Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 18 Aralık 2013 08:05, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır.

1 - Atamalarda, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri?ndeki esaslar uygulanacaktır.

2 - Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuran adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak ekinde Doçentlik Başarı belgelerini, özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

3 - Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak, ekinde kısa özgeçmişlerini, doktora diplomasının onaylı birer örneği ile bilimsel yayın ve çalışmalarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri,

4 - Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınavlarının yapılacağı yer ve tarih Üniversitemiz web sayfasında adaylara daha sonra duyurulacaktır.

5 - Başvurular ilan yayım tarihinden itibaren 15 gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

ÜNVANI====== > > DOÇENT YRD.DOÇ. AÇIKLAMALAR
BİRİMİ ANABİLİM DALI DRC.ADET DRC.ADET
Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji 1-1   Sedimantoloji ve Sismitler konularında çalışmaları olmak.
Genel Jeoloji 1-1   Denizaltı kanalları ve kanal-kıvrım ilişkisi hakkında yayınları bulunmak.
Konstrüksiyon ve İmalat 1-1   Dişlilerin Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalatı konusunda çalışmaları olmak
Mineraloji ve Petrografi   3-1 Volkanik Kayaç Petrolojisi alanında doktora yapmış olmak ve Skarn Zonları konusunda çalışmaları bulunmak.
Çevre Bilimleri   1-1 Çevre Mühendisliği mezunu olup, Çevre Bilimleri Anabilim dalında Atıklardan Enzim Üretimi alanında doktora yapmış olmak.
İletişim Fakültesi Genel Gazetecilik 1-1   İletişim Fakültesi mezunu olup, İletişim Çalışmaları bilim alanında doçentliği almış olmak.
Genel Gazetecilik   1-1 Gazetecilik Bölümü mezunu olup, Kültürlerarası İletişim ve Siyaset İletişimi alanında çalışmaları olmak.
İnsani ve Sosyal Bilimler Fak. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edb . Böl.   3-1 Çağdaş Türk Lehçelerinin Fonetiği üzerine çalışmaları olmak.
İngiliz Dili ve Edebiyatı   2-1 Öğrenici dilinde tekrarlanabilir öbekler konusunda doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fak. İktisat Teorisi 1-1   İktisat Fakültesi mezunu olup, Enerji Ekonomisi ve Ekonomik Kalkınma alanında çalışmaları olmak.
Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitimi Anasanat Dalı   1-1 Resim, Grafik veya Sanat Eğitimi Ana Sanat Dallarından birinde doktora yapmış olmak.
Fen Fakültesi Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi   1-1 Diferansiyel Operatörler için Ters Nodal Problemler alanında doktora yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Taşıt Tasarım 1-1   Diesel Motorlarda Alternatif Yakıt Kullanımı alanında çalışmaları olmak.
Yenilenebilir Enerji Sistemleri 1-1   Statik Kompansatörler konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Radyoloji 1-1   Üç Boyutlu US konusunda bilimsel çalışmaları olmak, non-vasküler girişimsel radyoloji konusunda çalışmış olmak.
Genel Cerrahi 1-1   Karaciğer Transplantasyonu Sertifikası olmak.
Genel Cerrahi 1-1   Cerrahi Endoskopi Sertifikası olmak.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hast .   2-1 Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konusunda uzun izlem çalışması bulunmak.
Adli Tıp   3-1 Ateşli silah yaralanmaları, çocuk otopsileri ve çocuk ölümleri konularında çalışmaları olmak.
Acil Tıp   2-1 Toksikoloji alanında çalışmaları olmak.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi   1-1 Botulinum toksini ile deneysel çalışması olmak. Bazal hücreli karsinom ve kaposi sarkomları üzerine çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları   1-1 Tıbbi Onkoloji yan dal uzmanı olmak, farklı kanser türlerinde kanser - koagülopati ilişkisi üzerine çalışmaları olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi   1-1 Kardiyopulmoner by-pass hastalarında 3. kuşak antihiperlipidemiklerin enflamasyon etkileri üzerine çalışmaları olmak.
Psikiyatri   1-1 Obsesif kompulsif bozukluğu olan hastalarda genetik çalışmaları olmak.
Elazığ Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetik Bölümü 1-1   Biyomonitör bitkilerde çalışmaları olmak ve gıda örneklerinde demir türlemesi konusunda çalışmaları olmak.
Beslenme ve Diyetik Bölümü   1-1 Beslenme ve Diyetetik mezunu olup, Hallk Sağlığı alanında doktora yapmış olmak.
Ebelik Bölümü   1-1 Hemşirelik lisans mezunu olup, Halk Sağlığı Hemşireliği doktorası yapmış olmak.
Hemşirelik   1-1 Hemşirelik lisans mezunu olup, Halk Sağlığı Hemşireliğinde doktora yapmış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor YO Bed . Eğt . ve Sp. Öğretmenliği Böl.   1-1 Bayan Sporcularda Düzenli ve Planlı Antrenmanın Endojen Amino Asitler Üzerine Etkisi alanında çalışmış olmak.
Teknik Bilimler MYO İnşaat Programı   1-1 Bitümlü Sıcak Karışımlarda Modifikasyonlar konusunda doktora yapmış olmak.
Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Pr.   3-1 Arginaz Aktivitesi konusunda farklı türlerde ve farklı dokularda çalışmaları olmak.
Elazığ Org. San. Böl. Maden MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü   3-1 Dalga Teorisinin Zamana Göre Periyodik Problemleri ve Nümerik Çözümleri konusunda doktora yapmış olmak.
TOPLAM   11 21