İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 15 bilgisayar, 5 yazılım, 5 elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunu olmak üzere toplam 25 uzman yardımcısı alacak.

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 22 Aralık 2014 09:18, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığından:

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜK VE TİCARET UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV İLANI

1 - Bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Genel İdare Hizmetleri Sınıfının 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolarına atama yapmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 25 Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı alınacaktır.

- İlgili KPSS puanı başarı sırasına göre tabloda belirtilen bölümlere ayrılan kontenjanların 10 katı kadar aday ve bu adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacaktır.

Sıra No

Bölüm

Kontenjan Sayısı

KPSS Puan Türü

1

Bilgisayar Mühendisliği

15

KPSS P5

2

Yazılım Mühendisliği

5

KPSS P5

3

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

5

KPSS P5

TOPLAM

25

2 - Sınava katılacak adaylarda aranılan şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin tabloda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini jpeg formatında taratarak müracaatları sırasında kurumsal internet sitesinden ulaşacakları iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)

c) 06-07 Temmuz 2013 veya 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,

ç) Yazılı sınav tarihinden önceki son iki yıl içinde alınmış olmak kaydıyla, Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden YDS'den en az (C) seviyesinde belgeye veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak. Adayların, söz konusu yabancı dil sınavlarına denk sayılan ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan puanları olması halinde söz konusu belgeyi başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.

d) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1980 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

e) Erkek adayların askerliğini yapmış, erteletmiş olmak veya askerlikle ilişiği bulunmamak.

3 - Sınav konuları:

Yazılı Sınav Konuları:

a) Adayın mezun olduğu bölüme ilişkin alan bilgisi (Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği)

b) Yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca)

Alan bilgisi bölümünün ağırlık puanı %65, Yabancı dil bölümünün ağırlık puanı %35'tir.

Sözlü Sınav Konuları:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

Adaylar, Sınav Kurulu tarafından (a) bendi için elli (50) puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar (10) puan üzerinden değerlendirilir.

4 - Değerlendirme yöntemi:

Yazılı sınav notu, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için, her bölümden 60 tam puandan az almamak şartıyla iki bölümün ağırlıklı ortalamasının en az 70 tam puan olması gerekir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Giriş sınavında başarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması başarı sırasını oluşturur.

5 - Sınav başvuru tarihi ve şekli:

Sınav başvuruları 02 - 12 Ocak 2015 tarihleri arasında Bakanlığımız kurumsal internet sitesinden (www.gtb.gov.tr) yapılacaktır.

6 - Sınav giriş belgeleri:

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınav giriş belgelerini 23-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Personel Dairesi Başkanlığı'ndan veya sınav sabahı sınav yerinden elden alacaklardır.

7 - Sınav tarihi ve yeri:

Yazılı sınav 28 Şubat 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak olup, sınav yeri ve saati adayların sınav giriş belgelerinde belirtilecektir. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) olması gerekmektedir.

8 - Diğer Hususlar:

Giriş sınavını kazananlardan, sınav başvurusunu gerçeğe aykırı yaptıkları tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, durumları çalıştıkları kurumlara bildirilir.