Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 12 Temmuz 2013 08:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi?ne, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkartılan Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Senatosunun 30/05/2013 tarih ve 12/5 sayılı kararı ile oluşturularak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 27/06/2013 tarihli Genel Kurul toplantısında uygun bulunan ?Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Başvuru Koşulları ve Değerlendirme Esasları (güncel metni Üniversitemizin Web sayfasında yayımlanmaktadır)? çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi hükümleri dahilinde, aşağıda tabloda detayı gösterilen kadrolara Öğretim Üyesi alınacaktır.

PROFESÖR (daimi statüde çalıştırılacaktır.) kadrosuna başvuracak adayların;

1. www.btu.edu.tr adresinden ?duyurular? kısmında bulunan ?Dilekçe? ve "Başvuru Formunu? doldurarak (Başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirtecekler, yayınlarından birini ?başlıca araştırma eseri? olarak göstereceklerdir.)

2. Özgeçmiş,

3. İki adet fotoğraf

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. Onaylı Askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan),

6. KPDS/ÜDS/YDS veya Eşdeğerliliği YÖK Tarafından Onaylanan Yabancı Dil Sınavına İlişkin belge. (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7. Doçentlik belgesi,

8. Onaylı diploma fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik v.b. asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

9. Yayın listesi

10. Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar, eğitim etkinlikleri, mesleki ve diğer araştırma etkinlikleri, üyelik ve hakemlik, ödüller) dosya,(6) altı adet hazırlayıp, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile teslim edeceklerdir.

DOÇENT (daimi statüde çalıştırılacaktır.) kadrolarına başvuracak adayların;

1. www.btu.edu.tr adresinden ?duyurular? kısmında bulunan ?Dilekçe? ve "Başvuru Formunu doldurarak (Başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirtecekler, yayınlarından birini ?başlıca araştırma eseri? olarak gösterecektir.)

2. Özgeçmiş,

3. İki adet fotoğraf

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. Askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan) (Onaylı),

6. KPDS/ÜDS/YDS veya Eşdeğerliliği YÖK Tarafından Onaylanan Yabancı Dil Sınavına İlişkin belge. (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7. Doçentlik belgesi,

8. Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik vb. Asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

9. Yayın listesi

10. Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar, eğitim etkinlikleri, mesleki ve diğer araştırma etkinlikleri, üyelik ve hakemlik, ödüller) dosya,(4) dört adet hazırlayıp, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile teslim etmeleri gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT (daimi statüde çalıştırılacaktır.) kadrosuna başvuracak adayların;

1. www.btu.edu.tr adresinden ?duyurular? kısmında bulunan ?Dilekçe? ve "Başvuru Formunu doldurarak (Başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirtecekler, yayınlarından birini ?başlıca araştırma eseri? olarak gösterecektir.)

2. Özgeçmiş,

3. İki adet fotoğraf,

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. Askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan) (Onaylı),

6. ÜDS/KPDS/YDS?den ÜAK tarafından kabul edilmiş Yabancı dillerden Doçentlik için belirlenmiş gerekli asgari yabancı dil puanını veya bu puanın YÖK tarafından kabul edilmiş uluslararası sınavlardan eşdeğer puanını almış olmak. (Bu puanın alınmış olunması ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin? 7. maddesindeki yabancı dil sınavının yapılmasını ortadan kaldırmaz)

Daha önceki akademik yaşamlarında kendi adlarına ders vermemiş olanlar için Fakülte tarafından düzenlenecek deneme dersinde başarılı bulunmak gerekmektedir. (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7. Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans, doktora asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

8. Başvurdukları anabilim dalında yapmış oldukları doktora belgesi,

9. Yayın listesi,

10. Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar) dosya,(4) dört adet hazırlayıp Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte Dekanlığına, şahsen veya posta ile teslim etmeleri gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR:

1. Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı ?hizmet belgesini? müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir. Mesleki diplomalarını aldıktan sonra meslekleri ile ilgili özel sektör çalışmaları için sunulan belgeler, SGK prim onaylı dökümü ile belgelenmelidir.

2. Her bir aday ancak bir kadroya müracaat edebilecektir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler, Doçent Kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler.

3. Yardımcı Doçent adayları, hangi dilden sınava gireceklerini dilekçelerinde belirteceklerdir.

4. Yardımcı doçent adayları için 2547 sayılı Kanun un 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince Üniversitemizde yabancı dil sınavı yapılacaktır. Adayların sınava girmeleri zorunludur. Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınavlarının yapılacağı yer ve tarih, daha sonra adaylara üniversitemizin web sitesinde duyurulacaktır.

5. Yabancı ülkelerden alınan diploma ve doktora belgelerinin Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

6. Adayların, hazırladıkları her dosyaya, içinde yayın ve özgeçmiş listesi bulunan 1 adet CD koymaları gerekmektedir.

7. İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

8. Atamalar, kadro aktarıldıktan ve gerekli izinler alındıktan sonra yapılacaktır.

9. Başvuru süresi; ilanın Resmi Gazete?de yayımlandığı tarih itibariyle başlar, on beşinci günün mesai bitiminde sona erer. Eksik ve onaysız belgelerle süresi içinde yapılmayan başvurular ve postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

10. Adayların tümünü ilgilendiren, başvuru ve atama sürecindeki tüm bilgilendirme www.btu.edu.tr.adresinden yapılacaktır. Ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Başvuru Adresi ve Detaylı Bilgi Alma :

BİRİMİ TELEFON ADRESİ
Personel Daire Başkanlığı 0224 314 16 17 0224 314 16 65 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı 152 Evler Mahallesi Eğitim Cad. 1. Damla Sokak No: 2/10 Yıldırım/BURSA
Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 0224 314 16 51 0224 314 17 22 Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Gaziakdemir Mah. Mudanya Yolu Cad. No: 4/10 Merinos - Osmangazi/BURSA
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLAN TABLOSU BİRİMİ: Doğa Bilimleri, Mimarlık Ve Mühendislik Fakültesi
S. NO BÖLÜM ANABİLİM DALI KADRO UNVANI DERECE ARANAN NİTELİKLER
1 BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ Doçent 2 Akuatik toksikoloji, algal biyoteknoloji , moleküler biyoloji ve biyoyakıt üretimi konularında çalışmış olmak
2 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Yardımcı Doçent 4 Çevre Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak ve tekstil endüstrisi boya atık sularının elektrokoagülasyon Prosesi ile Arıtımı konularında çalışmış olmak
3 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Yardımcı Doçent 5 Çevre Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak ve evsel endüstriyel atık sulardan azot ve fosfor giderimi konularında çalışmış olmak.
4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Profesör 1 Toprak kaynaklı ısı pompaları, bina zarfında güneş enerjisi depolama, pasif güneş ısıtma sistemleri konularında çalışmış olmak.
5 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Profesör 1 Güç tahrik sistemleri, motorlarda yanma ve performans, motor denetim ve optimizasyon konularında çalışmış olmak
6 METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Yardımcı Doçent 3 Malzeme bilimi ve Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak ve TiO2 filmlerin optik özellikleri, sol jel kaplamalar, optik ve fotoaktif kaplamalar konularında çalışmış olmak.