ODTÜ Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 04 Haziran 2014 11:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
ODTÜ Y.Lisans ve Doktora Program İlanı
Untitled Document

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enstitüleri Yüksek Lisans ve Doktora Programı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programı

Uygulamalı Matematik Enstitüsü disiplinlerarası alanları birleştiren özgün programlarda eğitim sunmaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora alanında eğitim sunulan ve aşağıda listelenen programlara başvurular başlamıştır.

Aktüerya Bilimleri: Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans,

Bilimsel Hesaplama: Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora ve Lisans sonrası Doktora,

Finansal matematik: Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora ve Lisans sonrası Doktora,

Kriptografi: Tezli- Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora

Programlarına başvuru koşulları ve belgeleri aşağıdaki gibidir:

> METU-EPE (İngilizce Dil Yeterlik Sınavı) > 65 veya

> TOEFL-IBT > 79

> ALES > 75 veya GRE-Quantitative> 713

> En az 2 referans mektıbu

> Niyet Mektubu


Başvuru için son gün: 20 Haziran 2014

ODTÜ-Yabancı Dil Sınav başvusuru son gün: 10. Haziran, 2014

Gerekli görüldüğü takdirde adaylarla görüşme yapılabilir.

Kimler Başvurabilir?

Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı disiplinlerarası yapısı nedeniyle farklı bölümlerden gelen öğrencileri bünyesine toplamaktadır. Öğrenciler ALES sonuçları, mezuniyet ortalamaları, referans mektupları ve mülakatlar gözününe alınarak kabul edilmektedir.

2006?dan beri eğitim öğretim hayatının içinde bulunan Enstitümüzde öğrenci olabilmek için farklı yollar bulunmaktadır. Öncelikle program koşullarını sağlayarak normal örgün programlarına (Bilişim Sistemleri, Bilişsel Bilimler, Sağlık Bilişimi, Oyun Teknolojileri) başvurabilir ve hafta içi normal eğitim alabilir veya bir kısmı akşam bir kısmı da internet üzerinden eğitim veren ikinci öğretim programlarımızdan (İnternet Üzerinden Bilişim, Yazılım Yönetimi, İş Yaşamı Temelli) yararlanabilirsiniz.

Eğer Ankara dışında ikamet ediyorsanız, kampüse gelerek derse katılma zorunluğunu ortadan kaldıran ?İnternet Üzerinden Bilişim? master programına başvurmayı tercih edebilirsiniz. Eğer ?Yazılım Yönetimi? programına başvurmak isterseniz, bilgisayar mühendisliği mezunu olmayan adaylar için en az bir yıllık yazılım sektörü iş deneyimi gerekmektedir. ?Yazılım Yönetimi? ve ?İnternet Üzerinden Bilişim? programlarına kabul sırasında mülakat yapılmamaktadır.

Eğer mezuniyet sonrası özel ya da kamu sektöründe profesyonel olarak yeterli iş tecrübesine sahipseniz, ?İş Yaşamı Temelli Öğrenme? programına başvurmayı düşünebilirsiniz. İş Yaşamı Temelli Öğrenme programı, YÖK tarafından tanınan ve İngiltere Yüksek Öğrenim Standartlarına uygunluğu British QAA (Quality Assurance Agency) tarafından onaylanmış, Middlesex Üniversitesi?yle (İngiltere) ortak yürütülen bir yüksek lisans programıdır. Programı tamamlayan öğrenciler, ODTÜ ve Middlesex Üniversitesi tarafından verilecek olan ?İş Yaşamı Temelli Öğrenme Yüksek Lisansı? ortak diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğer başka bir üniversite öğrencisi iseniz, değişim programlarıyla Enstitümüze gelerek belirlenmiş süreler içerisinde ders alabilirsiniz. Hem öğretim elemanı olma imkanı hem de eğitim imkanı tanıyan Öğretim Elemanı Yetiştirme Programı'na katılabilir ya da herhangi bir programda öğrenci olmadan sadece ilgilendiğim alanda ders almak istiyorum diyorsanız Özel Öğrenci olarak ders alabilisiniz.

