Abant İzzet Baysal Üniv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı/Güncellendi

İlan Giriş : 28 Haziran 2014 10:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı/Güncellendi

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Doktora ve Yüksek Lisans öğrenci kontenjanları ile adaylarda aranan şartlar belirtilmiştir.

Başvuru şartları ve kontenjanlar için tıklayınız.

 

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Doktora ve Yüksek Lisans öğrenci kontenjanları ile adaylarda aranan şartlar belirtilmiştir.

Başvuru şartları ve kontenjanlar için tıklayınız.


SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Enstitümüzün, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için, yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımı yapılacaktır.

Lisansüstü kontenjan ve başvuru koşulları için tıklayınız.


Başvuru Tarihi : 7 Temmuz - 11 Temmuz 2014 tarihleri arası. (Sistem 7 Temmuz saat 08.00'da açılacak ve 11 Temmuz saat 17.00'da kapanacaktır. Bu tarihler dışında başvuru kabul edilmeyecektir.)

Yabancı Dil Sınav Tarihi ve Yeri : 15 Temmuz 2014 saat 10.00 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Bilim Sınav Tarihi ve Yeri : 18 Temmuz 2014 saat 10.00 İlgili Anabilim Dalı

Başvurular http://app.ibu.edu.tr:8080/enstitukayit/ web adresinden online yapılacaktır. Online başvuru esnasında istenilen bilgi ve belgelerin mutlaka eksiksiz, hatasız ve doğru bir şekilde ve istenilen formatta sisteme girilmesi/yüklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır.

Adaylar, Enstitümüz lisansüstü programlarından sadece bir tanesine başvurabilir.

Online başvuru sisteminde transkript genel not ortalamaları sisteme girilirken 100lük sistemdeki notların girilmesi gerekmektedir. Transkriptinde 100lük notu yer almayanların mutlaka üniversitelerinden 100lük sistemde notunu gösterir bir transkript almaları sisteme öyle giriş yapmaları gerekmektedir. Online başvuru sisteminde transkript, ales ve yabancı dil puan girişleri yapılırken yuvarlama yapılmaması alınan puanın küsuratıyla birlikte sistemi girilmesi gerekmektedir.

Adayların, online başvuru sonucu sistemden alacakları "aday başvuru kayıt formu"nun imzalı çıktısını başvuru esnasında sisteme yükledikleri belgelerin basılı kopyalarıyla birlikte, bilim sınavına gelirken başvurunun yapıldığı Anabilim Dalı Başkanlığına (bölüm sekreterliği) mutlaka teslim etmeleri gerekmektedir. Evrakını teslim etmeyenlerin ya da eksik teslim edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

İSTENİLEN EVRAKLAR

1- Yüksek lisans için lisans, Doktora için, hem lisans hem de yüksek lisans mezuniyet durumlarını gösteren mezuniyet belgesinin veya diplomasının fotokopisi,

2- Yüksek lisans için lisans, Doktora için, hem lisans hem de yüksek lisans not çizelgesi (transkript) fotokopisi,

3- ALES sonuç belgesi fotokopisi,

4- Yabancı dil belgesinin fotokopisi, (Yüksek lisans programı için başvuru yapanlar yabancı dil belgesi verebilecekleri gibi Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavına da girebilirler. Doktora programları için ise yeterli yabancı dil belgesi verilmesi zorunludur.)

Başvuruda istenilen evrakların asılları kesin kayıtlarda istenilecektir. Kesin kayıtlar için istenilecek evraklar ayrıca Enstitümüzün web adresinde duyurulacaktır.

Bilgi için Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 0 374 254 10 00 / 1484 ? 1494 numaralı telefonlarına başvurulabilir.