Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 09 Kasım 2006 09:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden :

AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Okutman kadrosuna başvuracak adaylar; başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgesi, transkript (lisans not ortalaması en ez 100 üzerinden 60 veya 4.00 üzerinden 2.00 olanlar başvurabilir), özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet referans mektubu, yabancı dil belgesi, (KPDS, ÜDS veya eşdeğeryabancı dil belgesi ile en az 50 puan), son iki yıla ait LES Belgesi (en az 50 puan) ve bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanların en az B (80 puan) düzeyi KPDS veya eşdeğer yabancı dil belgesine sahip olmaları şarttır. Diğer adaylardan en az 50 aldığını belgeleyenler yabancı dil sınavını başarmış sayılır.

Uzman kadrosuna başvuracak adaylar; başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgesi, özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet referans mektubu, yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS veya eşdeğer yabancı dil belgesi ile en az 50 puan), son iki yıla ait LES Belgesi (en az 50 puan) ve varsa bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır.

Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylar; başvurduğu görevi, anabilim dalını belirttiği dilekçesine ekleyeceği, mezuniyet belgesi, transkript (lisans not ortalaması en az 100 üzerinden 60 veya 4.00 üzerinden 2.00 olanlar), özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, ders aldığı üç öğretim üyesinden alacağı referans mektubu, KPDS, ÜDS veya eşdeğer yabancı dil belgesi ile, başvurduğu alanla ilgili ilanın yayım tarihi itibari ile iki yılı geçmemiş LES Belgesi ve varsa bilimsel çalışmalarıyla kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylardan ilana son başvuru tarihi itibarı ile lisans mezunlarının 27, yüksek lisans öğrencilerinin 29, doktora öğrencilerinin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Tüm adayların bilim sınavı 28.11.2006 Salı günü saat 11.00?de kadronun ilan edildiği birimde yapılacaktır.

Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro dereceleri ile ?AİBÜ Öğretim Elemanlarının İlk Defa ve Süresi Sona Erenlerin Yeniden Atanmaları Hakkında Yönerge? ile ?AİBÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İlkeleri Hakkında Yönerge? hükümlerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI / ALANI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Arş.Gör . 7 1 Okul Öncesi Eğitimi ya da Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunu olmak.
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Arş.Gör . 7 2 Fen Bilgisi Öğretmenliği alanında lisans mezunu olmak.
BİRİMİ ANABİLİM DALI / ALANI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Arş.Gör . 7 1 Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği lisans programından mezun olmak. En az yüksek lisansa başlamış, Resim Sanatı dersini almış ya da alıyor olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Arş.Gör . 7 1 Lisansüstü eğitimini yapıyor olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Katıhal Fiziği Arş.Gör . 7 2  
Fen-Edebiyat Fakültesi Analitik Kimya Arş.Gör . 7 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyokimya Arş.Gör . 7 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Topoloji Arş.Gör . 7 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Arş.Gör . 7 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Deneysel Psikoloji Uzman 5 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Gelişim Psikolojisi Arş.Gör . 7 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finansman Arş.Gör .* 7 1  
Beden Eğitimi ve Spor Y.O. Spor Yönetim Bilimleri Arş.Gör . 7 1  
Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Arş.Gör . 7 1  
Rektörlük Dilmer Okutman 7 4 Üniversitelerin İngilizce Öğretmenliği, Mütercim-Tercümanlık veya İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden birinden mezun olmak.
Rektörlük Dilmer Okutman 5 1 Üniversitelerin İngilizce Öğretmenliği, Mütercim-Tercümanlık veya İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden birinden mezun olmak. En az 5 yıl Üniversite deneyimi bulunmak. Naklen atama yapılacaktır.
Rektörlük Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Uzman 5 1 Üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi ile ilgili alanından mezun olmak. Kütüphane otomasyon sistemleri hakkında teknik bilgiye sahip olmak. Üniversite kütüphanesinde çalışma deneyimi ve veri tabanlarında etkin olarak bilgi arama, internet kullanımı, web tasarımı ve Frontpage konusunda deneyimli olmak.
Rektörlük Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzman 5 2  
* Kadro Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne tahsis edilmiştir.