Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Nisan 2014 14:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuracak adayların, 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23., 25. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadroları için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını, birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.(Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

DOÇENT kadroları için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını belirttikleri dilekçelerine; doçentlik başarı belgesini, özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgesini, yayın listelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek, Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

YARDIMCI DOÇENT kadroları için;

Adayların, başvurdukları birim, bölüm ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını, doktora/sanatta yeterlik belgesini, dosyaları ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA/MÜDÜRLÜĞE/YÜKSEKOKULA şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

İç Mimarlık Prof. 1 Mimarlık Lisans kökenli olmak, Doçentliğini Tasarım (Mimarlık) Bilim alanından almış, Etkileşimli Mekan Tasarımı ve Bulanık Mantık ile Mekan Analizi konularında çalışmaları olmak.

Yapı Bilgisi Prof. 1 Çelik Yapım Teknolojileri, Büyük Açıklıklı Çelik Yapılar, Hafif Çelik Yapılar ve İleri Teknoloji Yapıları konularında çalışma yapmış olmak.

Şehircilik Doç. 1 Doçentliğini Şehir ve Bölge Planlama alanında almış olmak, Konut Alanlarında Toplumsal ve Mekânsal Ayrışma konusunda çalışmış olmak, Kent Planlama ve Kentsel Tasarım İlişkisi konusunda çalışmış olmak, Mekânsal Gelişim, Kent Planlama ve Kentsel Tasarım Konularında Yarışma Projeleri ve Araştırma Projelerinde çalışmış olmak.

Şehircilik Doç. 1 Mimarlık Temel Alanda Şehir ve Bölge Planlama Bilim Alanında Doçentlik ünvanı almış olmak, ?Kent Planlaması, Koruma Planlaması, Kentsel Tarih, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mekansal Analizler? alanında uzmanlaşmış olmak.

Bina Bilgisi Doç. 1 Mimar kökenli olmak, en az on yıl Bina Bilgisi Bilim Dalında çalışmış olmak, Doktora çalışmasını Bina Bilgisi programında Mimari Tasarım alanında yapmış olmak, Fiziksel Engelliler ve Geleneksel Mimari Belgeleme konularında çalışmış olmak.

Bina Bilgisi Yrd. Doç. 1 Mimar kökenli olmak, ?Mimarlıkta

Yer Kavramı? konusunda Doktora

yapmış olmak, en az on yıl Bina Bilgisi Bilim Dalında çalışmış olmak, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmek.

Bina Bilgisi Yrd. Doç. 1 Mimar kökenli olmak, ?Mimari Tasarımda Kullanıcı Katılımı? konusunda Doktora yapmış olmak, en az on yıl Bina Bilgisi Bilim Dalında çalışmış olmak, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmek.

Bina Bilgisi Yrd. Doç. 1 Mimar kökenli olmak, ?Mimari Tasarımda Temsil? konusunda Doktora yapmış olmak, en az on yıl Bina Bilgisi Bilim Dalında çalışmış olmak, iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmek.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Yrd. Doç. 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı Lisans mezunu olmak, Doktora çalışmasını Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında Domestic Tıp Teknik Araçları Tasarımı konusunda tamamlamış olmak, bu alanda yayınlar yapmış olmak.

Yapı Bilgisi Yrd. Doç. 1 Yapı Fiziği ve Malzemesi Bilim Dalında Doktora yapmış olmak.

Yapı Bilgisi Yrd. Doç. 1 Yapı Bilgisi Bilim Dalında Doktora yapmış olmak.

Yapı Bilgisi Yrd. Doç. 1 İnşaat Mühendisliği Lisans mezunu olmak, Yapı Bilimleri alanında Doktora yapmış, Betonarme ve Tarihi Yığma Yapıların Güçlendirilmesi, Ahşap Yapılar ve Lifli Çimento Esaslı Kompozit Malzemeler konularında çalışmış olmak.

Mimarlık Tarihi Yrd. Doç. 1 Mimarlık Tarihi ve Kuramı alanında Yüksek Lisans ve Mimarlık Tarihi alanında Doktorasını tamamlamış olmak, Mimarlık Kavramları, Eleştirel Mimarlık ve Mimarlığın çeşitli sanat disiplinleriyle ilişkileri konusunda çalışmalar yapmış olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Seramik Tasarımı Prof. 1 Heykel alanında Sanatta Yeterlilik yapmış olmak, Seramik-Heykel alanında deneyimli olmak.