2014-2015 Sonbahar Dönemi için başvuru kabul edenler programlar

1. Eğitim Programları

Bilişim Sistemleri / Information Systems (IS)

- Doktora

- Tezli Master

- Tezsiz Master

Bilişsel Bilimler / Cognitive Science (COGS)

-Doktora

-Tezli Master

Sağlık Bilişimi / Health Informatics (MIN)

-Doktora

-Tezli Master

-Tezsiz Master

-Biyoenformatik Tezli Master

Modelleme ve Simülasyon (MODSIM)

-Oyun Teknolojileri Tezli Master

2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları

Yazılım Yönetimi / Software Management (SM)


İnternet Üzerinden Bilişim / Informatics Online (ION)


Modelleme ve Simülasyon / Modeling & Simulation (MODSIM)


İş Yaşamı Temelli Öğrenme / Work Based Learning (WBL)

3. Değişim Programları (ERASMUS)


4. Öğretim Elemanı Yetiştirme Programı (ÖYP)


5. Özel Öğrencilik

Enformatik Enstitüsü Lisansüstü Programlarına Başvuru Prosedürü

Enformatik Enstitüsü Anabilim Dallarına yapılacak Yüksek Lisans başvurularında bir lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak, Doktora başvurularında bir tezli yüksek lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak gerekmektedir.Başvuru belgelerinin eksiksiz bir şekilde ve başvuru tarihleri arasında Enformatik Enstitüsü?ne elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik veya gecikmiş başvurular işleme alınmayacaktır. Enformatik Enstitüsüne bağlı anabilim dallarının başvuru ön koşullarının sağlanmasından başvuruda bulunan aday sorumludur.

Başvurular evraklar incelendikten sonra Anabilim Dalları tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Başvuru yapan aday, başvuru yaptığı Anabilim Dalının ölçütlerini karşılayan evrakları eksiksiz olarak Enformatik Enstitüsüne teslim etmekle yükümlüdür. Eksik ya da Anabilim Dalının ölçütlerini karşılamayan belgelerle yapılan başvurular değerlendirmenin hangi aşamasında olursa olsun değerlendirme dışı bırakılır.
Lisansüstü başvurularında, adayların başvuru evraklarını istenen sınav sonuçları ile birlikte eksiksiz sunmaları, böylece kayıtlar sırasında yaşanan sorunların (geç kabuller, geç kayıtlar, kabul dönemlerinin değiştirilmesi, bu nedenlerle ÖİBS sistemine yansıyan sorunlar vb.) azaltılması, etkileşimli sistemin daha etkin, insan gücünü ve hataları azaltıcı yönde kullanılması amaçlanmıştır.

Adayların başvurulanı yaparken, başvuru tarihinden önce yapılmış olan ODTÜ İYS (İngilizce Yeterlilik Sınavı) ve ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) sınavlarına girmiş olmaları gerekir.

Başvuru öncesi yapmanız gerekenler
Programı kullanabilmeniz için bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir. Şayet e-postanız yok ise internet ortamında servis sağlayıcılardan birine başvurarak böyle bir adresi temin etmelisiniz. Bu adresin en az 6 ay süre ile geçerli olması gerekmektedir. Başvurunuzu bir oturumda bitirmek istiyorsanız, aşağıdaki belge ve bilgileri hazır etmeniz önerilmektedir. Bununla birlikte şayet e-posta adresiniz var ise ilk oturumunuzu hemen başlatıp istediğiniz aşamada EXIT düğmesine basarak çıkabilir, başvurunuza daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Oturum sayısında bir kısıtlama yoktur. Oturumunuz sırasında [FREEZE]'e basmadığınız sürece her aşamada gerekli düzeltme ve değişiklikleri yapabilirsiniz. Bunun için bilgilerinizi [FREEZE] etmeden önce gerekli kontrolleri muhakkak yapınız.


Başvurunuzu bir oturumda bitirebilmeniz için aşağıdaki ön hazırlıkları yapmanız önerilmektedir.

Zaman alabilecek yönlere öncelik vererek:

1) ALES ve İngilizce yeterlik sınavına girmedi iseniz önce bu sınavlara gerekli müracaatı yapınız.

2) Not Çizelge(leri)nizi mezun olduğunuz Üniversitenin/lerin Öğrenci İşleri veya ilgili birimine başvurarak okul veya noter onaylı olarak bir (öğreniminizi tamamlamış iseniz iki) kopya olarak temin ediniz. (başvuru için tek kopya yeterlidir, ikinci kopya programa kabul edilmeniz durumunda kayıt sırasında sizden istenecektir)

3) İki adet referans mektubunu temin ediniz. Referans mektubu için gerekli formları Referans Dokümanı'dan indiriniz.

