Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 26 Temmuz 2013 11:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yatay Geçiş Program İlanı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Önlisans ve Lisans programlarına ?Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Transferleri Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik? hükümleri ve Üniversitemiz Yönergesine uygun olarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, başvuru için gerekli belgeler, başvuru ve değerlendirme takvimi ve ayrılan kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

A.KOŞULLAR:

(1) Kurumlar arası yatay geçiş yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır.

(2)Hazırlık sınıflarında yatay geçiş yapılamaz.

(3) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile lisans diploma programlarının son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

(4) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi? n deki aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

(5) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi?nde ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.

(6) Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

(7) Birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından açık veya uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.

(8) Geçiş için öğrencinin ayrılacağı programdaki tüm derslerini (ayrıldığı yarıyıl dahil) başarı ile geçmiş olması gerekmektedir.

(9) Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 (4 üzerinden 2.00 )olması şarttır.

(10) Disiplin cezası alanlar yatay geçiş müracaatı yapamazlar.

(11) Yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin intibak edeceği sınıfın belirlenmesinde ?Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ? hükümleri uygulanır.

B.GEREKLİ BELGELER:

1-Başvuracağı programı belirten dilekçe

2-Not belgesi(Transkript):Geçiş için başvuracak öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı okuduğu bütün derslerden aldığı notların genel akademik ortalamasını gösteren belge (aslı).

3-Disiplin cezası almadığını belirten belge ile adayın halen kayıtlı olduğu Yükseköğretim kurumundan temin edeceği öğrenci belgesinin aslı.

4-Öğrencinin ÖSYS yerleştirme belgesi internet çıktısı

5-Adayın ayrılacağı Yükseköğretim kurumunun eşdeğer eğitim programı olduğunu gösteren ders içerikleri.

6- Not değerlendirme sistemi.

C.BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:

Başvurular; bütün belgeler süresi içinde tamamlanmış olarak Üniversitemiz Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

BAŞVURU TARİHİ

19 Temmuz 2013

16 Ağustos 2013

DEĞERLENDİRME TARİHİ

19 Ağustos 2013

23 Ağustos 2013

SONUÇLARIN İLANI

02 Eylül 2013

KESİN KAYIT TARİHİ

03 Eylül 2013

06 Eylül 2013

YEDEK KAYIT TARİHİ

09 Eylül 2013

11 Eylül 2013

 

TIP FAKÜLTESİ İÇİN BAŞLANGIÇ BİTİŞ
BAŞVURU TARİHİ 22 Temmuz 2013 02 Ağustos 2013
DEĞERLENDİRME TARİHİ 05 Ağustos 2013 07 Ağustos 2013
SONUÇLARIN İLANI 15 Ağustos 2013  
KESİN KAYIT TARİHİ 15 Ağustos 2013 20 Ağustos 2013
YEDEK KAYIT TARİHİ 21 Ağustos 2013 23 Ağustos 2013

 

SONUÇLARIN DUYURULMASI

(1) Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerin listesi Üniversitemiz Web sitesinde ilan edilecektir.

(2) Kesin/Yedek Kayıtlar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

1- Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu

2- 6 Adet resim

3- Nufüs Cüzdanı fotokopis

KONTENJANLAR VE TAKVİM

Başvuru ve değerlendirme takvimi için Tıklayınız.

Lisans kontenjanları için Tıklayınız.

Önlisans kontenjanları için Tıklayınız.