Temel Sanat Eğitimi Doç. 1 Temel Eğitim alanında 4 yıl öğretim üyesi olarak görev yapmış olmak.

Fotoğraf Doç. 1 Stereoskopik Fotoğraf alanında 3 yıl ders vermiş olmak, Sanat Fotoğrafı Tasarımı alanında en az 3 yıl ders vermiş olmak.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Geometri Prof. 1 Tek Terimli Eğriler ve Arf Teorisi konularında çalışmalar yapmış olmak.

Klasik Arkeoloji Prof. 1 Antikçağ Nümismatik?i üzerinde uzman olmak.

Bilim Tarihi ve Felsefesi Prof. 1 Kıta Felsefesi, özellikle Kant ve Heidegger Felsefesi üzerine çalışmış ve yayın yapmış olmak; ayrıca Matematiksel Mantık ve Bilim Felsefesi üzerine çalışmış ve yayın yapmış olmak.

Kurumlar Sosyolojisi Prof. 1 Toplumsal Cinsiyet, Aile Sosyolojisi ve Eğitim Sosyolojisi alanında çalışıyor olmak, ilgili alanlarda ve Eğitim Materyalleri konusunda yayın sahibi olmak.

Genel Sosyoloji ve Metodoloji Doç. 1 Kent ve Mekan, Emek, Küreselleşme Çalışmaları, Sakatlık Çalışmaları, Klasik Sosyoloji Teorileri ve Nitel Araştırmaları konularında çalışmış olmak.

Yakınçağ Tarihi Doç. 1 XIX. ve XX. Yüzyıl başında Rusya Türkleri hakkında araştırma yapmış olmak ve Rusça bilmek.

Sosyometri Doç. 1 Türkiye Sineması, Psikanaliz ve Sosyoloji alanında araştırmalar yapmış olmak.

Bilim Tarihi ve Felsefesi Yrd. Doç. 1 Bilim Felsefesi, Bilim Etiği, Teknoloji Felsefesi, Mühendislik Etiği konularında yayın yapmış olmak ve ders vermiş olmak.

Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Yrd. Doç. 1 Geç Antik ve Doğu Roma Mimarisi ve Yerleşimleri alanında uzman ve yayın sahibi olmak.

Uygulamalı Sosyoloji Yrd. Doç. 1 Kadın Çalışmaları alanında Yüksek Lisans yapmış olmak, Siyaset Sosyolojisi alanında Doktora yapmış olmak.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Yrd. Doç. 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak ve İngiliz Rönesans tiyatrosu üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Sistematik Felsefe ve Mantık Yrd. Doç. 1 Sanat ve Politika, Sanat Fenomenolojisi, Psikanaliz, Post-Yapısalcılık ve Yapısöküm konularında çalışmış ve ders vermiş olmak, yayın yapmış olmak.

İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Çağdaş Dans Yrd. Doç. 1 Çağdaş veya Modern Dans alanında Lisans, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik derecelerine sahip olmak, Çağdaş veya Modern Dans Tekniği, Repertuar ve Pilates derslerinde eğitmenlik yada asistanlık deneyimi olması, Yurtiçi ve Yurtdışındaki etkinliklerde, dansçı ve koreograf olarak yer almış olması.

Üfleme ve Vurma Çalgılar Yrd. Doç. 1 Devlet Konservatuvarlarında Flüt alanında ders vermiş olmak, Yurtdışında ve Yurtiçinde sanatsal faaliyetlerde bulunmuş olmak, Barok dönemi alanında uzmanlaşmış olmak.

TAŞINABİLİR KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA

VE ONARIM YÜKSEKOKULU

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Taşınabilir Kültür Varlıklarını

Koruma ve Onarım Yüksekokulu Yrd. Doç. 1 Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olmak, Arkeometri Yüksek Lisans ve Doktora programlarından mezun olmak, Arkeometrik yöntemler ile tarihi seramiklerin ve emayelerin üretim teknikleri, pigment karakterizasyonunun belirlenmesi konularında çalışmalar yapmış olmak, Raman, XRD ve XRF cihazlarının kullanımında ve petrografik analizlerinde deneyimli olmak.

Son Başvuru Tarihi: 29.04.2014?tür.