THY Kabin Memuru Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Aralık 2005 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
THY Kabin Memuru Alım İlanı

Türk Hava Yolları?nın (THY) kabin memuru alacağı bildirildi.

THY?den yapılan yazılı açıklamada, THY?nin 59 yeni uçak ve 24 yeni dış hatla, filosu ve uçuş ağını genişletirken, 2006 yılında bu genç ve dinamik filoda göreve başlamak üzere bay/bayan kabin memuru alacağı belirtildi.

Açıklamada, kabin memuru adaylarının başvurularını "www.thy.com.tr" adresli internet sitesi üzerinden yapabilecekleri kaydedildi. Detaylı bilgiye ulaşmak için "http://tkweb1.thy.com/ik/" internet adresini tıklayınız.

Kabin Memurluğu Alımı İçin Aranan Şartlar

ÖN KOŞULLAR

T.C. uyruklu olmak.

Lise, Meslek Lisesi ve dengi okullar ile Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak. (Meslek Liseleri ve Meslek Yüksekokullarının Turizm, Otelcilik, Seyahat, Tur Operatörlüğü, Yabancı Dil, Sağlık, Hemşirelik, İlk Yardım, Resepsiyon, Halkla İlişkiler, İletişim, İşletmecilik, Pazarlama, Perakendecilik, Satış bölümlerinden mezun olmak tercih nedenidir.)

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak.

Son 2 yıl içinde TOEFL (Test of English as a Foreign Language) Sınavından Asgari 460 (Normal Sınav) Veya 140 (Bilgisayar Ortamında Yapılan Sınav) Puan, IELTS (International English Language Testing System) Sınavından Asgari 4,5 (AKADEMIK) Puan Veya KPDS'Den (Kamu Personeli Dil Sınavı) 50 ve üstü Puan almış olduğunu belgelemek veya THY A.O. tarafından yaptırılacak İngilizce sınavında başarılı olmak.

İstanbul ilinde ikamet etmeyi kabul etmek.

İlan yayın tarihi itibariyle, 19 yaşını doldurmuş 29 yaşından gün almamış olmak. (Doğum tarihi 15.12.1986 ile 15.12.1977 arası olmak.)

SAĞLIK VE FİZİKİ KOŞULLAR
Bayanlar için 1.63-1.80 cm.arası boya sahip olmak.
Erkekler için 1.70-1.85 cm.arası boya sahip olmak.

Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY veya THY?nın belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır).

Sağlık durumu uçuşa müsait olmak.

Fiziki engeli bulunmamak.

Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.
Müracaat bilgileri (yer ve tarih olarak) web sitemizden duyurulacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
2 adet fotoğraf.
Nüfus Cüzdanının aslı ve noter onaylı sureti.
Var ise ilanda belirtilen yabancı dil sınavlarına ait belge aslı veya noter tasdikli sureti).
Mezun olduğunuz okula ait noter tasdikli diploma sureti. (Yurtdışında eğitim görenler için Milli Eğitimden alınacak Denklik Belgesi'nin noter tasdikli sureti)

NOT: Daha önce yapılmış tüm başvurular geçersiz olup, başvurular internet üzerinden ve açıklandığı şekilde yapılacaktır.


KABİN MEMURLUĞU NEDİR? (İŞİN TANIMI)

1. KABİN MEMURU ALIMINDA İZLENECEK YOL

2. KABİN MEMURLUĞU ALIMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR (İLAN)

3. FORM DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

4. BAŞVURU FORMU