine göre Öğretim Elemanı alınacaktır. Başvurular ilanın günlük gazetede yayın tarihi itibariyle 15 (onbeş) gündür.

Profesör kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların 2547 Sayılı Kanunu'nun 26. Maddesinde belirtilen şartlara ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme kriterlerine haiz olması, Anabilim Dalını belirten dilekçesine, özgeçmiş, onaylı nüfus cüzdanı sureti 2 adet fotoğraf, Doçentlik başarı belgesi, yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 adet dosyayı ekleyecektir.

Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvuracak adayların 2547 Sayılı Kanun'un 23. Maddesinde belirtilen şartlara ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme kriterlerine haiz olması, Anabilim Dalını belirten dilekçe özgeçmiş, nüfus cüzdan sureti, 2 adet fotoğraf, doktora belgesi, Yabancı Dil belgesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 nüsha dosyayı başvuru dosyasına eklemeleri gereklidir. KPDS ve ÜDS'den 55 puan ve üstü, TOEFL ve IELTS sınavlarında KPDS ve ÜDS'nın 55 puanına eşit ve üstünde bir puan kabul edilir.

Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylardan başvuru tarihi itibari ile yüksek lisansa kayıtlı olanların 27 yaşından, doktoraya kayıtb olanların 31 yaşından gün almamış olmaları, Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 29/3/2006 tarih ve 6304 sayılı yazısına istinaden, halen 2547 sayılı Kanun'a tabi olarak çalışan öğretim elemanlarının bu kadrolara başvurmaları halinde belirtilen yaş şartı aranmaz. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları ve açıklamalardaki özellikleri taşımaları gerekmektedir. Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES ? alanları île ilgili ve geçerli süreyi kapsayan) en az 50(eIli) puan almış olmaları zorunludur. İlana Türkiye'deki Devlet Üniversitelerinin Enstitülerinin birinde Lisansüstü programa kayıtlı olmaları ve KPDS'den 50 (elli) puan veya eşdeğeriiiiği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları, Dil alanında araştırma görevliliğine başvuran adayların yabancı dil tespit sınavından en az 80(seksen) puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almaları zorunludur. Dilekçelerine Lisansüstü öğrenci kayıt belgesi, Özgeçmiş, Lisans Diploması, varsa Yüksek Lisans diploması, Nüfus Cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf, askerlikle ilişiğinin olmadığını gösteren belge ve Yabancı Dil Belgesi eklenecektir.

Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuruda bulunan adayların yüksek lisans mezunu olmaları veya lisans mezunu olanların en az 5(beş) yıl mesleki tecrübelerinin bulunması gereklidir. Açıktan ataması yapılacak olanların Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) 50 ve üzerinde puan almış olmaları (Başka Üniversitelerden atanacak olanlarda bu şart aranmaz) zorunludur. Alan veya Anabilim Dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, onaylı öğrenim belgesi, nüfus cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf ve askerlikle ilişiğinin olmadığını gösteren belgesi ile varsa bilimsel çalışma ve yayınlarını eklemeleri gerekmektedir.

Yabancı Dil Okutmanı kadrosuna başvuruda bulunan adayların en az B düzeyinde KPDS 80, ÜDS 80, TOEFL İnternet-based Total 96, Computer-based Total 243, Paper-based Total 590 ve IELTS 7,5 veya üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir. Açıktan ataması yapılacak olanların Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) 50 ve üzerinde puan almış olmaları (Başka Üniversitelerden atanacak olanlarda bu şart aranmaz) zorunludur. Dilekçelerine, öz geçmişlerini, onaylı öğrenim belgesi sureti, 2 Adet fotoğraf, 1 Adet Nüfus Cüzdanı sureti varsa bilimsel çalışma ve yayınlarını eklemeleri gerekmektedir.

Uzman kadrosuna başvuruda bulunan adayların Alanım belirten dilekçelerine; özgeçmiş, onaylı öğrenim belgesi, nüfus cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf ve askerlikle ilişiğinin olmadığını gösteren belge île varsa bilimsel çalışma ve yayınlarını eklemeleri gerekmektedir. Açıktan ataması yapılacak olanların Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) 50 ve üzerinde puan almış obuaları (Başka Üniversitelerden atanacak olanlarda bu şart aranmaz) zorunludur.

Adayların Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Yabancı ülkelerden abnan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
Duyurulur.

Kadroları görmek için tıklayınız.