Abant İzzet Baysal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 26 Haziran 2013 10:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ?NDEN

Enstitümüzün aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarılı için Yüksek Lisans ve doktora programı öğrencisi alınacaktır.

PROGRAMLAR YÜKSEK DOKTORA ALES PUANI ALES PUAN TÜRÜ BAŞVURU KOŞULLARI
LİSANS
Biyoloji* 20 10 55 SAY  
Fizik* 10 5 55 SAY  
Kimya* 15 7 55 SAY  
Matematik* 10 3 55 SAY  
Gıda Mühendisliği 9 3 55 SAY Yüksek Lisans: Adayların Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya, Biyoloji, Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Süt Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Eczacılık, Veterinerlikle ilgili alanların herhangi birinde bir lisans diplomasına sahip olmak. Alan dışından gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır .
Doktora: Adayların Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya, Biyoloji, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Süt Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Eczacılık, Veterinerlikle ilgili alanların herhangi birinde lisans ve yüksek lisans diplomasına sahip olmak. Alan dışından gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır .
Çevre Mühendisliği 10 6 55 SAY Yüksek Lisans : Adayların Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya, Biyoloji, Çevre Bilimi ve Teknolojisi, Hidroloji, Jeodezi, Şehir ve Bölge Planlama ve Uzaktan Algılama/Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili alanların herhangi birinde bir lisans diplomasına sahip olması
Doktora: Y üksek lisans mezunu olmak . Alan dışından gelen adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.
Makine Mühendisliği 5 - 55 SAY Fakültelerin Makine Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, İmalat Mühendisliği Metalürji Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği bölümü mezun olmak.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği 10 - 55 SAY Fakültelerin, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu olmak.
5 - 55 SAY Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği Elektrik Öğretmenliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümü mezun olmak.

*Anabilim Dallarında Eğitim Dili İngilizcedir.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. Mezuniyet Koşulu: Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların Lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 60, 4.00 üzerinden 2.00; Doktora programlarına başvuracak adayların yüksek lisans derecesine ve en az 100 üzerinden 75, 4.00 üzerinden 3.00 not ortalamasına sahip olmaları gerekir.

2. ALES :Yabancı uyruklu öğrenciler için GRE sayısal taban puanı 610 olmalıdır.

3. Yabancı Dil Koşulu:Yüksek Lisans Programları için KPDS, ÜDS, YDS veya Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dil Eğitimi ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan sınav (YDYS)?dan en az 50, TOEFL (CBT) 170-172, TOEFL (IBT) 60, TOEFL (PBT) 497-499, IELTS 3, Doktora Programları için KPDS, ÜDS veya YDS?den en az 55, TOEFL (CBT) 184-186, TOEFL (IBT) 66, TOEFL (PBT) 514-516, IELTS 3.5 almış olmak gerekir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

1.Yüksek lisans programı başvuruları için mezuniyet durumunu gösteren lisans diploması veya çıkış belgesinin, Doktora programı başvuruları için lisans ve yüksek lisans diploması veya çıkış belgelerinin aslı veya onaylı fotokopisi,

2. Yüksek lisans programı başvuruları için lisans, doktora programı başvuruları için lisans ve yüksek lisans not çizelgelerinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi,

3. ALES sonuç belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

4. Yabancı Dil Sınavı Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

5. Yabancı Dil Belgesine sahip olmayıp Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dil Eğitimi ve Araştırma Merkezi tarafından yapılacak sınava girecek adayların sınava girmek istediklerini belirten dilekçeleri,

6. 2 adet referans mektubu (Enstitü tarafından hazırlanan form kullanılacaktır),

7. 2 Adet fotoğraf,

8. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER

1. Başvuru formu (Application form): Başvuru formu eksiksiz doldurulmalı ve istenen bütün bilgilerin güncel olması gerekmektedir. Verilen adres ve iletişim bilgileriyle formda kullanılan fotoğrafın son 6 aylık dönemde çekilmiş olması gerekir. Başvuru Belgeleri adaylara geri verilmeyecektir,

2. Lisans (Yüksek lisansa başvuran adaylar için) veya Yüksek Lisans (Doktoraya başvuran adaylar için) Not Çizelgesi (Transcript) (aslı veya onaylı kopyası): Doktora programına (Ph.D.) başvuran adayların diploma notlarının 4 üzerinden en az 3, Yüksek Lisans (Master) programına başvuran adayların ise diploma notlarının en az 4 üzerinden 2 olması gerekmektedir,

3. İki adet referans mektubu: Kapalı zarfta, imzalı ve imza üstü bantlanmış olarak verilmeli Doktoraya başvuran adayların Referans mektuplarından birisinin adayın Yüksek Lisans danışmanından gelmesi gerekir,

4. Yüksek lisans öğrencilerinin lisans, doktora öğrencilerinin yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı (noter veya diplomayı veren üniversitenin yetkin birimi veya İTA amirinin onayı) fotokopisi,

5. Öğrenim vizesi (T.C. Dış Temsilciliklerinden),

6. 2 Adet vesikalık fotoğraf,

7. Geçerli Pasaport, aslı veya onaylı fotokopisi,

BİLİM SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

$1A) Yüksek Lisans programlarına öğrenci kabulünde aşağıdaki esaslar uygulanır.

