Basın-Yayın ve Enformasyon Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Haziran 2013 07:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Basın-Yayın ve Enformasyon Sözleşmeli Personel Alım İlanı

BASIN - YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR

I- GENEL AÇIKLAMA

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında boş bulunan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesi kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar" çerçevesinde. Genel Müdürlüğümüzce yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre;

(1) Bir (1) adet Büro Personeli.

(3) Bir (1) adet Çözümleyici, olmak üzere toplam iki (2 adet) sözleşmeli personel alınacaktır.

II- BAŞVURU ŞARTLARI

(1) Büro Personeli pozisyonu (1 adet) için aranılan şartlar

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) 2012 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSS-P94 puan türünden 70 ve üzerinde puan almış olmak,

(2) Çözümleyici pozisyonu (1 adet) için aranılan şartlar

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak.

c) En az lisans düzeyinde yüksek öğrenimli olmak,

d) 2012 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS B) girmiş ve KPSS (P3) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak,

e) İstihdam edileceği Bilgi İşlem Merkezindeki (BIM) programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek,

f) Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) konusunda en az 6 ay tecrübeli olmak,

g) En az 1 yıl Bilgi işlem Merkezinde (BIM) Programcı olarak çalışmış olmak, Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak 657 sayılı Kanununa tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SSK'na tabi özel sektörde geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır,

h) ÖSYM Başkanlığınca yapılan KPDS (yeni adı ile (YDS) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sınavına son 3 yıl içinde katılmış, en az (D) düzeyinde ingilizce bilgisine sahip olmak. (Yurtiçi veya yurtdışında ingilizce dili ile öğretim yapan fakülte veya yüksekokul mezunu olanlar, yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili ingilizce olan yabancı ülkelerde ingilizce dilinde Master veya Doktora yapanlar, ingilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya 'International English Language Testing System" (ELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.)

III- BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Adayların, 14/06/2013 tarihinden itibaren on beş (15) gün içinde (28/06/2013 tarihi mesai saati bitimine kadar) aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir:

a) Başvuru formu (Form ilanımızın en alt kısmında yer almakta olup, adaylar gerekli bilgileri doldurduktan sonra imzalayarak fotoğraf yapıştıracaktır.).

b) Yabancı dil sonuç belgesinin fotokopisi,

c) Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC kimlik numaralı),

d) Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi.

e) İş tecrübesine ilişkin belge (Çözümleyici için EBYS ile ilgili kamu veya özel sektörde en az 6 ay çalıştığını gösterir belge)

f) Erkek adaylar için askerlik durumunu belirtir beyan. (Beyan formu ilanımızın en alt kısmında yer almaktadır.)

g) 1 adet vesikalık fotoğraf h) Sağlık ve adli sicil durum beyanı, (Beyan formu ilanımızın en alt kısmında yer almaktadır.)

2) Başvuru formu ekinde teslim edilmesi gerekli belgeler Genel Müdürlüğümüze şahsen, kargo veya posta yoluyla iletilebilecektir.

3) Başvuru evrakındaki yanlışlık ve noksanlıklar ile eksik belgelerden ve postadaki gecikmelerden başvuru sahibi sorumlu olup, süresi içerisinde ulaşmayan veya tamamlanmayan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir.

4) Adaylar en fazla bir pozisyon için başvuru yapabilecektir. Birden fazla pozisyona başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacaktır,

IV- SINAV VE SONUÇLARIN İLANI

(1) Büro Personeli pozisyona (1 adet) için; Büro Personeli pozisyonu için yapılacak atamalarda başvuran adaylar arasında aranan şartlara haiz olmak kaydıyla söz konusu pozisyon için 2012 KPSS (P94) puan sıralaması esas alınacak olup, ayrıca bir sözlü sınav yapılmayacaktır.

(2) Çözümleyici pozisyonu (1 adet) için; Çözümleyici pozisyonuna başvuran ve yapılan inceleme neticesinde gerekli şartları taşıdığı tespit edilen adaylar arasından 2012 KPSS (P3) puan sıralaması esas alınarak, ilana çıkılan pozisyon adedinin on (10) katına kadar aday süzlü ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

(3) Yapılacak uygulama sınavı sonuçları ile atanmaya hak kazananların listesi www.byegm.gov.tr adresinden ilan edilecektir. (4) Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca tebligat yapılmayacaktır

V- ATAMA VE GÖREVE BAŞLATMA

1) Sözlü sınavdan sonra başarılı bulunduğu ilan edilen adayların İlan tarihinden itibaren on beş (15) gün içinde gerekli belgeleri tamamlamak suretiyle İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

2) Belgelerin tesliminin ardından atama yapılır, atamanın adaylara yazılı olarak bildirilmesini müteakip on beş (15) gün içinde aday görevine başlamak zorundadır.

3) Asil listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen sürede geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır.

4) Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve mazeretsiz başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

5) Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile ve aynı esaslara göre atanacaktır. 6) Başvuru belgelerinde eksik yada gerçeğe aykırı beyanı olduğu tespit edilen adayın ataması yapılmaz, yapılmış olsa da iptal edilir.

VI- BİLGİ ALMA

(1) Sınavla ilgili her türlü bilgiye, aşağıdaki telefon numaraları, Genel Müdürlük internet sayfası aracılığıyla ulaşılabilir.

Telefon Numaraları: (0 312) 583 63 82

İnternet Sayfası : http://www.byegm.gov.tr

Adres : Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No: 122 BalgaVANKARA .

Başvuru Formu

Askerlik - Sağlık - Adli Sicil Kayıt Beyan Formu