4) Başvuru ücretinizi (http://oidb.metu.edu.tr/diger-hizmetler-banka-no belirtilen hesap numaralarına yatırmanız gerekmektedir.) yatırınız

5) Elektronik posta (e-mail) adresiniz yok ise böyle bir adresi servis sağlayıcılara internet ortamında erişerek temin ediniz (bu adresin en az 6 ay süreyle geçerli olması gerektiğini de dikkate alınız).

Takiben oturuma geçerken aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurunuz:

1) Nüfus cüzdanı

2) ALES/GRE sonuç belgeniz (fotokopi)

3) ODTU IYS/TOEFL/IELTS sonuç belgeniz (fotokopi)

4) Not Çizelge(leri)niz (okul veya noter onaylı)

5) İki adet tavsiye mektubu

6) Başvuru ücreti ödenti belgesi (kopyası)

Açıklamalardosyasından çıktı

Başvuru Süreci
Enformatik Enstitüsüne bağlı anabilim dallarına yapılacak başvurularda ?BAŞVURU FORMU? internet üzerinden doldurulmaktadır. Başvuru yapabilmek için geçerli bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir.

İnternet üzerinden lisansüstü programlara başvuru yapmak için ?BAŞVURU FORMU? bağlantısına basınız. Programı kullanabilmek için bir giriş koduna (entry code) ve başvuru numarası (application number) gereklidir. Sayfaya ilk girişte "obtain entry code"/ ?yeni başvuru? butonuna basılarak bu numaralar temin edilmektedir. Size verilen giriş kodu ve başvuru numarası e-posta adresinize gönderilecektir. Bu numaraları mutlaka muhafaza etmelisiniz.

Başvuru Tarihleri ve Ücretleri
Başvurular Sonbahar dönemi için Mayıs ayı boyunca, ilkbahar dönemi içinse Aralık ayı boyunca yapılır. Başvuru sonuçlarının ilan edilme tarihlerini öğrenmek için lütfen http://oidb.metu.edu.tr/en/academic-calendar adresine bakınız.

Başvuru ücreti
Başvuru ücretinizi (bağlantıda verilen bilgiye göre) yatırınız. (Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde "Kayıtlı" Lisans ve Lisansüstü Öğrenciler Başvuru Ücretinden Muaftır)
Birden fazla anabilim dalına yapılan başvurularda başvurulan her bir anabilim dalı için ücretin ayrı yatırılması ve banka dekontlarının ilgili anabilim dalı başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.
Banka hesap numaraları için buraya tıklayınız.

İngilizce Yeterlilik Sınavları
Başvuruda bulunabilmeniz için ODTÜ tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından (ODTÜ tarafından verilen ODTÜ-İYS, ETS tarafından verilen TOEFL ve British Council tarafından verilen IELTS) birine girmiş olmanız gerekmektedir. Başvurularda KPDS ve ÜDS sınavları kesinlikle geçerli değildir. İngilizce yeterlik sınavlarına ilişkin bilgileri ve puanınızı form üzerinde ilgili alan(lar)a yazınız. Sınav sonucunu başvurduğunuz Anabilim Dalına iletiniz. Sonuç belgenizi başvuru evrakına ekleyiniz.

İngilizce Yeterlik belgesi iki yıl için geçerlidir. Bu nedenle, başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir. Ancak, son dört dönem içinde (başvuru dönemi dahil) en az bir dönem ODTÜ?de lisansüstü öğrencisi olup, aynı veya başka bir lisansüstü programına yeniden kabul edilenlerden, yeni kabul edildiği programın İngilizce yeterlik koşulunu sağlamış olması şartıyla, kayıt sırasında İngilizce Yeterlik Belgesi istenmez, programa doğrudan kayıtları yapılır. Ancak aday, yeni programa başvuru sırasında bir önceki programa kabulde kullandığı İngilizce Yeterlik Belgesini sunmak zorundadır.

ODTÜ-İYS ve diğer İngilizce yeterlik sınavlarının denklik tablosu için tıklayınız.


