Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 16 Nisan 2014 07:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvurular ilanın Resmi Gazete? de yayın tarihi itibariyle 15 (On beş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23 üncü ve 26 ncı maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans/yüksek lisans diploması, doktora ve doçentlik belgesi (1 takım noterden tasdikli), başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 adet dosyayı (gönderim kutusu içerisinde ) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans/yüksek lisans diploması ve doktora belgesi (1 takım noterden tasdikli), yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (gönderim kutusu içinde) ekleyerek ilgili birime şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylardan, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir. (Yabancı yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denkliğini gösteren onaylı belgelerin de sunulması gerekmektedir.)

  BİRİMİ BÖLÜMÜ/ANABİLİM DALI ÜNVANI DER. AD. ÖZEL ŞARTLAR
1 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Profesör 1 1 Omurilik yaralanmalı hastalar ile ilgili çalışmaları olmak.
2 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1 Tıpta uzmanlığını yapmış olup, astımlı çocuklarla ilgili çalışmaları olmak.
3 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Farmakoloji Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 5 1 İlgili alanda doktorasını yapmış olup, retinal gevşetici faktör üzerine çalışmaları olmak.
4 Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Yardımcı Doçent 4 1 Donör-akseptör sistemlerin sentezi, enerji ve elektron transferi özelliklerinin incelenmesi konusunda çalışmaları olmak.
5 Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 5 1 Pedagojik alan bilgisi üzerine çalışmaları olmak.
6 İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Yardımcı Doçent 3 1  
7 Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yardımcı Doçent 5 1 Klasik gitar eğitimi alanında doktora yapmış olup, bu alanda uygulamalı çalışmaları olmak.
8 Rektörlük Türk Dili Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 İlgili alanda doktorasını yapmış olup, aşıklık geleneği üzerine çalışmaları olmak.
9 Espiye MYO Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Yardımcı Doçent 5 1 Morus nigranın antioksidan aktivitesi ile ilgili çalışmaları olmak.
10 Espiye MYO Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Yardımcı Doçent 5 1 Eser element tayini konusunda çalışmaları olmak.
11 Espiye MYO Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Yardımcı Doçent 5 1 Gıda güvenliği ve biyoaktivite alanında çalışmaları olmak.
12 Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı Yardımcı Doçent 5 1 Kavramsal değişim yaklaşımına dayalı işbirlikçi öğrenmenin öğrencilerin anlamasına etkisi konusunda çalışmaları olmak.
13 Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı Yardımcı Doçent 5 1 Dizgeli eğitim ve yaratıcı düşünce alanında çalışmaları olmak.