Siirt Üniv. Sosyal Bil. Ens. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 11 Ağustos 2014 15:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Siirt Üniv. Sosyal Bil. Ens. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı
Siirt Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim Öğretim Güz yarıyılında Açılacak Tezli Yüksek Lisans Programları
ANABİLİM DALLARI KONTENJANLAR ALES PUAN TÜRÜ AÇIKLAMALAR
ALAN İÇİ ALAN DIŞI YATAY GEÇİŞ ÜNİP YABANCI UYRUKLU
Türkçe Eğitimi* (Atatürk Üniversitesi İle Ortak) 4 1 - - - SÖZEL ALAN İÇİ: Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği veya Türk Dili ve Edebiyatı bölümü lisans programlarından mezun olmak. ALAN DIŞI: İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü lisans programlarından mezun olmak
Eğitim Programları Ve Öğretimi ** ( Dicle Üniversitesi İle Ortak) 8 - - 2 - EŞİT AĞIRLIK - SÖZEL ALAN İÇİ: T. C Uyruklular için Lisans Düzeyinde Öğretmen Yetiştiren Yüksek Öğretim Programından mezun olanlar ve/ veya Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olup pedagojik formasyon eğitimi almış olanlar başvurabilir. ÜNİP: ÜNİP Programı Çerçevesinde Anlaşmalı Üniversitelere Ayrılmış kontenjan.
Eğitim Yönetimi Teftişi Plan Ve Ekonomisi *** (Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Ortak) 10 1 - - 1 EŞİT AĞIRLIK - SÖZEL ALAN İÇİ: T. C Uyruklular için Lisans Düzeyinde Öğretmen Yetiştiren Yüksek Öğretim Programından mezun olanlar ve/ veya Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olup pedagojik formasyon eğitimi almış olanlar başvurabilir. ALAN DIŞI: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olmak. YABANCI UYRUKLU: Lisans Düzeyinde Öğretmen Yetiştiren Yüksek Öğretim Programından mezun olanlar ve/ veya Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olup pedagojik formasyon eğitimi almış yabancı uyruklu ve söz konusu eğitimlerinin yurt dışında almışlar ise YÖK denkliği sağlamış olan adaylar başvurabilir.
İktisat**** 10 2 1 - - EŞİT AĞIRLIK ALAN İÇİ: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İktisat, Maliye Bölümü mezunları; İktisat Fakültelerinin İktisat, Maliye Bölümü mezunları; İşletme Fakültelerinin İktisat Maliye Bölümü mezunları; Siyasal Bilgiler Fakültelerin İktisat, Maliye Bölümü mezunları; Harp Okullarının İktisat Bölüm Mezunları. ALAN DIŞI: Mühendislik Fakültelerinin Endüstri Mühendisliği Bölüm Mezunları

*Türkçe Eğitimi Öğrencilerinin, zorunlu asgari toplam ders kredi miktarının en az üçte birini Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü?nden alması zorunludur. Alan dışı yüksek lisans eğitimi alacak öğrenciye bir yarıyıl hazırlık programı uygulanacaktır.

** Eğitim Programları ve Öğretim Öğrencilerinin, zorunlu asgari toplam ders kredi miktarının en az üçte birini Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü?nden alması zorunludur. Bu programa kabul edilen tüm öğrencilere Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde iki yarıyıl zorunlu Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır.

*** Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Öğrencilerinin , zorunlu asgari toplam ders kredi miktarının en az üçte birini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü?nden alması zorunludur. Bu programa kabul edilen tüm öğrencilere Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde iki yarıyıl zorunlu Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır.

**** İktisat Yüksek Lisans programına yatay geçiş değerlendirmeleri Siirt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato Esaslarıçerçevesinde yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

1) Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) tabloda belirtilen ilgili puan türlerinden en az 55 puana sahip olmaları gerekir.

2) Belirtilen lisans programlarından mezun olmak.

3) Adaylar yüksek lisans programlarından sadece birine başvurabilecektir. Aynı anda iki programa da başvuranların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

4) Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta yoluyla yapılacak başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME

Yüksek Lisans programları giriş puanları aşağıdaki değerlendirmeye göre hesaplanacaktır:

İlgili ALES puanının %50' si,
Lisans mezuniyet not ortalamasının % 35' i,
Yabancı Dil Puanının( YDS puanı yoksa sıfır olarak hesaplanır) % 15?i,
toplanır ve en yüksek puandan başlanarak kontenjan dâhilinde ilgili programlara kesin kayıt yapmaya hak kazananlar belirlenir. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, asıl sayısı kadar da yedek aday ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması durumunda ilgili Lisans Not Ortalama puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

1) Başvuru formu tıklayınız.

2) Lisans diploması fotokopisi

3) Lisans transkripti fotokopisi

4) ALES sonuç belgesi

5) YDS Sonuç Belgesi

6) Formasyon Eğitimi Alanlar Formasyon Sertifikası fotokopisi

7) 1 adet fotoğraf ( Başvuru Belgesine yapıştırılacak)

*Not: Başvuru esnasında teslim edilen belgeler geri verilmeyecektir.

BAŞVURULAR

Başvurular, ilgili belgelerle birlikte Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ 18 Ağustos 2014 ? 22 Ağustos 2014
DEĞERLENDİRME SONUÇLARIN İLAN TARİHİ 25 Ağustos 2014
KESİN KAYIT TARİHLERİ 27 Ağustos 2014- 28 Ağustos 2014
YEDEK KAYIT TARİHLERİ 29 Ağustos 2014
DERS KAYITLARI 1 Eylül 2014 ? 3 Eylül 2014
DERSLERİN BAŞLAMASI 15 Eylül 2014

KESİN KAYITTA İSTENECEK İLAVE BELGELER

1) Nüfus cüzdanı onaylı sureti

2) Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi

3) 6 adet fotoğraf

4) Lisans diploması aslı veya onaylı sureti

5) Lisans transkripti aslı veya onaylı sureti

6) Pedagojik Formasyon belgesi aslı veya onaylı sureti (Formasyon belgesiyle başvuru yapanlar)

AYRINTILI BİLGİ İÇİN;

Adres :

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi

Güres Caddesi No:1

56100 SİİRT/TÜRKİYE

Telefon : +90 (484) 223 12 24 Dahili: 1225

Faks : +90 (484) 223 25 60
E-posta : [email protected]
Web : http://www.siirt.edu.tr