Dicle Üniversitesi yatay geçiş kontenjanları

İlan Giriş : 08 Temmuz 2006 00:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dicle Üniversitesi yatay geçiş kontenjanları
DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

?Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik? gereğince 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemiz normal ve ikinci öğretim (İ.Ö.) programlarına yurtiçi yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler, son başvuru tarihleri ve kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

A- BAŞVURU KOŞULLARI

1- Yatay geçişler eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2- Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın ilk yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

3- Ara sınıflara ve yarıyıllara geçiş için;

a) Ayrılacağı yükseköğretim kurumundaki bütün sınavları başarmış olması,

b) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 60 veya eşdeğeri olması gereklidir.

Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocukları, eşdeğer eğitim-öğretim programının son sınıf veya son iki yarıyılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde bulundukları eğitim-öğretim programının puanı, gidecekleri programın en düşük puanından daha yüksek olmak şartı ile nakledilebilirler.

4) Yükseköğretim Kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başına yapılacak geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı yükseköğretim kurumundaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b) Son sınıf veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 65 veya eşdeğeri olması.

c) Son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notunun en az % 70 veya eşdeğeri olması.

Tıp Fakültesi son sınıfına (aile hekimliği sınıfına) yatay geçiş yapılamaz.

5) İkinci öğretim programlarından % 10?a girmek suretiyle normal öğretim programlarına yatay geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücretini ödemek zorundadırlar.

6) Vakıf yükseköğretim Kurumlarından normal veya ikinci öğretim programlarına geçiş yapan öğrenciler, geçiş yaptıkları kurumun ikinci öğretim ücretini ödemek zorundadırlar

7) Merkezi Açık Yükseköğretim ve dışardan (ekstern) Yükseköğretimden yatay geçiş kabul edilmez.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvurduğu programı (bölümü) belirten dilekçe.

2- Not belgesi (Transkript), başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği dersler ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı. Not belgesi yabancı dilde olanlar, bu belgenin onaylı Türkçesini de eklemeleri gerekmektedir.

3- Disiplin cezası almadığına dair belge.

4- ÖSS Sonuç belgesinin onaylı fotokopisi

5- İkinci öğretim programından normal öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunanların öğretim yılı sonu itibariyle bulundukları sınıf mevcudunun ilk % 10?una girdiğine dair belge.

6- Not değerlendirme sistemi harfli ya da 4?lü sisteme tabi olan öğrencilerin, öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarından alacakları, notlarının 100?lük sistemde kaça tekabül ettiğini gösteren onaylı belge.

C- BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ

Başvurular, belgeler tamamlanmış olarak, Tıp Fakültesine 18 Ağustos 2006 tarihi, Diş Hekimliği Fakültesine 22 Eylül 2006 tarihi, diğer Fakülte ve Yüksekokullara ise, 1 Eylül 2006 tarihi mesai bitimine kadar ilgili Fakülte ve Yüksekokullara yapılmak zorundadır.

Posta ile yapılan, eksik ve gecikmeli başvurular işleme konulmayacaktır.