Boğaziçi Üniversiğtesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 31 Temmuz 2014 10:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversiğtesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 'NDEN

Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçentler ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıklarına başvurmaları duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Prof. Doç. Yard. Doç. Aranan Nitelikler
Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektronik - 1 - (a), (b)
Devreler ve Sistemler 1 - - (a). (c)
Makina Mühendisliği Makina Teorisi ve Dinamiği - 1 - (a), (d)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Politikası - - 1 (a)
Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Edebiyatı - 1 - (a), (e)
Felsefe Sistematik Felsefe ve Mantık - - 1 (a), (f)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Mikroelektromekanik Sistemler (MEMS), Mikroteknoloji, Fotonik, Tümdevre tasarımı ve Mikroelektronik konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(c) Adayların dağıtık kontrol sistemleri, karma sistemler, çok etmenli sistemler, kontrol kuramının otomotiv, robotik ve haberleşme ağlarında uygulamaları konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(ç) Adayların mekanik titreşimler ve titreşim yalıtımı alanlarında çalışmaları olması gerekmektedir.

(d) Adayların Modern Türk Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat ve Çağdaş Edebiyat Kuramları konusunda uzman olması gerekmektedir.

(e) Adayların Metaontoloji, Metafizik, Etik, Biyoetik ve Enformasyon Teknolojileri Etiği alanlarında uzmanlaşmış ve bu alanlarda ders verebilecek yetkinlikte olması ve uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.