İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı İç Denetçi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Mart 2013 16:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı İç Denetçi Alım İlanı

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI İÇ DENETÇİ ALIM İLANI

T.C. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda (TRB2 Bölgesi Bitlis, Hakkari, Muş,Van illeri) istihdam edilmek üzere 5449 sayılı Kanun ve Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak yarışma sınavı ile " 1 (bir) İç Denetçi" istihdam edilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ :18 NİSAN 2013 SAAT: 17:30

SINAV TARİHİ : 30 NİSAN 2013 SAAT:10:00

1- ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

a) Türk Vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

ç) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak.

d) Üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, işletme, kamu yönetimi, uluslar-arası ilişkiler, istatistik, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, matematik, sosyoloji, mimarlık, şehir ve bölge plânlama ile mühendislik dallarından veya bunlara denkliği Yüksek-öğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmak,

e) Son başvuru tarihi itibariyle kamuda denetim elemanı olarak en az 10 yıl çalışmış olmak,

f) Son başvuru tarihi itibariyle, son beş yıl içerisinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) İngilizce dilinden en az 70 puan almış veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak,

h) Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya muaf olmak.

2- TERCİH NEDENLERİ:

İç denetçi olarak istihdam edilecek adayın "Uluslararası Kamu Denetçisi Sertifikası", "Uluslararası îç Denetçi Sertifikası" veya "Kamu îç Denetçi Sertifikası"na sahip olması tercih nedenidir.

5- BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ:

a) Başvuru tarihi: Başvurular 18 Nisan 2013 tarihinde saat 17.30'da sona erecektir.

Başvurular, belirtilen tarihler arasında olmak kaydı ile hafta içi saat 08.00-17.30 arasında kabul edilecektir.

T.C. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, sınav ilanı çerçevesinde yapılan başvuru sayılarını dikkate alarak başvuru ve sınav tarihinde değişiklik yapabilir. Sınav ilanı ile ilgili yapılacak değişiklik veya düzeltmeler www.daka.org.tr internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

b) Başvuru için istenen belgeler:

a) www.daka.org.tr internet adresinden temin edilecek İş Talep Formu,

b) Diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı sureti,

c) Üç adet vesikalık fotoğraf,

ç) KPDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da kurumca onaylı sureti,

d) Nüfus Cüzdan örneği,

e) Özgeçmiş,

f) Kamuda en az 10 yıl denetim elemanı olarak çalıştığını gösterir belge,

g) Adayın iş talep formunda belirttiği diğer bilgileri (iş deneyimi, alınan eğitimler, ikinci yabancı dil belgesi vb.) destekleyici belgelerin aslı veya onaylı sureti,

ğ) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (aslı veya onaylı sureti).

c) Başvuru şekli ve yeri :

Yukarıda sayılan belgelerin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Şerefiye Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi No:27 / VAN adresine en geç, sınav ilanında belirtilen son başvuru tarihi ve saatine kadar teslim edilmesi şarttır. Son başvuru tarihi ve saatinden sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

6- SINAVA ALINACAKLARIN TESPİTİ, İLANI VE SINAVA GİRİŞ:

Ajansa yapılan başvurular, Genel Sekreterlikçe, ilanda belirtilen şartlar ve tercih nedenlerine göre değerlendirildikten sonra sözlü yarışma sınavına katılabilecekler 19 Nisan 2013 saat 18:00'de T.C. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının internet sitesinde (www.daka.org.tr) ilan edilecektir. Yapılacak değerlendirme sonucunda alınması planlanan personel sayısının en fazla 5 katına kadar aday sınava çağırılabilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Sözlü yarışma sınavına girmeye hak kazanan adayların sınav tarihinde, nüfus cüzdanı veya sürücü kimlik belgesi ile hazır bulunmaları gerekecektir.

Yarışma sınavı sözlü olarak gerçekleştirilecektir. Sınav kurulu üyeleri tarafından sözlü sınavda, yabancı dil başarı durumu, adayın çalıştığı alandaki uzmanlık düzeyi, tecrübe ve bilgi birikimi, tercih nedenine uygun iş deneyimi, adayın kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti,

muhakeme gücü, görevlendirilecek pozisyona yatkınlık, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığını da göz önüne alarak her adaya ayrı ayrı not verilecektir.

7- DEĞERLENDİRME

Sözlü sınav başarı notu, 100 (yüz) puan üzerinden 70 (yetmiş)tir. Sınav Kurulu üyelerinin verdikleri notların aritmetik ortalaması sınav sonucunu gösterir. Ancak sözlü sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen boş pozisyon sayısından fazla ise en yüksek puan alan aday yarışma sınavını kazanmış kabul edilir. Başarılı adaylar arasından ikinci en yüksek puanı alan aday yedek aday olarak ilan edilir. Asıl adayın göreve başlamaması halinde yedek aday istihdam edilir. Sözlü sınavda yetmişin üzerinde puan almış olmak bu sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.

8- SINAV SONUCUNUN DUYURULMASI

Sınav sonucu, Genel Sekreterlik tarafından, sınav kurulunun sonuçları kendisine intikal ettirdiği tarihten itibaren en geç üç gün içinde Ajansın internet sitesi olan www.daka.org.tr adresinden ilan edilir.

Sonucun yazılı olarak tebliği sadece sınavda başarılı olan asil adaya göreve başlama çağrısı ile birlikte yapılır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunlarla sözleşme yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerle sözleşme yapılmış olsa dahi sözleşmeleri feshedilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulur.

9- ÜCRETLER

TABAN 4.500 TL
TAVAN 6.000 TL

10- KPDS Denklik Tablosu

         
KPDS TOEFL IBT TOEFL CBT TOEFL PBT IELTS
         
70 84 221 561 5

Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.