Fransa büyükelçiliği ve TED İşbirliği ile Fransa Y.Lisans Burs İlanı

İlan Giriş : 08 Mart 2006 00:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fransa büyükelçiliği ve TED İşbirliği ile Fransa Y.Lisans Burs İlanı

8 Mart 2006 / Milliyet

Fransa Büyükelçiliği ve Türk Eğitim Derneği işbirliği ile 2006-2007 öğretim yılında Fransa'da yüksek lisans öğrenimi için burs verilecektir

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ile Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi arasında imzalanan bir protokol ile 2006-2007 öğretim yılında Fransa Üniversitelerinde Master, MBA diplomalarında öğrenim görmek üzere beş öğrenciye burs verilecektir.

Bu kapsamda; Eğitim, Mimarlık ve Şehir Planlama, Elektronik, Bilgisayar Bilimleri, Telekomunikasyon, İnşaat Mühendisliği, Enerji ve Elektrik, Makine Mühendisliği, Matematik, Fizik, Kimya Bilimleri, Tıp Bilimleri, Biyoloji, Biyoteknoloji, Jeoloji, Hidroloji, Çevre Bilimleri, Ekoloji, Tarım, Tarım Bilim, Tarım Ticareti ve Gıda, Sosyal Bilimler, Hukuk, Gazetecilik dallarında eğitim görenler ve bu dallardan mezun olanlar burs için başvurabilecektir.

Başvuru koşulları

T.C vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak (1975 doğumlular da başvurabilirler),

TED Okullarından birinden mezun olmak veya TED burslusu olarak lise öğrenimini tamamlamış olmak,

En az dört yıllık lisans diplomasına sahip olmak (veya son sınıfta olmak),

Yüksek öğrenim süresince 4 üzerinden en az 3, eğer 100 üzerinden değerlendiriliyorsa en az 80 not ortalamasına sahip olmak, (Türkiye'deki üniversitelerin 1. öğreniminde öğrenim görenler müracaat edebilir.)

Fransızca derslerine devam edebilmek için dil seviyesinin yeterli olması. (Bazı eğitimler kısmen İngilizce olabilmektedir.)

Başvuru

Yukarıdaki ön koşulları taşıyanlar, başvuru formunu Fransa Büyükelçiliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Merkezinden temin edebilirler. Adayların, başvuru formu ile gerekli diğer belgeleri (doldurulmuş başvuru formu, not dökümü, eğitim projesi, niyet mektubu, referans mektubu) 31 Mart 2006 tarihinden önce Fransa Büyükelçiliği'ne (Paris Caddesi 70, Kavaklıdere, Ankara) teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca konuyla ilgili bilgiler Fransa Büyükelçiliğinin www.ambafrance-tr.org internet sitesinde ve Türk Eğitim Derneği'nin www.ted.org.tr internet sitesinde yer almaktadır.

Burs başvuru formu (Fransızca)

Tavsiye mektubu (İngilizce)

Konuyla ilgili resmi yazı

Not:

Fransız üniversitelerine başvurular paralel bir şekilde yürütülmelidir. (Fransa'da eğitim hakkında bilgi almak için, Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan Fransız Kültür Merkezlerine ve Fransız üniversitelerinin internet sitelerine başvurabilirsiniz)