1. Lisans mezuniyet notuna %20, ALES puanına %50, Yabancı dil puanına %10, Bilim sınavı sonucuna mülakat yapılırsa mülakata %10 ve yazılı bilim sınavına %10, mülakat yapılmazsa bilim sınavına %20 ağırlık verilir.

2. Yüksek lisans sınavlarında ALES puanı, yabancı dil puanı, lisans mezuniyet puanı ve bilim sınavı, toplam başarı puanı, 100 üzerinden 60 ve üzeriolan adaylar başarılı, 60?ın altında olan adaylar başarısız sayılır.

3. Kontenjanlar, toplam başarı puanı en yüksek öğrencilerden başlamak suretiyle doldurulur. Başarı puanlarının eşit olması halinde; sırasıyla ALES, lisans mezuniyet notu ve bilim sınavı notu yüksek olan adaya öncelik tanınır.

$1B) Doktora programlarına öğrenci kabulünde aşağıdaki esaslar uygulanır.

1. Yüksek Lisans mezuniyet notuna %20, ALES puanına %50, Yabancı dil puanına %10, Bilim sınavı sonucuna mülakat yapılırsa mülakata %10 ve yazılı bilim sınavına %10, mülakat yapılmazsa bilim sınavına %20 ağırlık verilir.

2. Doktora sınavlarında ALES puanı, yabancı dil puanı, yüksek lisans mezuniyet puanı ve bilim sınavı, toplam başarı puanı, 100 üzerinden 70 ve üzeriolan adaylar başarılı, 70?ın altında olan adaylar başarısız sayılır.

3. Kontenjanlar, toplam başarı puanı en yüksek öğrencilerden başlamak suretiyle doldurulur. Başarı puanlarının eşit olması halinde; sırasıyla ALES, yüksek lisans mezuniyet notu ve bilim sınavı notu yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Başvuru Tarihi ve Yeri : 08 ? 18 Temmuz 2013 tarihler arası

Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu,

(Fen Edebiyat Fakültesi, Zemin Kat, 07 Nolu Ofis)

Yabancı Dil Sınav Tarihi ve Yeri : 22 Temmuz 2013 Saat 10: 00

AİBÜ DİLMER

Bilim Sınav Tarihi ve Yeri : 24 Temmuz 2013 Saat 10: 00

İlgili Anabilim Dallarında

Kesin Kayıt Tarihleri : 28 Temmuz-02 Ağustos 2013 tarihler arası

Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu,

(Fen Edebiyat Fakültesi, Zemin Kat, 07 Nolu Ofis)

*Bilgi için Abant İzzzet Baysal Üniversitesinin 0 374 254 10 00 / 1212?1213-1216 numaralı telefonlarına başvurulabilir.

Not: Posta ile yapılan başvurular ile zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.


Sosyal Bilimler Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanları için Tıklayınız

Eğitim Bilimleri Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanları için Tıklayınız


AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarımıza başvurular internet üzerinden (ONLINE olarak) alınacaktır.

Elden başvuru alınmayacaktır.

Programlarımıza başvuruda bulunmak isteyen adaylar http://app.ibu.edu.tr:8080/enstitukayit/ web adresinden 08 Temmuz 2013 saat 08.00'dan itibaren 18 Temmuz 2013 saat 17.00'a kadar başvurularını yapabilirler. Her aday bir programa başvuruda bulunabilir.

Online başvuru esnasında istenilen bilgi ve belgelerin mutlaka eksiksiz, hatasız ve doğru bir şekilde sisteme girilmesi/yüklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların, kesin kayıt işleminin yapılabilmesi için başvuru esnasında sisteme yüklemiş oldukları belgelerin asıllarını ve 4 adet fotoğrafı yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Lisansüstü Eğitim

Öğrenci Kontenjanları ve Adaylarda Aranacak Şartlar

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Lisansüstü Eğitim Öğrenci Kontenjanları ve Adaylarda Aranacak Şartlar