GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İç Denetçi Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Ocak 2014 14:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İç Denetçi Alım İlanı

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI

GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI

5018 Sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri uyarınca Başkanlığımıza aşağıda bölümü, kadro dereceleri ve adedi belirtilen İÇ DENETÇİLER (naklen) alınacaktır.

UNVANI BÖLÜM KADRO DERECESİ ADET
İÇ DENETÇİ En az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak. 1 1
İÇ DENETÇİ Mühendislik programlarıbölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak. 3 1

I- GENEL ŞARTLAR:

- 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

II- ÖZEL ŞARTLAR:

a) Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Kamu İç Denetçi Sertifikasına sahip olmak.

b) Söz konusu sertifikaya sahip olmayanlardan;

- 5018 sayılı Kanun kapsamındaki idarelerde mesleğe özel yarışma sınavıyla girip yeterlilik sınavında başarılı olan ve Başkanlığımıza başvuru tarihi itibariyle yardımcılıkta geçen süre dahil mali hizmetler uzmanı olarak en az beş yıl çalışmış olanlar, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden; KPDS, UDS veya yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından en az elli puan almış olanlar ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavından eşdeğer puan almış olanlar, ve anılan Kanunun geçici 21. maddesinin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle kırk yaşını doldurmamış olanlar,

Veya;

- Mesleğe özel yarışma sınavıyla girip yeterlilik sınavında başarılı olan ve Başkanlığımıza başvuru tarihi itibariyle yardımcılıkta geçen süre dahil il eğitim denetmeni, muhasebe denetmeni, milli emlak denetmeni, sosyal güvenlik denetmeni veya mahalli idarelerde müfettiş olarak en az beş yıl çalışmış olanlar, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden; KPDS, UDS veya yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından en az elli puan almış olanlar ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavından eşdeğer puan almış olanlar, ve anılan Kanunun geçici 21. maddesinin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle kırk yaşını doldurmamış olanlar da başvurabilirler.

c) Naklen atanma talebinde bulunanlar için herhangi bir kurumda iç denetçi olarak

görev yapıyor olmak.

III- BAŞVURU ŞEKLİ:

Adaylar müracaatlarını ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde (mesai saati bitimine kadar) Başkanlığımız İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Genel Koordinatörlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Sadece bir unvan için başvuru yapılacaktır. Birden fazla başvuru yapıldığı takdirde her iki başvuru da geçersiz sayılacaktır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

IV- BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI:

İlan edilen kadro sayısından fazla başvuru olması halinde Başkanlığımıza kurulacak komisyon tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde atanmaya hak kazanan adaylar www.gap.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Atanmaya hak kazanan adayların ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde gerekli belgeleri tamamlamak suretiyle Başkanlığımız İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Genel Koordinatörlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Belgelerin teslime müteakip atama yapılır, atamanın adaylara yazılı olarak bildirilmesinden itibaren 15 gün içinde aday görevine başlamak zorundadır. Bu süre içerisinde göreve başlamayanlar haklarını kaybederler.

V- BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

- Nüfus Kimlik Fotokopisi

- Özgeçmiş

- Mezuniyet belgesinin aslı veya Onaylı sureti (Ancak istenilen belgenin aslının getirilmesi halinde belgenin fotokopisi aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra kurumumuzca tasdik edilecek ve belgenin aslı sahibine iade edilecektir.)

- Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge.

- Kamu İç Denetçi Sertifikası aslı veya onaylı sureti (Ancak istenilen belgenin aslının getirilmesi halinde belgenin fotokopisi aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra kurumumuzca tasdik edilecek ve belgenin aslı sahibine iade edilecektir.)

- Yabancı dil belgesi

- Hizmet belgesi ve iç denetçi kadrosunda görev yaptığına dair yazı.

- Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf

- Sağlık raporu

Adres: GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

Akbayır Mahallesi 104. Cadde 1155. Sokak

No :2 Karaköprü/ŞANLIURFA