Lisansüstü Sınavlar
Başvuruda bulunabilmeniz için ?ALES? veya ?GRE? sınavlarından birine girmiş ve sonucunun elinize ulaşmış olması gerekmektedir. Sonuç belgenizi başvuru evrakına ekleyiniz.

ALES sonuç belgesinin geçerlik süresi 3 yıl, GRE sonuç belgesinin geçerlilik süresi ise 5 yıldır. Bu nedenle, başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir.

Ancak, yüksek lisans programını tamamlayan ve en fazla bir yarıyıl ara vererek ODTÜ?de herhangi bir doktora programına başvuran adaylar, ilgili Anabilim Dalının minimum ALES/GRE puanını sağlamış olmak koşuluyla, yüksek lisans programına başvuru sırasında kullandıkları ALES/GRE sonuç belgesini doktora başvurusunda da kullanabilirler. Bu adayların tekrar ALES/GRE sınavına girmelerine gerek yoktur.


Referans Mektubu
Başvuru için iki adet referans mektubu gerekmektedir. Söz konusu mektupları; halen lisans son dönem öğrencisi veya mezun durumda olup, Yüksek Lisans programı için başvuruyorsanız, en fazla ders aldığınız iki öğretim üyesinden, Doktora programı için başvuruyorsanız, birini tez danışmanınızdan, diğerini de; jüriye girmişseniz, jüri başkanından veya üyelerinden, jüriye girmemişseniz, yine en fazla ders aldığınız öğretim üyesinden, bir işyerinde çalışıyorsanız, işyerinizdeki amirlerinizden alabilirsiniz.


Bilgisayar ortamında yer alan referans mektubu ile ilgili formun çıktısını alarak üst kısmını doldurunuz. Temin edeceğiniz zarfın sol üst köşesine adınızı ve başvurduğunuz programı yazarak, zarfı ve formu referans verecek kişiye veriniz. Kapalı ve arka kapağı referans veren tarafından imzalanmış zarf(lar)ı başvuru formuna ekleyiniz.

Referans mektubunu alacağınız kişi mektubu direk Enstitüye göndermeyi talep edebilir. Bu durumda başvurunuzun gecikmemesi için ilgili kişiyi başvuru tarihleri hakkında bilgilendirip referans mektubunuzun zamanında gelmesini sağlayınız. Doğabilecek gecikmelerden Enstitümüz sorumlu değildir.

Referans mektubunu indirmek için lütfen tıklayınız.

Not Çizelgesi (Transkript)
Enformatik Enstitüsü?ne bağlı anabilim dallarına yapılan başvurularda okul ya da noter onaylı Not Çizelgesi/transcript istenmektedir. Fotokopi yoluyla çoğaltılmış not çizelgeleri kabul edilmemektedir.

Doktora programlarına yapılacak başvurularda hem lisans hem yüksek lisans not çizelgeleri istenmektedir.

Niyet Mektubu
Bu mektupta, başvurduğunuz programa yönelik olarak özgeçmişinizi özetleyiniz. Lisansüstü çalışmanız ile ilgili hedeflerinizi, ne yapmak istediğinizi, ilgi duyduğunuz çalışma konusunu veya konularını, mevcut ise bu konuya/konulara yönelik ön hazırlığınızı belirtiniz. Aldığınız ödül, burs vb. var ise bu konuda bilgi veriniz; yurtdışı ya da yurtiçi kongrelerde sunduğunuz bildiri, poster ya da yayınlanmış makale, vb. varsa belirtiniz.

Niyet Mektubu başvuru formunun ilgili kısmına yazılabileceği gibi ayrı bir kağıda yazılarak diğer evraklarla birlikte de teslim edilebilir. Bu durumda Başvuru formundaki ilgili bölüme ekte verildiğini belirten bir ibare düşülmelidir.

