MEB Görevde Yükselme Sınavı (Şef kadrosu için) Duyurusu

İlan Giriş : 13 Mayıs 2006 00:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
MEB Görevde Yükselme Sınavı (Şef kadrosu için) Duyurusu

llgi : Millî Eğitim Bakanlgi Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikligi Yönetmeligi.
Bakanlgimız Merkez Teşkilatında 3.dereceden 200, 4.dereceden 32 ve 5.dereceden 40 olmak üzere toplam 272 bos şef kadrolarna ilgi Yönetmelik hükmlerine göre atanacak personelin belirlenmesi amacıyla "Merkez Teşkilatı §ef Kadrolarna Atanabilmek ü çin Görevde Yükselme Sınavi" 30 Haziran 2006 Cuma günü Ankara Il merkezinde yapılacaktır.

Bu nedenle; Bakanl rimız Merkez Teşkilatinn Yardımcı Hizmetler Sınıfı dısindaki kadrolarda görev yapan personelin şef kadrolanna atamalarnın yapılması amacıyla yapılacak Merkez Teşkilatı §ef Kadrolarna Atanabilmek Için Görevde Yükselme Sınavına katılmak isteyen ve başvuru şartlar n tasiyan personelin başvurular 22-26 Mayıs 2006 tarihleri arasında alnacaktır.

30.06.2006 tarihinde yapılacak olan sınava katılabilme şartlarının, başvurularda dikkat edilecek hususların neler olduğu, kimlerin başvuruda bulunabileceği ve sınava ilişkin diğer iş ve işlemlerin açıklanacağı başvuru kılavuzu Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Bakanlığımızın www.meb.gov.tr, http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

Başvuru kılavuzunda yer alacak olan başvuru şartlarının, başvuruda dikkat edilecek hususların neler olduğu ve kimlerin başvuruda bulunabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda ayrıca belirtilmiştir.
Şef kadrosuna atanacaklarda aranacak genel şartlar;
a) 3 üncü ve 4 üncü derece kadrolara atanacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak.
b) Bakanlık kadrolarında en az iki yıl süreyle görev yapmış olmak.
c) Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması 70 puandan aşağı olmamak.
ç) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

Şef kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar;
a) En az iki yıllk yüksek ögrenim görmüs olmak.
b) İki yil Bakanhkta olmak üzere Devlet memurlugunda en az üç yıl görev yapmış olmak.
c) Bakanlk teşkilatinn yardımcı hizmetler sınıfi dısindaki Merkez Teşkilatı kadrolarnda görev yapıyor olmak.

Başvuruda dikkat edilecek hususlar :
Başvurular, internet ortamında yayınlanacak sınav kılavuzu çerçevesinde "e-Başvuru Formu" ile adaylar tarafından kadrolarnn bulunduğu birime yapılacaktır. İlgililer tarafından doldurulan bölümlere ilişkin sorumluluk kendilerine ait olacaktır.

İlgi yönetmeligin 11 maddesi uyarnca boş kadro sayısinn üç katı aday görevde yükselme eğitimine alnacaktır. Boş kadronun üç katından az aday olması halinde bu adaylarn tümü, üç katından fazla olması

halinde ise Ek-1 Değerlendirme Formuna göre puanlama yapılarak en yüksek puan olan adaydan başlanmak
suretiyle boş kadronun üç katı personel belirlenerek görevde yükselme eğitimine alnacaktır. Puanlarn eşitligi halinde sırasına göre; hizmet süresi fazla ve son sicil notu yüksek olan personel tercih edilecektir. Görevde yükselme e r itimini tamamladıktan sonra görevde yükselme sınavında 100 üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başanh sayılacaktır. (Öğrenim durumu, hizmet süresi ve sicil notları bilgileri İLSİS kayıtlarndan ahnacaktır. Bu nedenle İLSİS kayıtlarndaki bilgilerin güncelleştirilmesi gerekmektedir.)

Merkez teşkilatında boş bulunan şef kadrolarna görevde yükselme sınavı sonucuna göre en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle atama yapılacaktır.
Başar puaninn eşit olması durumunda atanacak personel Ek-1 Değerlendirme Formuna göre puanlama yapılarak belirlenecektir.
Atama aşamasında, atanacaklarn kadro derecesine uygun bir kadronun bulunmaması durumunda, uygun kadrolarn boşalması halinde puan üstünlügüne göre atamalar yapılacaktır

Görevde yükselme eğitimine katılarak yapılan sınavlarda başar l olanlardan atama koşullar ni tasimadigı sonradan tespit edilenlerin ataması yapılmayacak, ataması yapılmis ise iptal edilecektir.

Başvurada bulunacak personelin sınava ilişkin bilgileri, İLSİS kayıtlarndan ahnacaktır.

Bu nedenle İLSİS kayıtlarndaki özellikle görev kaydı, aylksız izinler, hizmet birleştirilmesi, sicil notlar ve ayrlma işlemlerine iliskin bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmiş olması gerekmektedir. Bu bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan bazı personel açisından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğuracaktır.

Bilgilerinizi ve başvurmak isteyen personelin magdur edilmemesi için konunun tüm personele duyurularak başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunmalarnn sağlanmasına yönelik önlemlerin alnmasin rica ederim.