Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı duyurusu

İlan Giriş : 31 Temmuz 2013 23:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı duyurusu

Uluslararası İlişkiler Ofisi?nden duyurulur;

Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı Bursu, Amerikan üniversitelerinde yabancı dil eğitiminin kalitesini arttırmak, yabancı ülkelerden gelen İngilizce öğretmenlerinin yeteneklerini geliştirmelerine, İngilizce dil seviyelerini yükseltmelerine ve Amerikan toplumu ile kültürü hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla verilmektedir.

Bursa başvuruda bulunabilmek için üniversitelerin İngilizce Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmuş veya en geç 1 Haziran 2014 tarihinde lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Söz konusu bursa ayrıca, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngilizce Çeviri Bilim bölümlerinden mezun olmuş veya bu bölümlerde halen öğrenci olup en geç 1 Haziran 2014 tarihinde lisans derecesiyle mezun olacak kişiler de başvurabilir. Ancak, bu kişilerin Pedagojik Formasyon Sertifikalarını sunmaları gereklidir.

Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı Bursuna başvurular 2 Ekim 2013'te sona erecektir. Bursa başvuru şartlarına ve başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir:

http://www.fulbright.org.tr/PageDetail.aspx?id=67#tab0-tab