Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 11 Nisan 2014 07:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden:

1. Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri doğrultusunda öğretim üyesi (Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör) alınacaktır.

2. Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve başlıca araştırma eserini belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi (başlıca araştırma eseri belirtilmiş) ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

3. Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını ve ilan açıklamalarını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

4. Yardımcı Doçent kadrosu için adayların, başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve yabancı dilini belirten (*) başvuru dilekçesine özgeçmişini, 3 fotoğrafını, nüfus cüzdanı fotokopisi, doktora belgesini, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesini, varsa yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek İlgili Fakülte Dekanlıklarına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

5. Başvuracak adayların ilanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

7. Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Yardımcı Doçent kadrolarına başvuru yapamazlar.

8. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

9. Başvuru adresi:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü

Çankırı Cad. Çiçek Sok. No:3 Kat :1 Ulus/ANKARA

(*)Yardımcı Doçent adayları için 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde başvuru belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.

  BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI VE ALANI ÜNVANI DERECESİ ADET AÇIKLAMA
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Patoloji Yardımcı Doçent 4 1 Hemapatoloji ve üropatoloji konularında deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Doçent 1 1 Torasik ve abdominal aorta endovasküler girişimleri konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Doçent 1 1 Oftalmoloji nanoteknoloji uygulamaları konusunda deneyimi ve çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 3 1 Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı olmak, tiroid nodüllerinde elastosonografi konusunda deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Doçent 3 1 Pulmoner emboli ve tütün kontrolü konusunda deneyimi ve çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Çocuk acil uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Çocuk acil uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Doçent 2 1 Toksikoloji ve ortopedik aciller ile pediatrik ileri yaşam konularında deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Profesör 1 1 Klinik anatomi alanında çalışmaları olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Doçent 1 1 Balkan Tarihi ve Balkan Vakıfları üzerine araştırma ve yayınları bulunmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji   Doçent 1 1 Bölgesel kalkınma ve göç alanında sosyolojik araştırma ve yayınları bulunmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji   Yardımcı Doçent 1 1 Türkiye siyasal tarihi ve siyaset sosyolojisi alanında deneyimli olmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Mühendisliği Malzeme Mühendisliği Profesör 1 1 Süperiletken malzemelerin mikroyapı karakterizasyonu ve fiziksel özelliklerinin incelenmesi ,ilişkilendirilerek iyileştirilmesi ve uygulamaları alanlarında deneyimli olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet   Profesör 1 1 Okul sosyal hizmeti ve madde bağımlılığını önleme çalışmaları konularında deneyimi ve çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri   Yardımcı Doçent 5 1 Performans ölçümleri ve egzersize bağlı kas hasarı konularında deneyimi ve çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Maliye Teorisi Doçent 2 1 Yerel yönetimlerin mali sorunları ve borçlanmaları konusunda doktora yapmış olmak. Sosyal güvenlik sistemleri ve yerel yönetimler maliyesi alanında çalışmaları olmak.