Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 09 Temmuz 2014 08:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 'NDEN

Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan Profesör ve Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör ve Doçentler (Devamlı Statüde) alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze başvurmaları duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Prof. Doç. Aranan Nitelikler
  Batı Dilleri ve Edebiyatları İngiliz Dili ve Edebiyatı - 1 (a), (b)
  İngiliz Dili ve Edebiyatı - 1 (a), (c)
Fen - Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Genel Sosyoloji 1 - (a), (d)
  Türk Dili ve Edebiyatı Türk Edebiyatı - 1 (a), (e)
  Fizik Atom ve Molekül Fiziği 1 - (a), (f)
  Kimya Mühendisliği Temel İşlemler ve Termodinamik - 1 (a), (g)
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Donanımı 1 - (a), (h)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Teorisi - 1 (a)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların dilbilim alanında sözdizim - biçimbilim arayüzü konuları, Kafkas Dilleri sözdizimi uzmanı olması gerekmektedir.

(c) Adayların dilbilim alanında sözdizim - anlambilim - biçimbilim arayüzü konuları, işaret dilleri dilbilimi uzmanı olması gerekmektedir.

(ç) Adayların tarihsel sosyoloji, kent sosyolojisi, milliyetçilik ve toplumsal hafıza konularında çalışmış ve uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(d) Adayların yazma eserlerin değerlendirilmesinde uzmanlaşmış ve bu alanda ders verebilecek yetkinlikte olması, Osmanlı Türkçesi ve Eski Türk Edebiyatı konularında en az 10 yıl ders vermiş olması gerekmektedir.

(e) Adayların atomik ve moleküler sistemlerdeki kuantum mekaniksel uygulamalar ile atomik istatistiksel fizik alanında yetkin olması ve uluslararası kabul görmüş dergilerde yayınlanmış çalışmaları olması gerekmektedir.

(f) Adayların akıllı ilaç tasarımı, tasarlanan ilaçların proteinler ve hücre zarı ile etkileşimlerinin moleküler dinamik simülasyonları ve deneysel yöntemlerle incelenmesi konusunda uzman olması gerekmektedir.

(g) Adayların kablosuz ağlar, bilişsel radyo, WiMAX sistemleri, gerçek zamanlı sistemler, nano-ağlar ve moleküler iletişim konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.