Birden Fazla Bölüme Başvuru
ODTÜ?de birden fazla lisansüstü programa başvurmayı düşünüyorsanız, her bir program için ayrı başvuru evrakı hazırlamalısınız. Birden fazla anabilim dalına yapılan başvurularda başvurulan her bir anabilim dalı için başvuru ücretinin ayrı yatırılması ve banka dekontlarının ilgili anabilim dalı başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

Başvuru için Gerekli Belgeler
1.1) Başvuru Formu: İnternetten ?Freeze? edildikten sonra ?Final Copy? olarak alınan çıktının üzerine bir adet fotoğraf yapıştırılarak teslim edilen formdur. ?Working Copy? geçerli değildir.
2.2) Başvuru ücreti ödenti belgesi: Bu belgenin aslı teslim edilmelidir.
3.3) Not Çizelgesi/Transkript: Okul ya da noter onaylı olmalıdır. Doktora adaylarından hem lisans hem yüksek lisans not çizelgesi istenmektedir.
4.4) ALES / GRE (Bilişim Sistemleri EABD Başkanlığı Türk uyruklu adaylardan GRE skoru ile başvuru kabul etmemektedir) sonuç belgesi.
5.5) İngilizce Yeterlilik Sınavı sonuç belgesi
6.6) 2 Adet Referans Mektubu: Anabilim dalı tarafından isteniyor ise teslim edilmelidir.
7.7) Nüfus cüzdanı fotokopisi

Not: Başvurduğunuz anabilim dalı bu belgeler dışında farklı belgeler de isteyebilir.

Başvuru minimum puanları için tıklayınız.

Başvuru Belgelerinin Enformatik Enstitüsüne Teslim Edilmesi
Başvuru belgelerinizin, değerlendirme öncesi veya sonrasında iadesi mümkün olmadığından, başvuru sırasında; ALES/GRE, İYS/ TOEFL veya eşdeğeri sınav sonuç belgelerinizin veya gerek gördüğünüz diğer belgelerin orijinallerini muhafaza etmeniz, başvuruyu bu belgelerin kopyaları ile yapmanız sizin için yararlı olacaktır. Not Çizelgesi / transkriptlerin ise orijinal olması gerekmektedir.

Başvuru için başvuru formunun son kopyasının (final copy) bir çıktısı ve gerekli tüm belgeleri orta boy bir zarf içinde ve zarfın sol üst köşesine adınızı, başvurduğunuz programı, aday numaranızı (Başvuru Formu üzerindeki başvuru numarası ya da ODTÜ öğrencilerinin öğrenci numarası) ve zarfın içerdiği belgeleri belirterek Enformatik Enstitüsüne posta ya da elden iletmeniz gerekmektedir. Bu şekilde iletilmeyen belgeler için sorumluluk kabul edilmeyeceğini unutmayınız.

Başvurularınız için Enformatik Enstitüsü'nde görevli ilgili kişilerle irtibata geçiniz.


Başvuru evraklarınızı poşet dosya içeresinde teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Başvuru Sonucunun Öğrenilmesi
Başvuru sonuçları (kabul/red) akademik takvimde belirtilen tarihlerde Enstitü tarafından başvuruda belirtilen yazışma adresine mektup ile gönderilmemekte, elektronik posta ile sonuç bildirilmektedir.
Başvuru aşamaları internet üzerinden ?entry code? ve ?application number? kullanılarak ve ?status? düğmesi tıklanarak da görülebilmektedir.

Sonuçlar Enstitü tarafından herhangi bir yerde topluca ilan edilmemektedir. Gerektiği durumlarda ilgili kişilerle irtibata geçerek durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Başvurunuzun tamamlanması ve takip edebilmesi
Oturum sırasında sizden istenen bilgileri noksansız olarak giriniz, ve başvurunuzdan -gerekli uyarıyı da dikkate alarak [FREEZE] ettikten sonra- çıktı alınız ve belirtilecek belgelerle birlikte

ODTÜ Enformatik Enstitüsü Spor Merkezi Karşısı Tübitak Altı No:Z12,
Orta Doğu Teknik Üniversitesi,
Çankaya İlçesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No:1 Ankara

Telefon: +(90) 312 2103740-41-43


adresine tercihen elden iletiniz.

?Enstitü iletişim sayfası
?İlk başvurunuz sonrası ileteceğiniz tüm belgeleri, sol üst köşesinde açık adınız başvurduğunuz program ile sunduğunuz belge tanım(lar)ı yazılmış ve bu belgeleri katlamadan alacak büyüklükteki bir poşet dosya içersinde teslim etmelisiniz.
?Başvurulardan Sonbahar Dönemi için yapılmış olanlar Temmuz; İlkbahar Dönemi için yapılmış olanlar ise Ocak bitimine kadar sonuçlandırılması öngörülmüştür.
Başvurunuza ilişkin gelişmeyi internet ortamında takip edebilirsiniz, bunun için başvuru programına size ait entry code ve application number la girip status butonunu tıklamalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

1- Oturumu başlatmak için ?entry code? ve ?application number? nasıl alınır?
Bu kod ve numarayı elde etmek için "obtain entry code" butonuna basılmalı ve istenen bilgiler doldurulmalıdır. Size verilecek kişisel giriş kodu ve başvuru numarası e-posta adresinize iletilecektir.

