Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Temmuz 2014 16:18, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Üniversitemize başvuran tüm Yardımcı Doçentlerin yabancı dil sınav tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

Başvuracak Adaylardan;

1- Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı (6) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2- Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

3- Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların başvurdukları Anabilim Dallarını ve sınava girmek istedikleri yabancı dili belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti, iki adet fotoğraf ve doktora diplomalarının tasdikli örneği, Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme puan bildirim formunu (İnternet sitemizde yer almaktadır) bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı, başvurdukları Fakülte Dekanlığına;

Teslim edeceklerdir.

Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir. DUYURULUR.

BİRİMİ ANABİLİM DALI/PROĞRAMI ÜNVANI DERECE ADEDİ AÇIKLAMALAR
Aydın Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Profesör 1 1 Gıda, Beslenme ve Sağlık Bölümünde doktora yapmış olmak ve Gıda Patojenleri üzerine çalışmaları bulunmak.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Yrd.Doç . 3 1 Seyircilere göre futbolda saldırganlığı teşvik eden faktörler üzerine çalışması olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Yrd.Doç . 4 1 Kronik Periodontitisin tedavisinde üç farklı tedavi yaklaşımının klinik, mikrobiyolojik ve biyokimyasal parametreler açısından etkinliklerinin değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak.
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Profesör 1 1 Doktora ve Doçentlik derecelerini Beşeri Coğrafya alanında almış olmak; Beşeri Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretimi konularında çalışmaları bulunmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Yrd.Doç . 1 1 Ankraj amacıyla kullanılan farklı vidaların stabilitelerinin deneysel olarak incelenmesi konusunda çalışması olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Sistematik Felsefe ve Mantık Profesör 1 1 Bilim Tarihi ve Felsefesi Alanında Makale ve Kitaplar Yayınlamış Olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Yrd.Doç . 3 1 Sağlıklı ve çürük diş dokuları ile estetik restoratif materyallerin, mekanik özelliklerinin nanoindentasyon yöntemiyle karşılaştırılması konusunda çalışması olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Yrd.Doç . 4 1 Uluslararası Reklamcılık Açısından Göç ve Kültür İlişkisi Konusunda Çalışması Olmak.
Nazilli İİBF Uluslararası Finansman Yrd.Doç . 2 1 Sağlık İşletmelerinde finansal performansı etkileyen unsurlar konusunda çalışmaları olmak.
Nazilli İİBF Uluslararası Finansman Yrd.Doç . 3 1 Doğrudan yabancı yatırımların Türkiye'nin ihracat performansına etkileri konusunda çalışması olmak.
Söke İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Yrd.Doç . 3 1 İnsan kaynakları yönetimi uygulamaları ve örgüt kültürünün çalışan performansı üzerine etkileri konusunda çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Fizyoloji Doçent 1 1 Ghrelin ve adiponektin hormonlarının büyüme ve gelişme üzerine etkileri konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç . 4 1 Alkol ve madde bağımlılığında erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtileri konusunda çalışması olmak.
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yrd.Doç . 5 1 Akut solunum yetersizliğinde BIPAP ve ATC ile bileşik yapay solunum konusunda çalışması olmak.
Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Profesör 1 1 Koyunlarda Gebelik, Doğum ve Postpartum 45. Güne Kadar Olan Dönemde Kırmızı ve Beyaz Kan Tablosu üzerine araştırma yapmış olmak.
Veteriner Fakültesi Parazitoloji Profesör 1 1 Fasciola ve Sarcocystis türleri ile ilgili moleküler çalışmalar yapmış olmak.
Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştirme Profesör 1 1 Süt Sığırcılığı alanında çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Yrd.Doç . 1 1 Klinik örneklerden izole edilen acinetobacter baumannii suşlarında antimikrobiyal direnç konusunda çalışması olmak.
Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Yrd.Doç . 1 1 Array tabanlı epigenetik çalışmalar ve linkage analizleri konusunda çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Peyzaj Tasarımı Yrd.Doç . 5 1 Kullanıcıların kentsel yeşil yolları kullanım sebepleri, algıları ve tercihleri konusunda çalışması olmak.
Ziraat Fakültesi Tarımsal Makine Sistemleri Yrd.Doç . 5 1 Zeytin hasat makinaları konusunda çalışması olmak.
Ziraat Fakültesi Peyzaj Planlama Yrd.Doç . 5 1 Kıyı turizmine yönelik milli parklarda rekreasyonel taşıma kapasitesinin belirlenmesi konusunda çalışması olmak.