YÖK Araştırma Gör. Kadrosuna Atanmak Suretiyle Dokt. Eğit. İçin ABD'ye Eleman Gönderme İlanı

İlan Giriş : 30 Mayıs 2006 00:40, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
YÖK Araştırma Gör. Kadrosuna Atanmak Suretiyle Dokt. Eğit. İçin ABD'ye Eleman Gönderme İlanı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU'NUN 33. MADDESİ UYARINCA ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA ATANMAK SURETİYLE DOKTORA EĞİTİMİ İÇİN AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNE ELEMAN GÖNDERİLECEKTİR

Aşağıda belirtilen şartlara sahip adaylardan başvuruları uygun görülüp sözlü sınavda başarılılı bulunanalar, başarı sırasına ve ihtiyaca göre Atatürk, Çukurova, Fırat Gaziantep, Harran, Kafkas, Kahramanmaras, Sütçü İmam, Karadeniz Teknik, Yüzüncü Yıl ve Zonguldak Karaelmas Üniversitelerinde araştırma görevlisi kadrosuna atanarak; Ziraat Bilimleri (Agriculture Sciences), Veterinerlik (Veterinary Medicine), Çevre Bilimleri (Emvironmental Sciences). Ormancılık (Forestry), Bilgisayar Bilimleri (Computer Sciences), Yönetim bilişim Sistemleri (Management Information Systems), ingilizce öğretmenliği (Teachıng English as a Foreign Language), İşletme (Management), Elektrik-Elektronik Mühendislik (IElectrical-Electronıc Engmcering), Makine Mühendisliği (Mechanical Engineering) ve Fizik (Physics) dallarında, doktora eğitimlerinin ders kısmını Amerika Birleşik Devletlerinde tez çalışmalarını ise ağırlıklı olarak Türkiye'de yapmak üzere görevlendirileceklerdır. Adayların başvuru formu ile aşağıda belirtilen tüm belgeler, en geç 06.06.2006 tarihine kadar aşağıdaki adrese göndermeleri gerekmektedir. Başvuruları uygun görülen adaylar günü ve saati daha sonra internet sitesinden duyurulmak üzere sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Yûkseköğretim Kurumu Başkanlığı

06539 Bilkent, ANKARA Tel: 0312 298 72 02-0312 298 72 04 Fax: 0312 266 47 47

1. BİREYSEL KOŞULLAR

a) Türkiye Cumhuriyetı vatandaşı olmak.

b) 1.1.1979 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak. (Askerliğini uzun süreli yapmış olanlar ile Ortaögretim ve yükseköğretimde iki ayrı yabancı dilde hazırlık sınıfı veya zorunlu iki yıllık yabancı dil hazırlık sınıfı okumuş olanlar için yukarıda belirtilen tarihler bir yıl geriye çekilir. Her ne nedenle olursa olsun, 18 yasından sonra yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaş hesabı, düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır.

c)Yüksek Lisans rnezunu olmak veya 31 temmuz 2006 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

d) Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak. (Askerliğini yapmış, tecil edilmiş veya tecil edilebilecek durumda bulunmak)

e) Sağlık Durumu, yurtdışında öğrenim görmeye elverişli olmak. (Sözlü sınavda başarılı olan adaylardan sağlık raporu istenecektir.)

f)Devlet memurluğuna atanmada aranan şartları taşıyor olmak.

g) Yüksekögrerunu srasırKfa

h) Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (LES) ilgili alanda en az 60 puan veya GRE sınavının "Verbal" ve "Quantitative" bölümlerinden toplam en az 950 puan, "Analytical Writing" bölümünden en az 3,5 puan almış olmak. (Bkz. Not 2)

2.AKADEMİK KOŞULLAR

a) Lisans ve yüksek lisans derecelerini ilgili alanlarda almış olmak

b) Lisans öğrenimini dönem kaybetmeden (Ailevi, sağlık ve benzeri nedenlerle alınan dönem izinleri hariç) tamamlamış olmak Yatay
geçişle yapılan program değişikliği veya çift anadal programı izlemesi nedeniyle dönem uzaması durumunda değerlendirme, Başkanlığımız tarafından yapılır.

c)Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik ortalamasının en az "dört üzerinden 2,80", "on üzerinden 7" yüz üzerinden 70" veya son iki yılda alınan dersler Üzerinden hesaptan genel not artalamasının en az "dört üzerinden 3.00". "on üzerinden 8", "yüz üzerinden 80" olması; ya da lisans öğrenimini bölüm birincisi, ikincisi veya üçüncüsü olarak bitirmek (Bu durumu belirten Rektörlük yazısı gerekmektedir.) Bu not ortalamaları, mezun olunan üniversitenin kendi sistemi içerisinde değenendirilecek, diğer üniversitelerin sistemleri ile kıyaslama yapılmayacaktır. Yüksek Lisans öğrenimi ile ilgili akademik ortalaması alınmayacaktır.

3. YABANCI DİL KOŞILLARI

Adayların, TOEFL sınavının eski sisteminden en az 213 puan, yeni sisteminden en az 74 puan almış olmaları gerekmektedir. TOEFL sınavının eski sisteminden en az 180 puan, yeni sisteminden ise en az 64 puan alanlar ile ÜDS/KPDS sınavlarından en az 60 puan alanalar da müracaat edebilirler. Ancak 30.01.2007 tarihine kadar TOEFL şartını sağlamaları istenecektir. (Bk? Not 2)

BAŞVURULAR İÇİN GEREKEN BELGELER

1. Başvuru formu

2. Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu öğreom üyelerinden alınacak iki adet referans mektubu

3. Lisans not çizelgesi (transknpt)

4. Lisansüstü Eğitim Sınavı (LES) puanı (2004-Mayıs donemi ve daha sonraki dönemlarde alınan) veya GRE sınav sonucu (2004 yılı veya daha sonraki yıllarda alınan). Söz konusu sınavlara ilk kez girecekler ile daha Önce girdikleri sınavlardan yeterli puan alamayanlar, GRE veya 21.05.2006 tarihine yapılacak olan Lisansüstü Eğitim Sınavına müracaat ettiklerine dair belge ile müracaat edebileceklerdir.

5. Yabancı dil belgesi (2004 yılı veya daha sonraki yıllardan alınan TOEFL KPDS veya ÜDS).

NOT: Sözlü sınavı kazaaan adaylar:

1-Araştırma Görevlisi oalarak atandıktan sonra, kabul belgesi sağlamak için State University of New York kapsamındaki üniversiteler bireysel başvuru yapacaklardır.

2- Kabul belgesı sağlamak için başvurdukları üniversitelerin Yabancı Dil ve GRE ile ilgili koşullarının, bu puanların üzerinde olması durumunda, söz konusu koşulları sağlamaları zorunludur. 30.01.2007 tarihine kadar ilgili koşulları sağlayamamaları durumunda ise SUNY Programı ve Üniversiteleri ile ilişkileri kesilecektir.

3-Kabul belgesi sağlayarak yurtdışına çıkacakları tarihe kadar, atandıkları üniversitede görevlerine fiilen devam edeceklerdir.

4- Doktora eğitiminin ders kısmı için Amerika Birleşik Devletlerinde geçen sürenin 2 katı kadar; tez çalışmaları için Türkiye'de bulundukları süre kadar rnecburi hizmet ile yükümlü olacaklardır

-Yükseköğretim Kurulunun İnternetteki sayfasından bilgi alınabilir (http://www.yok.gov.tr/burslar/yurt_disi/lisansustu.htm). Başvuru
ve referans formları da aynı adresten temin edilebilir.