2- ?entry code? kaybedilirse ne yapılmalıdır?
Giriş kodu kaybedildi ise "forget entry code" butonuna basılmalı ve istenen bilgilere görehareket edilmelidir.


3- Kimlik bilgileri yanlış/noksan ise nasıl düzeltilebilir? (ODTÜ öğrencileri / mezunları)
İsim doğru ise bilgi girişine devam edilerek başvuru tamamlanmalı ancak paralelinde ODTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı?na nüfus cüzdanının/pasaportun bir fotokopisi ile birlikte yanlışlığın/noksanlığın düzeltilmesini isteyen bir dilekçe verilmelidir.


4- Başvuru ?Freeze? edilemiyorsa ne yapmalıdır?
Bu durum zorunlu alanlara ilişkin bilgi girişi yapılmadığı zaman oluşmaktadır. Bu nedenle zorunlu alanlar bilgisi mutlaka doldurulmalıdır.


5- İngilizce yeterlik sınavına başvurmadan lisansüstü programlara başvuru yapılabilir mi?
Ancak geçerli İngilizce yeterlik sınav sonucu ile başvuru yapılabilinir.


6- ALES sınavına başvurmadan lisansüstü programlara başvuru yapılabilir mi?
Ancak geçerli ALES sınav sonucu ile başvuru yapılabilinir.


7- İngilizce Yeterlik ve ALES sınavlarından geçerli not alındığını belgelemeden başvuru yapabilirmi?
Bu durumlarda başvuru değerlendirmeye alınmaz.


8- Yanlış bilgi girişi yapılarak ?freeze? edilmişse başvuru nasıl düzeltilebilir?
Yanlışlığı belirten bir dilekçe (e-posta adresi belirtilerek) başvuru adresine iletilmelidir.Dilekçe değerlendirilerek hatanın adayın kendi ihmal ve dikkatsizliği yüzünden oluşup oluşmadığına karar verilir. Yapılacak işlem adaya e-posta ile bildirilir. Adayın ihmali sözkonusu ise, isteğin işleme konulması ancak yeniden başvuru ücretinin yatırılması halinde mümkün olabilmektedir.


9- ?Final Copy?de değişiklik yapılabilir mi?
?Final copy?ye atılan imza, hem alınan çıktıdaki, hem de bilgisayar ortamında girilen bilgilerin aynı olduğunu ve doğruluğunu beyan etmektedir. Çıktı ile bilgisayar ortamındakibilgiler aynı olmak zorundadır. Bu nedenle çıktı üzerinde herhangi bir değişiklikyapılmamalıdır.


10- ?Final Copy?çıktısının formatı bozuksa ne yapılabilir?
?Final copy?den çıktı alındığında bir bozukluk oluyor ise, sonuç bir kez de farklı bir baskıcihazından alınmalıdır. Kesme/yapıştırma yöntemi ile format düzeltilmesi yapılmamalıdır.


11- Başvuru ücreti geri alınabilir mi?
Değerlendirmeye alınan veya alınmayan başvurular için belge ve ücret geri verilmez. Çeşitli sorunlar (örn: başvuru kriterlerinin sağlanamaması) sebebiyle başvurudan vazgeçilmesi sonucunda da ücret iadesi yapılmamaktadır.


12- Başvuru sırasında olabilecek teknik hatalar için nereye başvurulabilinir?
Başvuru yaparken oturumda olan teknik hatalar ve sorular için [email protected] adresine e-posta ile başvurulabilir.


13- Birden fazla lisansüstü programına kayıt yaptırabilinir mi?
Birden fazla lisansüstü programa başvurulabilir ve kabul alınabilir. Ancak sadece bir teklisansüstü programın kayıtlı yaptırılabilinir.


14- Başvuru ücreti posta yolu ile gönderilebilinir mi?
Başvuru ücreti sadece banka havalesi ile kabul edilmektedir.