Ankara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 13 Haziran 2006 00:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Aşağıda Anabilim Dalı ve Program itibariyle unvanı ve koşulları belirtilen, Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarında açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Yardımcı doçent kadrosuna başvuracakların; başvurularını ilgili birimlere yapması gerekmekte olup, adayların ?Ankara Üniversitesinde Yardımcı Doçentliğe Atama, Başvuru Koşulları ve Adayda Aranacak Nitelikler? hakkındaki Üniversitemiz Senato ve Yönetim Kurulu kararları ile belirlenen koşulları yerine getirmeleri ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

1- Başvurular ilanın Resmi Gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılacaktır.

2- İlgili dalların gerektirdiği diğer koşullar ilgili Birimlerce isteklilere duyurulacaktır.

3- Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4- Yardımcı Doçent kadrolarına başvurular için ilgili Dekanlık/Müdürlükçe yapılacak ön (şekli) incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri iade edilecektir.

NOT: İlanımıza http://www.ankara.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Yrd.Doç. 1 Adaylarda Eğitim İstatistiği ve Araştırma alanında doktora yapmış olma koşulu aranacaktır.
Eğit.Yönetimi Tef. Plan. ve Ekonomisi Yrd.Doç. 2 Biri Eğitim Yönetimi ve Teftişi alanı için alınacak olup, adaylarda Eğitim Bilimleri alanında lisans ve yükseklisans, Eğitim Yönetimi alanında doktora yapmış olma koşulu aranacaktır. Biri Eğitim Ekonomisi ve Planlaması alanı için alınacak olup, adaylarda Eğitim Bilimleri alanında lisans ve yükseklisans, Eğitim Ekonomisi ve Planlaması alanında doktora yapmış olma koşulu aranacaktır.
FEN FAKÜLTESİ Anorganik Kimya Yrd.Doç. 1  
CEBECİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU   Yrd.Doç. 1 Ebelik/Hemşirelik Programı için alınacak olup, adaylarda Hemşirelik Esasları Anabilim Dalında doktora yapmış olma koşulu aranacaktır.