Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 19 Haziran 2013 07:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesine aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

BİRİM ADI BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI-ANASANAT DALI KADRO UNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Doçent 1 Beşeri ve İktisadi Coğrafya Dalında Doktora yapmış olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Böl. Sinema ve Televizyon Profesör 1 Sinema ve Televizyon Işıklandırılması teori ve teknolojileri alanında en az 10 yıllık deneyimli.
Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tas.Böl . Endüstri Ürünleri Tasarımı Doçent 1 Mimarlık alanında lisans derecesine sahip olmak. Malzeme alanında doçentlik derecesi almış olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Fotoğraf Doçent 1 Doktorasını Bilgisayar Destekli Fotoğraf Alanında yapmış olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Fotoğraf Doçent 1 Doktorasını Portre Fotoğrafı alanında yapmış olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü - Doçent 1 Doktorasını ve Doçentliğini Müzik Bilimleri alanından almış olmak. Müzik Teknolojisi ve Sistematik Müzikoloji alanında çalışmalar yapmış olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitimi Bölümü - Doçent 1 Adayların yükseklisans ve doktora eğitimlerini 20. Yüzyıl Batı Sanatı ve Çağdaş Türk Sanatı alanlarında tamamlamış olması, alanında en az beş yıl eğitim vermiş olması, alanında yayınları bulunması.
Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Biyomühendislik Profesör 1 Endüstriyel biyoteknoloji ve biyoreaksiyon konularında yayınları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Biyomühendislik Profesör 1 Biyomalzemeler konusunda yayınları bulunmak
Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühen . Elektrik Tesisleri Profesör 1 Elektrik mühendisliği lisans derecesine sahip olmak ve Elektrik Tesisleri Anabilim Dalında Doçent ünvanı almış olmak.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimyasal Teknolojiler Profesör 1 Elektrokimyasal teknolojiler konusunda yayınları bulunmak
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Proses ve Reaktör Tasarımı Profesör 1 Ekserji analizi, enerji teknolojileri ve ağır hidrokarbonlar konularında yayınları bulunmak
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Temel İşlemler ve Termodinamik Profesör 1 Çözelti kristalizasyonu konusunda yayınları bulunmak
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği - Profesör 1 Merkezi klima sistemlerinde arıza giderme ve işletim için uzman sistemler, süs havuzu sistemi tasarımı ve kontrolü konusunda çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği - Profesör 1 Tekstil elyafının boyanması, bitim işlemleri, mikrodalga ve ultrasonik yöntemlerin tekstil terbiyesinde kullanımı alanında uzman ve yayın sahibi olmak.
Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği - Profesör 1 Tekstil atıkları ve poliüreton ile hazırlanan kompozit malzemenin termal ve akustik özelliklerinin belirlenmesi, bombu , keten, pamuk , polibütilentereftelat ve polipropilenin boyama ve terbiye işlemlerinde mikrodalga enerjisi uygulamaları konusunda çalışmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği - Doçent 1 Mikrodenetleyicili USB eğitim Sistemi, veri madenciliği, uzaktan web kontrollü sistemler alanında uzman ve yayın sahibi olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Müh. - Doçent 1 Güç kalitesi ve izlenmesi, enerji iletimi ve dağıtımında kayıplar, enerji verimliliği, yenilebilir enerji ve dalga enerji konularında yayın sahibi ve uzman olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Müh. - Doçent 1 Güneş Enerjisi, rüzgar enerjisi, aydınlatma kontrolü ve meteorolojik güç tahmin modelleri konularında yayın sahibi ve uzman olmak
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği - Doçent 1 Alüminyum, hibrid metal matrisli kompozit malzemelerin ve kaynaklı kalıpların işlenmesi alanında uzman ve yayın sahibi olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği - Yardımcı Doçent 1 Fotonik kristaller, metamateryaller , negatif kırılma indisi, mikrodalga analizi, katmanlı kristaller ve ince filmler, ferromanyetik rezonans konularında yayın sahibi sahibi ve uzman olmak.