Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınav İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 16 adet stajyer kontrolör kadrolarına, sosyal bilimler ve mimarlık dalında eğitim görmüş adaylar arasından atama yapılmak üzere Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınavı yapılacaktır. Sınav 04-05 Kasım 2006 tarihlerinde Ankara?da yapılacaktır. Başvuruların 29 Eylül 2006 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 08 Eylül 2006 00:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınav İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden :

STAJYER KONTROLÖRLÜK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce 04-05 Kasım 2006 tarihlerinde Ankara?da, Genel İdari Hizmetler Sınıfında boş bulunan 8. ve 9. derecelerdeki 16 adet stajyer kontrolör kadrolarına sosyal bilimler ve mimarlık dalında eğitim görmüş adaylar arasından atama yapılmak üzere Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınavı yapılacaktır. Sınava katılacaklarda aranacak nitelikler, başvuru şekli, sınav kağıtlarının değerlendirilmesi ve sınavla ilgili diğer konulardaki açıklamalar aşağıdadır.

SINAVA KATILACAKLARDA ARANACAK NİTELİKLER

Stajyer Kontrolörlük sınavına katılabilmek için;

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde yazılı niteliklere sahip olmak,

2. Sınavın açıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, (05.09.1976 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak)

3. ?Sosyal bilimler? dalında sınava katılacaklar için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletmecilik, İdari Bilimler veya Turizm dallarında en az 4 yıl eğitim veren bir fakülte veya yüksek okuldan veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yabancı okullardan birini bitirmiş olmak,

?Mimarlık? dalında sınava katılacaklar için; mimarlık dalında en az 4 yıl eğitim veren bir fakülte veya yüksekokuldan veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yabancı okullardan birinden mezun olmak,

4. ÖSYM tarafından; 10-11 Temmuz 2004, 02-03 Temmuz 2005 veya 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucunda;

a) Sosyal bilimler dalında sınava katılacak adaylar için KPSSP53 puan türünde seksenbeş (85) KPSS puanı ve üzerinde almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde olmak,

b) Mimarlık dalında sınava katılacaklar için KPSSP08 puan türünde seksenbeş (85) KPSS puanı ve üzerinde almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 100 kişi içerisinde olmak,

(Eşit puan almış olmaları nedeniyle, Sosyal Bilimler dalı için 200. sıradaki aday sayısının, Mimarlık dalı için 100. sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır)

5 - İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birini bilmek,

6 - Bu sınava daha önce birden fazla katılmamış olmak,

7. Sağlık durumunun iklim değişikliklerine ve her türlü yolculuk koşullarına elverişli olmak,

8. Yapılacak inceleme sonucunda sicil ve karakterinde Kontrolörlüğe atanmasına engel bir hali görülmemek, gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER

Sınava katılmak isteyenlerin, aşağıdaki belgelerle (Kültür ve Turizm Bakanlığı, İsmet İnönü Bulvarı, No:5 Kat:7 Emek/ANKARA) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu Başkanlığına şahsen (Posta ile yapılan müracaatlar dikkate alınmaz.) başvurmaları gerekmektedir.

Sınav için son başvuru 29 Eylül 2006 tarihi mesai saati bitimine kadardır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1. Dilekçe (Bakanlığımız web sayfasından temin edilecek başvuru formu)

2. Nüfus cüzdanı aslı veya onaylı örneği,

3. Kendi el yazısı ile özgeçmişi,

4. Yüksek öğrenim diploması, Çıkış belgesi aslı veya noter onaylı örneği,(Yabancı okullar için denklik belgesi aranacaktır.)

5. Yukarıda belirtilen puan barajlarını aştığını gösteren ?Kamu Personeli Seçme Sınavı? (KPSS) sonuç belgesi aslı veya onaylı örneği,

6. İki adet vesikalık fotoğraf.

7. Sağlık durumunun iklim değişikliklerine ve her türlü yolculuk koşullarına elverişli olduğunu gösterir nitelikte tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu, (Bu belge yazılı sınavdan sonra sözlü sınavdan önce verilecektir.)

YAZILI SINAVIN YAPILACAĞI YER

Giriş sınavının yazılı bölümü 04-05 Kasım 2006 tarihlerinde Ankara?da, sınav giriş kartında belirtilecek adreste yapılacaktır.

SINAV GİRİŞ KARTI

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri Bakanlığımız web sayfasında http://www.kulturturizm.gov.tr") ve yukarıda belirtilen adresteki Bakanlık binası ana girişinde ilan edilecektir.

İlan yapıldıktan sonra adaylara Kontrolörler Kurulu Başkanlığınca, sınav tarihi ve yerini belirten fotoğraflı ?Sınav Giriş Kartı? verilecektir.

Sınav giriş kartları, 03 Kasım 2006 günü saat 17:00? ye kadar yukarıda belirtilen adresten şahsen alınacaktır.

YAZILI SINAV KONULARI

Sosyal Bilimler Eğitimi Görmüş Adaylar için:

a) Hukuk,

- Anayasa ve İdare Hukuku,

- Anayasanın Genel Esasları,

- İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı,

- Ceza Hukukunun Genel Esasları,

- Medeni Hukuk (Ayni Haklar),

- Borçlar Hukukunun Genel Esasları,

- Ticaret Hukuku Genel Esaslar ve Kıymetli Evrak,

b) Genel İktisat ve İşletme İktisadı,

- Ekonomi Teorisi,

- Güncel Ekonomik Sorunlar,

c) Muhasebe,

d) Maliye,

- Maliye Teorisi,

- Maliye Politikası,

- Kamu Gelirleri,

- Kamu Giderleri,

- Kamu Kredisi,

- Bütçe,

e) Genel Turizm Bilgisi,

f) Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca).

Mimarlık Dalında Eğitim Görmüş adaylar için:

a) Mimari Konular,

b) İnşaat Bilgisi,

c) İmar Mevzuatı İle İlgili Genel Bilgi,

d) Genel Turizm Bilgisi,

e) Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca).

YAZILI SINAV KAĞITLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınavlarda başarılı sayılabilmek için her sınav grubundan 100 üzerinden 50 puandan az olmamak kaydıyla ortalama en az 60 puan alınması gerekir.

SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınavlarda başarı gösterenler sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için 100 üzerinden 60 puan almak gerekir.

SINAV NOTU

Sınav notu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Yazılı ve sözlü sınavlarda eşit puan alan adaylardan yabancı dil puanı yüksek olanlar tercih edilir.

STAJYER KONTROLÖRLÜĞE ATANMA

Sınavda başarı gösterenler, başarı sırasıyla ve ihtiyaca göre, durumlarına uygun olan Stajyer Kontrolör kadrolarına atanırlar. Sınavı kazanıp da kadrosuzluk veya başka bir nedenle atanamayanlar, sonradan atanmak için bir hak iddia edemezler.

İlan olunur.